Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Tijd tekort – 7 tips om meer tijd over te houden

Sta je tijdens het stofzuigen met je telefoon in de hand om ook een afspraak bij de tandarts maken? Of breng je je avond zappend voor de televisie door, terwijl je nog genoeg andere dingen te doen hebt? Stop hier dan mee en lees snel onze 7 tips om direct meer tijd over te hebben!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Maak direct een vervolgafspraak

Ben je bij de kapper geweest en ga je om de 6 weken naar de kapper, dan is het toch net zo makkelijk om een nieuwe afspraak te plannen? Ditzelfde kun je ook doen bij de tandarts, je vrienden en bij je (schoon)ouders. Pak je agenda erbij en plan meteen een nieuwe afspraak.

2. Je doelen bereiken met een kookwekker

Presteer je alleen onder tijdsdruk en ben je snel afgeleid als je de badkamer wilt gaan schoonmaken, zet dan een kookwekker en geef jezelf een bepaalde tijd per klus. Veel huishoudelijke taken zullen niet je favoriete bezigheid zijn, vandaar dat het makkelijk is om een tijdslimiet te stellen voor dit soort vervelende taken.

3. Leg iets terug op dezelfde plek – opruimen

Een zoekmachine op internet is hartstikke handig, maar thuis wil je niet als zoekmachine fungeren, toch? Leg daarom iedere keer als je iets gebruikt hebt, dit terug op dezelfde plek. Dit scheelt enorm veel tijd (en ergernis). Heb je dus iets gepakt uit een la, leg het hier na gebruik ook weer terug.

4. Kijk geen tv meer

In veel huishoudens staat de tv ‘s avonds urenlang aan, om vervolgens een groot deel van de tijd naar reclames en onzinnige programma’s te kijken. Hoeveel tijd zal het je besparen als je de tv één of meerdere keren per week uitlaat en iets anders gaat doen? Kun of wil je dit niet, beperk het televisie kijken dan alleen tot je favoriete progamma’s.

5. Duidelijkheid met een familie agenda

Eerder schreven we al over de voordelen van een familie agenda. Je voorkomt dubbele afspraken en je ziet direct wanneer je partner een andere afspraak heeft gepland.

6. Kook vaker om de dag

Door net even een dubbel portie rijst te koken, wat extra groenten en een extra stukje vlees te bakken creëer je een hele extra maaltijd, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Als je vaak tijd tekort hebt, is dit een makkelijke manier om wat extra tijd over te hebben.

Je kunt ook maaltijden invriezen en delen met anderen. Zo ontstaat er een nieuwe manier van de deel economie en eet je automatisch gevarieerder.

7. Leer om nee te zeggen

Veel mensen durven geen nee te zeggen als hen iets gevraagd wordt. Maar waarom zou je de kamer van je 12-jarige dochter opruimen als je het zelf ook al zo druk hebt? Door aan te geven dat je het zelf op dit moment erg druk hebt, zal iedereen begrijpen dat je (eindelijk eens) nee hebt gezegd. Denk op sommige momenten even wat vaker aan jezelf, ook al hebben anderen hier in het begin niet altijd begrip voor.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Eve

    Het goede van de kookwekker methode (tijdgebonden) is dat het je ook focused op het te doen klusje ipv allerlei andere dingen op te pakken tijdens het uitvoeren van dat ene klusje. bv badkamerkasjes schoonmaken kan verzanden in het uitsorteren van nagellakjes of het repareren van een gevonden kettinkje bv!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate