Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5x wat kun je doen met oude tijdschriften

Iedereen houdt van tijdschriften. Veel mensen gooien ze na het lezen weg, maar er is ook een grote groep die maar geen afstand kan doen van deze mooie magazines. Ben jij ook zo iemand? Lees dan snel onze tips en geef je tijdschriften een tweede leven!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Geef je tafel een lintje

De cover van een tijdschrift is vaak het mooist, maar ook de rug van een magazine mag er wezen. Verzamel een stuk of dertig tijdschriften van verschillende formaten en met verschillende ruggen.

Koop bij de hobbywinkel of op de markt een mooi breed lint. Stapel de tijdschriften op elkaar en wissel af met de grootte. Als je je toren hoog genoeg vindt, bind je het lint er om heen. Zo heb je op een simpele en goedkope manier een leuk bijzettafeltje voor bijvoorbeeld naast je bed of in een hoekje van de gang.

Je hoeft de magazines op deze manier niet weg te doen, en ze staan ook niet meer in de weg. En door alle lagen papier op elkaar te binden, is het tafeltje ook nog eens hartstikke stevig.

2. Laat je inspireren

Soms ben je even inspiratieloos. Je weet niet meer wat je ‘s avonds moet koken, wat je nou wil met de inrichting van de slaapkamer of welke kledingstijl tegenwoordig bij je past. Maak daarom een moodboard!

Verzamel alle tijdschriften en bladen die je hebt en knip gewoon uit wat je mooi vindt. Dat kunnen kledingstukken, recepten maar ook quotes zijn. Plak alle plaatjes per categorie op een groot vel karton en hang deze op een centrale plek. Ben je even je creativiteit in het leven kwijt? Kijk op je moodboard en de inspiratie begint vanzelf te komen. Ook leuk om te doen met kinderen.

3. Beschermlaagje – altijd handig

Op een gegeven moment heb je teveel bladen verzameld en moet je er echt afstand van doen. Maar wacht! Wil jij de ramen zemen, de muren sausen of een stoel voorzien van een nieuw likje verf? Wacht dan nog even met de bladen weggooien. Dit is namelijk ideaal materiaal om je ondergrond of vloer te beschermen tegen vuil water of verfspatten.

Plak de vellen papier aan elkaar vast en verspreid dit over de grond. Zo heb je een gratis beschermlaagje en heb je je oude tijdschriften een extra functie gegeven.

4. Goedkoop en makkelijk als inpakpapier gebruiken

Velen van ons kennen het probleem als er cadeautjes ingepakt moeten worden. Waar is nou toch die rol cadeaupapier? Of is het misschien op. En ja, je hebt nog wel een rolletje, maar in september kan je nog niet met Sinterklaaspapier aankomen zetten.

Duik in je boekenkast en zoek een mooi, luxe tijdschrift. Vooral modereportages zijn geweldig materiaal om een cadeautje voor een vrouw of meisje in te pakken. Boeken kun je leuk cadeau geven door ze in te pakken in oude kranten of in bladzijdes uit een boek wat helemaal uit elkaar valt. Wederom een snelle, gemakkelijke én goedkope manier.

5. Wacht met weggooien

Tijdens een grote schoonmaak is het natuurlijk lekker makkelijk om oude tijdschriften in een keer bij het oud papier te doen. Wacht hier toch nog héél even mee. Peuterspeelzalen, de kinderopvang of basisscholen kunnen deze bladen vaak nog goed gebruiken. Zij weten hier de leuke knutselwerkjes mee te maken, bijvoorbeeld met papier-maché.

Ook zij kunnen leuke mood boards maken, een eigen tijdschrift samen stellen met plaatjes of noem het maar op. Ook de kapper om de hoek, opvanghuizen of in de wachtkamer van de tandarts zijn tijdschriften vaak meer dan welkom. Nadat de tijdschriften door jou zijn gelezen, kunnen zo ook andere mensen genieten van de tijdschriften.

Zo zie je maar weer – er zijn een heleboel manieren om je oude tijdschriften te voorzien van een nieuw leven.

Ben jij niet zo fan van tijdschriften, maar heb je wel een grote verzamelingen kranten in huis liggen? Lees dan dit artikel nog eens door en ontdek wat je allemaal met oude kranten kunt doen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marijke

  Misschien een leestafel in een dorpshuis?
  Als je een tijdschrift gelezen hebt, breng je het daar,en kan je misschien een ander meenemen. Zo lezen vele mensen het.

 2. 🐐 Maret

  Om te voorkomen dat zich weer nieuwe stapels vormen die zonde zijn om weg te doen, scheur ik zodra het nieuwe nummer in de bus rolt de artikelen die ik nog wel eens wil lezen eruit. Die gaan in een doos en de rest gaat bij het oud papier. In de doos zit na verloop van tijd een ratjetoe aan recepten, patronen en weetjes. Altijd leuk om in te snuffelen en reuze handig op het moment dat ik denk: daar heb ik toch ooit eens iets over gelezen.

 3. 🐐 Carly

  Je kan ze ook altijd nog aanbieden op Marktplaats en zo iemand blij maken.

  Ik heb zojuist een stapel tijdschriften overgenomen van iemand voor alleen maar verzendkosten. (ik weet niet of de naam van het blad mag noemen)

  Maar het is een blad met veel mooie afbeeldingen en inspirerende teksten. Ik maak hiervan collage’s en ben er weer heel lang zoet mee!

  Dus de tip van de moodboards is een goede, heerlijk om te knippen en plakken en iets te creëren.

 4. 🐐 Janneke

  Leuk artikel over wat je nog meer met tijdschriften kunt doen. Ik vind het zelf ook zonde om mooie tijdschriften weg te doen en rouleer deze al jaren met vriendinnen. Het leuke daarvan is dat je weer tijdschriften krijgt die je anders (misschien) niet leest en andersom geldt dat ook.

 5. 🐐 evelien

  je kan de tijdschriften ook in stukjes scheuren allee de bladen en dan kan je ze zo opplakken op bv de rand van een kader die je niet meer mooi vind.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate