Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vegan pannenkoeken maken in de herfstvakantie (en nog een leuke tip)

Deze week bakte ik samen met Jake een stapel pannenkoeken. Met de pannenkoekenmix van Koopmans tover je in een handomdraai een hele stapel met vegan pannenkoeken op tafel (+ nog een lekkere tip).

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Koopmans.

Pannenkoeken bakken en decoreren

Ik ben zo nu en dan gek op pannenkoeken, en ik ben niet de enige in huis. Jake vindt het onwijs gezellig om samen pannenkoeken te bakken, te versieren en vooral op te eten.

En het is fijn, want mijn leven is weer een stukje eenvoudiger geworden. Koopmans heeft een vegan pannenkoekenmix ontwikkeld. Lekker makkelijk, want je hoeft hoeft alleen 900 ml plantaardige melk bij te doen. Even mengen met een garde en je kunt er zo’n 12 pannenkoeken mee bakken. Alle gezelligheid van het bakken, zonder dat er een kip of koe aan te pas komt dus.

Jake vindt het heerlijk om zijn eigen pannenkoek te decoreren met fruit en ahornsiroop. Daarom heb ik de helft van de mix bereid volgens de instructies. En dat ging heel simpel, want de pannenkoeken bak je gewoon zoals je van Koopmans gewend bent.

Ook de smaak is perfect, we schoven de vegan pannenkoeken allemaal zo naar binnen!

Zelf vind ik het ook erg lekker om wat meer te variëren. Want zeg nou zelf: het is herfst – en dan is het voor mij tijd voor pumpkin spice. En dus strooide ik bij de andere helft van het pannenkoekenbeslag   koek- en speculaaskruiden. Je kunt ook zoeken naar een potje pumpkin spice kruiden, maar dit kon ik nergens vinden. En dat hoeft wat mij betreft ook niet, want de ingrediënten zijn praktisch hetzelfde.

Dus vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke herfstige vegan pannenkoekvariatie maakt op basis van vegan Koopmans pannenkoekenmix.

En ik kan je zeggen – het was een groot succes! Het is simpel, snel en onwijs lekker.

Herfstige vegan pumpkin spice pannenkoeken

Dit simpele recept is goed voor 10-12 vegan pumpkin spice pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • Eén pak Koopmans vegan pannenkoekenmix
  • 900 ml van je favoriete plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
  • 2 theelepels (of meer naar wens) koek- en speculaaskruiden
  • 4 eetlepels grof gehakte pecannoten
  • Ahornsiroop

Bereidingswijze:

  1. Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom.
  2. Giet de plantaardige melk erbij en roer met een garde tot een glad beslag.
  3. Voeg als laatste de koek- en speculaaskruiden toe en roer voor een laatste keer door elkaar.
  4. Bak de pannenkoeken en bestrooi de pannenkoeken op de borden met de pecannoten en een scheutje ahornsiroop.
  5. Eet smakelijk!

Kaarsen aan, muziekje erbij en we hadden zelfs het geluk dat er een herfstige regenbui tegen de ramen tikte. Gezelliger wordt het niet hoor! Volgens mij gaan we de herfst prima doorkomen zo. 😉🥞

Wil je meer weten? Op de website van Koopmans vind je meer informatie. Of ren naar de supermarkt om direct pak in een huis te halen. 🥞

Ben je ook zo gek op pannenkoeken? Ga je deze vegan pannenkoekenmix van Koopmans ook uitproberen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate