Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Een volle agenda? Zo krijg je meer tijd voor het plannen van je droomleven

Heb je vaak een wel erg volle agenda? Ontdek dan hoe je jouw agenda kunt inzetten om je droomleven te creëren.

Elsje Blauwhof

Elsje is getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Een vol, gezellig druk leven waar ze haar best doet om klein en bewust te leven. Ze heeft zes jaar in Zweden gewoond en is sinds een jaar weer terug in Nederland.

Jouw ideale droomleven, jouw ideale agenda

Het roer helemaal omgooien en weg van een volle agenda? En dan niet voor een vakantie, of als je een jaar met sabbatical gaat. Nee, gewoon thuis, in je eigen leven. Met het hectische leven van alledag, klinkt dat soms meer als een verre droom. Maar het kan zeker.

Voor je met je agenda aan de slag gaat neem een moment om eens echt goed na te denken. Hoe zou jouw ideale droomleven er uit zien?

  • Waar zou je meer tijd aan willen besteden?
  • Wat zou je willen doen en wie zou je willen zien?

Denk aan hobby’s, werk, familie en vrienden. Schrijf het maar uit jouw leven en laat alle restricties even achterwege.

Heb je je droomleven opgeschreven? Dan heb je vast een hele lijst aan mooie en fijne dingen. Nu is het de kunst om deze elementen in te plannen in dagelijkse leven.

Lees ook: handig stappenplan voor het uitstippelen van je droomleven (op soChicken)

Op zijn kop agenda

Laten we eens beginnen met een lege agenda week. Pak vervolgens drie elementen uit je droomlijst, deze verwerken we als eerst in de agenda. Denk hierbij niet aan verplichtingen die er zijn, die komen later aan bod.

Misschien heb je op je lijstje staan dat je veel tijd met vrienden doorbrengt, je van je hobby je werk hebt gemaakt en dat je vloeiend Spaans spreekt.

Van elk punt pak je één element die je nu al in je week kunt inplannen. Vergeet hierbij even de beren op de weg. Je droom komt zo langzaam in een startfase. In je agenda vul je in dat elke donderdagavond vriendenavond wordt, elke dag een half uur besteedt aan het leren van Spaans en elke weekend twee uur besteedt aan het leren over je hobby of het runnen van een eigen bedrijf.

Pas als je je droomlijstje hebt ingevuld in de agenda, ga je verder met je verplichtingen.

Echte verplichtingen? Of toch niet?

Ja en dan zijn je vele verplichtingen aan de beurt. Je werk, je vrijwilligerswerk, je huishouden, de zorg voor je kinderen/moeder/huisdier, je sport, vrienden en familie etc etc… Een lijst die soms nooit op lijkt te houden.

De kunst is om langzaam te gaan ontdekken welke verplichtingen echt zijn en welke verplichtingen de maatschappij, jezelf, of je omgeving je heeft aangepraat. Want moeten de kinderen wel op drie verschillende clubjes zitten? En is het strijken van alle handdoeken en washandjes echt nodig? En moeten we elke dag op social media checken wie wat doet?

Leg je droomleven eens naast je huidige leven en vraag jezelf af: Wat kan ik uit mijn huidige leven schrappen om dichter bij mijn droomleven te komen? Er zijn verschillende manieren om meer tijd te creëren. Tijd die je overhoudt voor zaken die er echt toe doen.

Maak het passend

En toch moeten we ook gewoon realistisch zijn. Zomaar alle verplichtingen schrappen gaat natuurlijk niet. En als dat niet kan, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen om het toch passend te maken. Kies er bijvoorbeeld voor om je huis te minimaliseren, zo heb je minder huishoudelijk werk.

Wil je hier direct mee starten? lees dan zeker dit artikel even door. 🏡

Of wie weet lukt het wel om zaken te combineren. Zo luister je naar je Spaanse les elke keer als je in de auto zit. Bel je elke donderdagavond je vrienden op, terwijl je het eten voor morgen voorbereidt. Of in het weekend gaat strijken en ondertussen luistert naar een podcast over het starten van je eigen bedrijf.

Beetje bij beetje

Je leven omgooien doe je meestal niet zomaar. Daar gaat tijd overheen. Geef jezelf toestemming om deze tijd te nemen en blijf bewust van wat je hierbij voor kan doen:

  • Blijf je agenda bewaken
  • Plan met regelmaat meer elementen in die leiden naar je droom leven
  • Bedenk wat zijn echte verplichtingen en wat niet
  • Zoek mensen om je heen die passen bij je droomleven, zo blijf je geïnspireerd en gemotiveerd.

Zo kom je beetje bij beetje dichter bij die droom en wie weet ben je over een aantal jaar waar je altijd had willen zijn. En dan ben ik stiekem wel heel benieuwd hoe jouw droomleven eruit ziet en wat jij doet om daar dichterbij te komen. 😃

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven?We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Lees meer en start direct..

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate