Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Grote woonkamer indelen & inrichten – 6 tips

Klein en knus worden vaak aan elkaar gelinkt, terwijl grote ruimtes vaak gezien worden als kil, onpersoonlijk en niet gezellig. Toch hoeft dat niet zo te zijn. We hebben zes tips voor een gezellige inrichting en indeling van die grote woonkamer in je huis.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Maak afscheidingen in je woonkamer

Een grote woonkamer indelen en inrichten kan erg moeilijk zijn, omdat je al snel het idee krijgt dat de meubels midden in een kamer staan. Probeer daarom om verschillende hoeken in de woonkamer te maken. Dit kan je doen door middel van scheidingswanden, kasten of een grote (hoek) bank.

Door de afscheiding met een zijde tegen de muur te zetten en de rest in de ruimte krijg je een gezellig hoekje. Iedere ruimte in de woonkamer kun je sfeervol inrichten met leuke woonaccessoires, schilderijen aan de muur, etc.

2. Kloddertje hier, kloddertje daar..

Omdat de kamer die je wil inrichten zo groot is heb je de mogelijkheid om ieder hoekje in de woonkamer een ander thema te geven. Je kunt dit doen door ieder hoekje een kleur te geven of met verschillende materialen te werken.

Hoewel het leuk is als de verschillende oppervlaktes een eigen kleur hebben, is het verstandig om van de ruimte wel een geheel te houden. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen of samen een mooie combinatie vormen, zoals beige, crème en lichtblauw (of een andere pastelkleur).

3. Genoeg ruimte in die grote woonkamer – indelen van meerdere hoekjes

Geef ieder hoekje in je woonkamer een speciale functie. Maak een zithoek, of misschien zelfs wel twee. Heb je zo veel ruimte dat de kamer in te richten is voor twee zithoeken, dan kun je bijvoorbeeld een hoekje met een televisie maken en de ander zonder. Zo hoeft de visite niet tegen een groot zwart scherm te kijken.

Verder kun je van de eethoek een speciale hoek maken, net als een kantoortje of een lekkere leeshoek. Plaats hoge kasten met boeken, leg een mooi kleed neer en plaats een grote stoel. Door ieder hoekje een andere functie te geven, benut je de grote (woon)kamer optimaal.

4. Maak je muren niet te wit

Alle muren wit maken lijkt een goed idee, omdat je zo een bepaalde rust in je interieur creëert. Toch is dat niet verstandig om te doen bij echt grote oppervlaktes. Alles valt weg achter een witte achtergrond.

Kies er voor om een muur te verven in een andere kleur. Zo hou je de rust van een kleurtint, maar breek je de grote ruimte. Je kunt dit ook met behang doen, maar dat wordt snel druk. Wil je toch behang gebruiken? Kies dan een rol met een rustig dessin.

5. Kies eindelijk eens voor een XXL-portie

Kies grote meubels in je woonkamer. Deze vormen de basis van je interieur en kunnen opgeleukt worden met mooie accessoires. Als je voor de inrichting van je grote woonkamer kiest voor allemaal kleine meubels dan wordt je interieur rommelig, terwijl grote meubels juist de mooie en grote oppervlaktes benadrukken.

Kies dus liever voor een paar grote meubels, dan voor meerdere kleine meubels in die grote woonkamer.

6. Je eigen muur metselen

Vind je het inrichten en indelen van je grote woonkamer erg moeilijk? Dan kun je vaak eenvoudig een muurtje laten inbouwen. Let er op dat de afgesloten ruimte wel genoeg licht krijgt, door bijvoorbeeld schuifdeuren in de geplaatste muur te bouwen.

Deze kun je openschuiven, waardoor je toch het ruimtelijke gevoel houdt, maar ook dichtdoen als je de twee ruimtes los van elkaar wil gebruiken.

Naast bovenstaande tips, gelden natuurlijk ook onze tips voor ieder willekeurig huis. Maak van je grote woonkamer inrichten een feestje en richt je woning in zoals jij dat wil.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 David

    Goeie tips voor in mijn grote woonkamer. Ik ga ze even goed bekijken, goed werk!

  2. 🐐 Vroon

    Een kleed gebruiken om een deel af te bakenen werkt ook. Een soort visuele eilandjes creeëren in de ruimte. Het is jammer om een mooie grote ruimte weer hokkerig te maken door muurtjes en scheidingskasten.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate