Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Ideeën voor onze tuin – en dit is er allemaal al gebeurd in de tuin (inclusief de nodige foto’s)

We zijn inmiddels verhuisd en ook zijn al een aantal van onze ideeën voor de tuin verwezenlijkt. In dit artikel zie je hoe onze tuin er nu bij staat en wat er nog op de planning staat, mét de nodige foto's uiteraard.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Tuinwinkel Online.

Moodboard maken met ideeën voor onze tuin

Zowel voor ons huis als de tuin heb ik veel ideeën via Pinterest opgedaan. Ik ben sfeerplaatjes en voorbeelden van tuinen en inrichtingen gaan verzamelen die wij mooi vinden.

De plaatjes heb ik in speciaal Pinterest-bord geplakt en zo is het moodboard voor onze tuin ontstaan. Vol met mooie plaatjes waar wij blij van worden. Denk aan veel groen (maar minder klimop), een ‘wild’ stukje waar de natuur zijn gang kan gaan, gezellige lampjes à la Ibiza vibes en een zitplekje in de zon. 🌳

Chillen in de tuin

In plaats van Pinterest kun je natuurlijk ook een hele hoop tuinmagazines doorbladeren en alles wat je mooi vindt uitknippen en op een groot papieren vel plakken om zo je eigen offline moodboard te maken.

We hebben nog veel plannen met de tuin en hebben gelukkig ook al het één en ander aangepakt.

Dit hebben we al gedaan in onze tuin

Hoewel het opknappen van ons huis veel tijd in beslag heeft genomen, hebben we in de afgelopen maanden toch al een aantal dingen in de tuin gedaan. Hieronder laat ik je zien wat er allemaal is gebeurd.

1. Mooie loungeset

Via De Tuinwinkel Online kregen we een paar weken geleden deze mooie loungeset opgestuurd. De loungeset is van het merk Tierra Outdoor en is een mix van hout, aluminium en mooi draadwerk op het zit-  en achtergedeelte.

Bij de set zitten goede kussens die gemaakt zijn van quick dry foam. De zogenoemde all weather kussens drogen snel – ideaal als je een keer de kussens vergeten bent naar binnen te halen voor een regenbui. Kun je er daarna weer lekker snel op gaan zitten.

Tuinkussens

Bij het maken van ons moodboard met tuin ideeën stond een loungeset die én comfortabel zit én mooi in de tuin staat hoog op ons wensenlijstje. Dat is dan ook meer dan gelukt, ik ben heel blij met deze loungeset. Hij zit heel lekker en is vrij groot, zodat er veel mensen op kunnen zitten.

Ben je ook op zoek naar een nieuwe loungeset? Met de unieke kortingscode LOUNGE100 mag ik 100 euro korting aanbieden op ieder type loungeset met een winkelwaarde vanaf 999 euro die je via de webshop van De Tuinwinkel Online aanschaft (of vul dit formulier in als je fysiek naar de winkel in Rijswijk gaat). Deze kortingscode geldt t/m 30 september 2021. Zeer de moeite waard! 🏡 

2. Perkje weggehaald voor meer doorloop

Tegen het schuurtje stond een perkje die heel erg in de weg stond. Ja, er stond een varen en een lekkende waterbak met waterlelies, maar het was voor ons echt een onlogische plek.

Het perkje is inmiddels weggehaald en we gaan hier wat extra gras zaaien, zodat we met mooi weer lekker met onze voeten door het gras kunnen lopen.

3. Nieuwe schutting

Met de buren is een nieuwe schutting geplaatst. Voorheen stond er een wankel hekwerk waar volop klimop doorheen groeide. Het was een natuurlijke schutting, maar bij een sterke windvlaag moest de schutting ondersteund worden, zodat deze niet om zou vallen.

Nieuwe schutting
De nieuwe schutting, met precies nog een beetje zon om lekker in het te gaan zitten op de loungeset. 🙌

Dat was niet echt praktisch. Plus dat de buren hadden aangegeven dat ze graag een meer solide schutting wilde hebben. Het is een prima schutting met horizontale planken, waar we lekker wat planten aan kunnen ophangen. 🪴

4. Hoekje gemaakt met natuurlijke border

Waar de klimop achterin de hoek van de tuin iedere dag leek te verdubbelen in volume, is deze sinds het plaatsen van de nieuwe schutting ook weggehaald. Tegen de achterkant van onze tuin (met andere buren) laten we de klimop wel zitten. Dat hoekje was een beetje verloren geraakt en zag er niet gezellig uit.

Inmiddels hebben we dit hoekje aangepakt en is het een fijne plek geworden in de tuin. De stenen zijn gecamoufleerd met riet, een ijzeren frame is weggehaald met een slijptol, het perkje is aangeharkt en we hebben het opgeleukt met wat planten.

5. Veel gesnoeid en planten verplaatst

Er stonden veel woekerende planten in de tuin. Met een snoeischaar ben ik de afgelopen tijd druk in de weer geweest om veel planten een snoeibeurt te geven.

Ook moest er een aantal planten worden verplaatst die in een perkje stonden waar nu de buitenunit van de warmtepomp staat. Vooral de verplaatste hortensia moest eerst even wennen aan de nieuwe plek, maar floreert weer als vanouds met mooie roze bloemen.

Dit willen we nog gaan doen

We hebben nog veel ideeën voor de tuin. Een aantal concrete ideeën gaan we waarschijnlijk deze zomer nog aanpakken. Andere grotere plannen stellen we uit naar volgend jaar.

Wat zijn onze plannen nog met de tuin?

 • Schuur aan de buitenkant verven – het is nu mintgroen en we denken er aan om het wit of lichtgrijs te gaan verven.
 • Achtergevel verven en hekwerk van het balkon vernieuwen. Het houten hekwerk is rot en moet op korte termijn worden vervangen, zodat het veiliger wordt om op het balkon te staan.
 • Er liggen nu een aantal zachte speeltegels achter het schuurtje. Op zich praktisch, maar het ziet er allemaal niet meer zo fris uit. We gaan deze twee vierkante meter aan speeltegels weghalen en hier gras voor in de plaats inzaaien.
 • Uiteindelijk lijkt het ons leuk om een porch of kleine overkapping te maken in de tuin, waar je kunt gaan zitten als het regent. Even kijken of het haalbaar is, want soms lijkt de tuin voor mijn gevoel groter dan hij daadwerkelijk is. 🙃
 • Buitenunit van de warmtepomp wat meer uit het zicht halen door een schutting ervoor te plaatsen.
 • De twee grote bomen mogen wel een beetje worden gesnoeid. Vooral de prunus (althans, dat denken we) vind ik erg mooi, maar groeit alle kanten op. Een paar takken snoeien kan dan ook geen kwaad.
 • Een derde van de tuin is nu bedekt met -vooral- varens. Voor nu vind ik het fijn om dit gedeelte van de tuin lekker wild en natuurlijk te houden. Wellicht dat we over een tijdje andere planten willen hebben – of andere ideeën voor dit stukje tuin hebben.

Ik ben echt al heel blij met onze tuin – er landen verschillende vogels in de tuin, ik heb al kikkers gespot en het is gewoon al een heerlijke plek om in te vertoeven.

Heb jij je tuin deze zomer ook opgeknapt of staat er iets op de planning? Ik ben benieuwd wat jij allemaal gaat doen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 inge

  Goeiemiddag
  De tuin ziet er heel leuk uit en een dikke pluim voor jou .voor al dat mooie werk dat je heeft gedaan .is prachtig.
  Er gaat natuurlijk veel tijd in een tuin als je het goed wil onderhouden of eens vernieuwen .
  Ik heb geen tuin .heb ook niet echt groene vingers hihi .

  Mvg Inge

 2. 🐐 Ru

  Hi billy!
  Ik plaats niet vaak reacties uit gewoonte maar moet zeggen ben echt heel erg onder de indruk van hoe actief je altijd bent, of het nou gaat om het adopteren van een kind, het opknappen van het huis, tips delen zodat andere er ook financieel op voorruit kunnen gaan, of blogs maken waarbij je interessante inkijk geeft op het financiele plaatje van anderen. Waardeer de transparantie 🙂

  Thanks billy! Keep up the great work!

 3. 🐐 Anna

  Hoi Billy, het ziet er allemaal erg leuk uit, fris en strak. Maar als je het over een natuurlijk hoekje hebt verwacht ik een plekje waar jullie iets voor insecten en vogels doen, zeker omdat jullie ook zo bezig zijn met duurzaamheid. De belangrijkste nectarbron van veel insecten in Nederland is helaas niet meer de natuur, maar de tuinen. Het zou tof zijn als meer mensen dat wisten en daar iets aan zouden bijdragen. In bv Gardeners World (BBC) laten ze daar veel mooie ideeën over zien!
  Groetjes!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate