Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

8 redenen waarom ik het zo leuk vind om vader te zijn

Sinds ik vader ben geworden van onze prachtige zoon Jake is mijn leven compleet veranderd. In dit artikel deel ik graag mijn redenen waarom ik het zo leuk vind om vader te zijn. Het zal je niet verbazen - Ik vind het geweldig!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Genieten van het vaderschap

“Geniet er maar goed van, de tijd gaat zo hard!” – veel ouders hadden ons hier al voor gewaarschuwd.

En terwijl wij met onze handen in de potten Nutrilon verstrengeld waren, dachten wij allebei “ja ja, het zal wel.” Nu Jake 7 maanden is, merk ik dat het ook echt zo is. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Begin april reisden Jelle en ik af naar de VS om Jake voorgoed in onze armen te sluiten, en inmiddels zijn we alweer 7 maanden verder.

Er is in de afgelopen maanden zoveel gebeurd. Hieronder laat ik je dan ook graag zien waarom ik het zo leuk vind om vader te zijn van onze zoon Jake.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billy van der Gaag (Leukegeit) (@billyvdgaag) op

Mijn 8 redenen wat ik zo leuk vind aan het vaderschap

 1. Het is zo mooi om te zien dat Jake ons herkent en vertrouwt. Of het nu is dat hij ontspannen in onze armen in slaap kan vallen of als er een lach op zijn gezicht verschijnt als we zijn kamer binnenlopen na een dutje. Dit zijn echt de momenten dat ik enorm van het vaderschap geniet. 💛
 2. Vanaf 4 maanden mochten we Jake van het consultatiebureau laten wennen aan vast voedsel. Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en geven we hem – naast nog een paar flessen melk – ‘s ochtends vers fruit en ‘s avons een zelfgemaakt hapje. Het gaat er in als zoete koek en ik word er op de één of andere manier zo blij van om hem te voeden. We kochten deze Philips Avent stomer en blender om de babyvoeding in te maken. Het is een fijn apparaat, hij stoomt de groenten en als hij klaar is draai je de kan om en pureer je direct het hapje. Het eten verdeel ik over meerdere bakjes en gaat de vriezer in. De dag van tevoren een hapje uit de vriezer halen, even opwarmen en je bent klaar. Echt een tijdsbesparing als je ook zelf babyhapjes wilt maken.
 3. Van ronddraaien in een cirkel op de grond naar tijgeren over het kleed. Iedere dag tijgert Jake net weer even een stukje verder. Nog even en hij tijgert de hele kamer door.
 4. Laatst was ik een midweekje naar een vakantiepark met mijn schoonfamilie en ging Jake voor het eerst zwemmen. Hij vond het maar wat prachtig, beetje hangen in zo’n gele band en alles in zich opnemen. Ook de vakantie naar Frankrijk met Jake was een groot succes. 🥰
 5. Op bepaalde momenten brabbelt Jake er flink op los. Druk met zijn armen heen en weer, samen met de nodige spetterpartijen. Volgens mij kan hij niet wachten om zich verbaal te kunnen uiten.
 6. De fascinatie voor iets wat wij voor lief nemen. Jake kan soms heel gefascineerd raken door zijn hand, een ritselend stuk plastic of een blad van een plant. Lekker mindful.
 7. We nemen Jake (bijna) overal mee naartoe. Of ik nou met iemand ga lunchen, mee naar vrienden of even iets in de stad halen. Jake gaat mee – en als het een keer wat later wordt, dan nemen we voor de zekerheid zijn opgooi-tentje mee (deze). Kan hij lekker slapen als hij moe is.
 8. Nog iets fijns aan het ouderschap – Jake slaapt al de nodige maanden zo goed als de hele nacht door. Niet altijd natuurlijk, maar meestal wordt hij rond 7 uur/half 8 wakker.
Jake & Billy
Vroeg in de ochtend met Jake op pad. 🙂

En eigenlijk kan ik zo nog wel een tijdje doorgaan. Kijk, het ouderschap brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee – ik krijg wat minder slaap, ga vroeger mijn bed uit, ander ritme, meer regelmaat, rust, etc. Begrijp me niet verkeerd, maar als ik aan ons hummeltje denk, dan kan ik alleen maar blij zijn. Happy dads, happy kid! 🧡

Ik heb trouwens het idee dat er niet heel veel vaders zijn die bloggen over hun #dadlife. Kan het natuurlijk helemaal mis hebben. Laat het me dan ook zeker weten als je er één kent of bent. Het lijkt mij erg leuk om andere vaders te volgen. Moeders zijn natuurlijk ook van harte welkom. 😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Denise

  Ik reageer niet vaak onder je artikelen, maar ik moest hier echt even op reageren. Want zijn jullie een leuke familie met zijn drieën. Zo zoet!!

 2. 🐐 Lars

  Ik ben wel papa, maar geen blogger. Desalniettemin vind ik het leuk om je te volgen. Ga zo door.

 3. 🐐 Merle

  Dag Billy,

  ken je de Zweedse fotograaf Johan Bävman? Toen hij zelf voor zijn kindje ging zorgen viel hem op hoe weinig mannelijke rolmodellen hij zag, en heeft daarop besloten foto’s van papa’s met hun kindjes te maken. Zó mooi! Zoek maar, hij heeft ook een kort filmpje op Youtube.

  En de Guardian heeft een serie artikelen gepubliceerd over mannen die voor de kinderen zorgen, te vinden onder ‘I’d do it again in a heartbeat’.

  Wat mij betreft allebei aanraders, en iig super leuk om jullie zo samen te zien. Love!

 4. 🐐 Billy

  Hoi Merle, bedankt voor je reactie. Ik kende hem niet, maar net wat foto’s opgezocht. Wauw, wat prachtig!

 5. 🐐 Annemarie

  Wat super om te lezen en wat een knap jongetje is het toch!

 6. 🐐 Marie

  Hej!

  Fijn om dit te lezen. Geniet er maar van, voor je het weet zijn ze zelf vader 😅. Ik volg enkele leuke instagram dads. Een Belg van 5 kinders en een Amerikaan. De ene heet papavanvijf en de andere thedaddyfashionstylist. Echt leuke pagina’s vind ik!

  Groetjes

 7. 🐐 Lindsay

  Ik lees al een tijdje jouw leuke blog en geniet van alle verhalen, recepten en de foto’s van jullie mooie gezin! Vraagje..
  Jullie eten volledig vegetarisch en veel vegan. Hoe doen jullie dat met eten voor Jake? Ik neem aan dat hij nog niet alles kan eten wat jullie eten. Hebben jullie tips voor andere ouders die hun kind gezond en vegetarisch eten willen opvoeden? Groetjes en dankjewel voor leukegeit!

 8. 🐐 Kitana

  Heel fijn Billy, dat je je vaderliefde met ons wilt delen. Super lief!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate