Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Vegan snickers

Billy van der GaagDeze snickers bestaan uit drie lagen: een bodem een karamelvulling en een topping van chocolade. Eenmaal een blokje hiervan gegeten, wil je niet anders meer. Maak kennis met deze heerlijke vegan snickers.

Geef mij maar een Mars

Laat ik eerlijk zijn: ik hield nooit zo van snickers. Geef mijn maar gewoon een Mars of een Twix, veel lekkerder dacht ik altijd. Maar sinds ik op een dag vegan snickers op had bij één van mijn favoriete restaurantjes Spirit in Rotterdam was ik verkocht.

Wauw, wat waren die snickers lekker.

Crunchy, kleverig en lekker zoet. En dus heb ik een poging gedaan om deze vegan snickers na te maken. Verwacht bij het maken ervan de nodige kleverige vingers, maar dan heb je des te meer reden om je vingers goed af te likken. 😉

Vegan snickers recept

Ingrediënten

De ingrediënten hieronder zijn voldoende om 12 kleine stukjes vegan snickers te maken. De voorbereiding om deze chocoladebommen te maken nemen ongeveer 20-30 minuten van je tijd in beslag. Laat de snickers op het einde nog eens 20 minuten koud worden in de koelkast, dan zijn ze op hun lekkerst.

Voor de bodem:

 • 120 gram dadels
 • mespunt zout
 • 80 gram amandelen
 • 3 theelepels cacaopoeder

Voor de vulling:

 • 100 gram pinda’s
 • 4 dadels
 • 4 eetlepels agavesiroop
 • 3 eetlepels amandelpasta
 • 1 eetlepel kokosolie
 • snufje zout

Topping op de snickers:

 • 30 gram kokosolie
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 eetlepel agavesiroop

& zo maak je de vegan snickers

 1. Begin het maken van de bodem door de dadels te ontpitten en dit samen met het cacaopoeder, zout en de amandelen tot een gladde pasta te malen in een keukenmachine (of met een staafmixer).
 2. Druk de bodem voor de snickers in een schaal of bakvorm en zet deze opzij om later te gebruiken.
 3. Rooster de pinda’s in een pan zonder olie. Maak ondertussen een karamel voor de vulling door de agavesiroop, ontpitte dadels, amandelpasta, kokosolie en het zout tot een gladde pasta te malen in de keukenmachine.
 4. Meng de pinda’s door de karamel en verdeel de vulling over de bodem.
 5. Maak de topping van chocolade door de kokosolie, cacaopoeder en agavesiroop wederom te malen in een keukenmachine, totdat er een smeerbare chocoladepasta ontstaat.
 6. Verdeel de topping over de vulling en zet het geheel in de koelkast om koud te laten worden. Snijd de vegan snickers in 12 blokjes.

Voila – tijd om een kop thee te zetten en lekker te genieten van één of meerdere blokjes. 🙂

vegan snickers

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Anna

  Ik heb deze vegan snickers vandaag gemaakt. De bodem en de karamel zijn heel lekker, maar de hoeveelheden voor het laagje chocolade zijn echt te weinig. Dat vreesde ik al, slechts 2 eetlepels kokosolie, en dat bleek ook zo. Dat was jammer want er hoort eigenlijk wel een dikke laag chocola overheen, zoals op de foto. Ook heb ik de kokosolie eerste gesmolten en daar de cacaopoeder en zoetstof door geroerd, want dan kon ik het als een saus erover schenken. Een pasta zou ik er echt niet overheen hebben kunnen strijken, de karamel was ook al wat kruimelig en dan gaat dat mengen en wordt het een bende.

  Maar verder een leuke blog en natuurlijk ook toppie, je recept, ik ga hem zeker nog een keer maken!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate