Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Stofzuiger reinigen – voor als je stofzuiger stinkt en niet goed meer zuigt

Eens in de zoveel tijd hebben we lasten van stank uit de stofzuiger. Niet prettig, maar het fijne is dat je iets aan die vieze geur kunt doen. Pas één van deze 5 snelle reinigingstips toe en je stofzuiger ruikt weer lekker fris.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

 1. De meest bekende tip tegen een stinkende lucht die uit je stofzuiger komt is om wat waspoeder op te zuigen. Gewoon wat waspoeder opzuigen en je stofzuiger zal weer heerlijk fris ruiken.
 2. Geen waspoeder in huis, maar alleen vloeibaar wasmiddel? Dan kun je het misschien eens proberen met wat gemalen koffie of soda. Ik ♥️ van koffie – dus mij kun je niet blijer maken met de geur van verse koffie in huis.
 3. Heb je een stofzuiger met een wasbare filter? Maak de filter dan zeker om de maand schoon. Meestal kun je deze gewoon afspoelen onder de kraan met lauwwarm water en de filter goed laten drogen. Zelf heb ik zo’n wasbare filter een keer niet goed laten drogen en had ik binnen de kortste keren last van een muffe lucht. Goed en snel laten drogen dus – bij voorkeur op de verwarming.
 4. Giet twee druppels etherische olie op een klein stukje toiletpapier en zuig dit op. Je stofzuiger zal weer lekker fris gaan ruiken.
 5. Helpen bovenstaande opties allemaal niet? Ga dan iets technischer te werk met een tip die we onlangs van een bezoeker kregen. Gebruik je voornamelijk de borstel voor zachte vloeren en zuigt je stofzuiger niet meer goed? Trek de borstel van de steel en kijk of je een paar schroefjes los kunt schroeven. Waarschijnlijk zit hier veel onverhoopt vuil die je met een kwast kunt schoonmaken.

Wat is jouw ultieme tip als je last hebt van een stinkende stofzuiger of als deze niet meer goed zuigt? Laat dat zeker weten in een reactie hieronder! Op naar een fris ruikend 2017! 😉

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Brigitte

  Of de stofzuigerstang zit verstopt of er zit een niet goed passende zak in, waardoor filter verstopt raken. Dit door stof dat naast de zak opgezogen wordt. Tevens hebben veel stofzuigers 2 filters. Beiden vervangen doet ook een hoop aan zuigkracht of reuk.

 2. 🐐 Natascha

  Mijn stofzuiger had een HEPAfilter en die zag er steeds heel schoon uit dus ik dacht dat het nog wel goed ging, ineens zoog de stofzuiger niet lekker meer, bleek dat de andere kant van het HEPAfilter inktzwart was!!! Moraal van het verhaal, vervang je HEPAfilter van je stofzuiger ieder jaar, hij raakt dan niet verstopt en de uitblaaslucht is ook schoner waardoor er minder stofdeeltjes in huis ronddwarrelen.

 3. 🐐 Mags

  Je kan ook op een watje een paar druppels van je favoriete parfum en opzuigen dan ruikt het ook lekker in huis .

 4. 🐐 Margriet

  je hebt van die doekjes om mee te laten draaien met je droger,zet die voor je filter en je krijgt de lucht mee van die droogtrommel doekjesRuikt heerlijk!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate