Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

4 tips voor een minimalistische slaapkamer

Leven in een minimalistische slaapkamer geeft veel rust. Zowel in de kamer zelf als in je hoofd. In dit artikel deel ik 4 tips met je om je slaapkamer lekker minimalistisch in te richten.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Minimalisme in de slaapkamer

Veel mensen zijn bezig om minimalisme in huis toe te passen. Op leukegeit.nl zijn er al de nodige artikelen over verschenen (zoals deze en deze), maar nog geen artikel om je slaapkamer minimalistisch in te richten. Tot nu dan – want sinds onze slaapkamer lekker leeg en vrij is van meuk, is het hier een stuk fijner vertoeven.

Geen onnodige spullen of accessoires die de slaapkamer alleen maar een vol en klemmend gevoel gaven – gewoon terug naar de basis. Simpel en rustig, maar met de nodige gezelligheid van fijne verlichting.

Onderstaande 4 tips heb ik uitgevoerd om thuis een minimalistische slaapkamer te krijgen.

1. Kijk wat je nodig hebt – en meer niet

Wat doe jij allemaal in de slaapkamer? In de meeste gevallen wordt de slaapkamer gebruikt om te slapen, een boek te lezen, de liefde te bedrijven en misschien om een paar minuten in lotushouding tot jezelf te komen – ook wel mediteren genoemd. Dit zijn volgens mij de dingen waar je de slaapkamer voornamelijk voor gebruikt.

Het is dus goed om te kijken waar jij de slaapkamer voor gebruikt en alleen spullen in de slaapkamer te hebben die hiervoor nodig zijn. Plus misschien een schilderij of een lamp – voor de nodige sfeer en aankleding.

2. Slaapkamer opruimen

Een minimalistische slaapkamer houdt ook in dat je slaapkamer lekker opgeruimd is. Weg met kledingstukken die op de vloer dwalen, boeken in en op je nachtkastje, losse kabels en frutsels, etc.

Zorg dat je in een paar minuten je slaapkamer hebt opgeruimd. Je krijgt hierdoor meer doorzicht om je slaapkamer in te richten met alleen de dingen die voor jou belangrijk en essentieel zijn.

Meer lezen: 7 tips voor een opgeruimde slaapkamer

3. Snelle schoonmaak in je slaapkamer

Naast het opruimen is het ook goed om even een snelle schoonmaak te houden in de slaapkamer. Alle overbodige troep is inmiddels de slaapkamer uit, maar die stofdotten en vieze plinten nog niet.

Ga met een doekje over alle randen, planten en kastjes. Schud het bed op en haal als laatste een stofzuiger door de kamer voor de finishing touch. Voila – je slaapkamer is nu weer lekker schoon.

4. Eén opvallend element

Wil je je slaapkamer ook minimalistisch inrichten, maar wél op een manier dat het er nog gezellig uitziet? Kies dan voor één uniek element die er echt uitspringt in je slaapkamer. That’s it. Houd het simpel, leeg en opgeruimd in de slaapkamer. Alles draait in de slaapkamer om de dingen die je in de slaapkamer doet en daar hoort voornamelijk de vorige slogan van Philips bij – sense & simplicity. 😉

Kies (of houd) één opvallend element in de slaapkamer. Misschien is dit een mooi schilderij, een unieke (kleding)kast of een lamp die door zijn uniekheid extra naar voren komt nu de slaapkamer zo minimalistisch is geworden.

In ons vorige huis was de slaapkamer een stuk voller dan onze huidige slaapkamer. In de destijds kleine slaapkamer stond naast een kledingkast ook nog een open kast vol met spullen, een stoel waar altijd kleren op lagen en nachtkastjes die vol met overbodige spullen lagen. We hadden in deze slaapkamer naast al deze spullen ook nog voor korte tijd een televisie staan. Dat kan ik me nu echt niet meer voorstellen.

Houd jij ook van een minimalistische slaapkamer?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Aukje

    Ik vind het inderdaad fijn, een minimalistische slaapkamer. Klikte ook even door naar de 7 tips voor de opgeruimde slaapkamer en inderdaad, die stoel! Die gaat er uit, vandaag nog…

  2. 🐐 Jane

    Ik vind het ontzettend fijn vertoeven nu onze woonkamer en slaapkamer zijn opgeruimd en alleen basisspullen erin staan Later gaat minimalisme hier nog verder door. Voor nu zijn de kamers goed genoeg. Simpel en zen gevoel. Heerlijk…

  3. 🐐 ringer

    helemaal niet mee eens ,de slaapkamer is voor mij een relaxkamer ,na een drukke dag of je bent erg vermoeid ,ideale plek op je volledig terug trekken ,eerst lekker in bad ,daarna lekker filmpje kijken ,geurkaarsen aan ,gedimd licht ,wijntje erbij ,lekker spullen om je heen waar je van houdt ,heerlijk ,en je kan er weer tegen ,lege slaapkamers zijn ongezellig en koud ,vindt ik trouwens ook van de woonkamer ,je moet je knus en veilig voelen in je eigen huis ,in een leeg huis lukt dat echt niet

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate