Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vuil trekt vuil aan – mysterieuze aantrekkingskracht

Ik weet niet of je de hype van destijds 'The Secret' een beetje hebt gevolgd. Het draait om het principe dat 'gelijken elkaar aantrekken'. Als jij gelukkig bent zul je meer geluk aantrekken. Allemaal mooi en fijn, het nadeel is alleen dat dit principe ook werkt op vuil!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Vuil trekt vuil aan, rommel trekt rommel aan

Denk eens aan dat kledingstuk in de hoek van je slaapkamer dat in drie dagen is uitgegroeid tot een enorme berg wasgoed. Herinner jezelf aan de stof in je huiskamer die exponentieel lijkt toe te nemen als je een tijdje niet stofzuigt. De vuile vaat op het aanrecht zorgt ineens voor een walm fruitvliegjes.

En dan het allerergste: De tube van je dagcrème. Op een dag bleef er een beetje crème aan het tuutje hangen, en nu is het in een week uitgegroeid tot een gore klomp opgedroogde dagcrème. Dit gebeurt overigens ook aan randen en doppen van mayonaise flessen, shampoo flessen en jampotten en botervlootjes.

De boekenplank waar ooit één boek omviel is veranderd in een obscure stapel boeken die nog nét niet op instorten staat. Die ene post-it op je scherm trok een tiental andere post-its aan en dat ene mailtje dat je nog niet had beantwoord is veranderd in een scherm vol met onbeantwoorde mailtjes.

Dat moet anders – doorbreek de aantrekkingskracht

Het leven speelt een spelletje met je. Telkens als jij iets rondom het huishouden nalaat om te doen groeit het werk exponentieel. Het is dus belangrijk dat je erbij bent voordat het vuil en de rommel meer vuil en rommel hebben kunnen aantrekken.

Dit doe je door je huishouden steeds bij te houden. Clean-as-you-go noemen we dat. Als je ergens mee klaar bent ruim je het direct op of maak je het meteen schoon. Op die manier geef je het geen kans om meer ellende aan te trekken. Sterker nog, als jij al je mailtjes in je mailbox netjes bijhoudt zul je merken dat je minder mailtjes gaat ontvangen waardoor je er minder werk aan hebt. Zo werkt het ook in je huishouden.

Huishouden is wat ons betreft een constante strijd tegen moeder natuur. Die zou het liefst de ‘onnatuurlijk schone situatie’ willen claimen met veel planten en dieren. En hoewel we allemaal veel van de natuur houden hebben we er liever niet teveel van in ons huis. Hou je huishouden dus bij en geef die mysterieuze aantrekkingskracht geen kans.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jannie

    Dit maakte ik niet eerder mee. Het is nog geen 10.00 en ik zit op de bank met een kop koffie in een volmaak schoon huis.
    Sinds drie weken heb ik een robotstofzuiger. Als onze buikschuiver door het huis dwaalt ruim ik andere dingen op. Doe de was in de machine, afwas in- en uitruimen, aanrecht opruimen enz.

    Ik werk drie hele dagen en op dag vier ben ik oppasoma. Met een hond en een kat moet je wel dagelijks zuigen. Nu wordt dit gedaan! Top

  2. 🐐 Jannie

    En omdat er nergens vuil en rommel ligt, wordt het ineens leuk om het bij te houden

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate