Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hoe pak je cadeautjes mooi en leuk in?

De feestdagen komen dichterbij en daar horen natuurlijk leuke cadeautjes bij. Maar hoe pak je cadeautjes mooi en leuk in? En het liefst een beetje op een originele én feestelijke manier. Wij geven je een aantal handige tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Varieer met papier

Een rol cadeaupapier is zo gekocht, maar wel vrij standaard. Gelukkig zijn er nog tal van andere (creatievere) manieren om een cadeautje in te pakken.

Zoals:

 • verpak een boek bijvoorbeeld in krantenpapier
 • geef keukengerei als cadeautje in bakpapier
 • of is crêpepapier een heel leuk soort papier om iets mee in te pakken

Vooral crêpepapier, maar ook krantenpapier is best kwetsbaar. Door over het crêpe- of krantenpapier een transparant folie te doen (en je cadeautje dus twee keer in te pakken), blijft het papier mooi.

Voor wie het extra leuk wil maken: voeg wat glitters toe en stop deze tussen de laag papier en het folie.

2. Cadeau inpakken met een strik

Op een echt feestelijk cadeau hoort natuurlijk een mooi lint of een grote strik. Varieer met linten van verschillende materialen, waardoor je cadeautje net wat leuker wordt. Een lint van fluwel is bijvoorbeeld heel chique, terwijl felle lintjes juist wat speelser staan.

Of combineer deze twee linten met elkaar en je hebt je cadeau op een echt originele manier ingepakt. Op dit bord op Pinterest vind je verschillende manieren om een mooie strik te maken. Door verschillende knooptechnieken te gebruiken voor de strik geef je ieder cadeautje een andere uitstraling.

Naast het traditionele kruisen van de linten om een cadeau in te pakken, zijn er nog tal van andere opties. Bijvoorbeeld alleen aan de korte zijde een lint een paar keer om het cadeau wikkelen. Kijk hiervoor ook zeker op onze Pinterestpagina waar we een apart bord hebben aangemaakt om je cadeaus mooi in te pakken.

Lees ook: 5 leuke ideeën voor Sinterklaasavond (inclusief dobbelspel)

3. Leuke versiering

Een cadeautje is leuk op zichzelf, maar een beetje versiering mag eigenlijk niet ontbreken. Droog bijvoorbeeld mooie bloemen of herfstbladeren, en plak deze op de verpakking. Of ga aan de slag met glitters en maak je cadeautje extra feestelijk.

4. Persoonlijk tintje

Een cadeau is vaak persoonlijk, maar ook met de verpakking kun je nog een extra persoonlijk tintje geven. Maak bijvoorbeeld een collage van leuke foto’s van jullie samen en print deze uit op een groot papier, bijvoorbeeld A3. Hiermee kun je je cadeautje inpakken.

Ook kun je je cadeautje dubbel inpakken: eerst met gewoon inpakpapier en daarover een laagje transparant folie (zie de eerste tip). Tussen deze laagjes kun je leuke quotes, kleine foto’s of andere persoonlijke dingen stoppen.

5. Cadeaupakket maken

Heb je meerdere kleine cadeautjes? Dan kun je deze ook samenvoegen en er een leuk cadeaupakket van maken.

Koop een kistje, doos of mand en bedek de bodem met stro of crêpepapier (iets wat er leuk uitziet en de bodem wat ophoogt). Presenteer hier de cadeautjes op (grotere en hogere cadeaus achter en de kleine cadeautjes meer vooraan).

Zet er eventueel een leuke kaart in. Knip een groot stuk transparant folie af en zet het cadeaupakket in het midden. Vouw de punten naar elkaar toe, niet deze aan elkaar vast en knoop hierom een paar leuke linten of wat versiersels (stukjes, bloemetjes, los kaartje etcetera). Zo heb je in een handomdraai een heel leuk pakket samengesteld.

Tijd om je cadeautjes voor de feestdagen in te pakken! Ben je nog op zoek naar leuke, goedkope cadeautjes? Lees dan zeker dit artikel door:

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marleen

  Wij pakken onze cadeautjes in in oude landkaarten. Vrienden die lang in CONGO hebben gewerkt hebben daar altijd plezier mee. Ook de in onbruik geraakte oude Belgische landkaarten gebruiken we.

 2. 🐐 Marjan

  Ook mooi is het om een mooie stof om het cadeau te vouwen. Ik ben een mooie stofjes addict en lang niet altijd kom ik er aan toe om iets moois uit die prachtige lapjes te maken. Soms maak je een ander echt blij met zoiets. Een mooie of leuke theedoek kan ook fraai zijn…..en nuttig!
  Het idee om plasticfolie te gebruiken….past dat nou in jullie opvattingen? Ik dacht dat we nou juist van al dat plastic af moesten. En dan glitters!: bij mijn dochter op de kinderopvang noemen ze glitters de herpes onder de knutselspulletjes. Bovendien las ik laatst iets over de schadelijke gevolgen voor het milieu. Het idee om met o.a. bloemen en andere spullen uit de natuur te werken: prachtig! Met sober pakpapier , een mooi lint of touw en bloemen en/of takken, kun je cadeaus het aanzien van een schat geven. Dat is het ook: iets wat aandacht heeft gekregen, straalt liefde uit. Fijne feestdagen!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate