Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zoete aardappelhummus

Ik was op zoek naar een nieuw hummus recept - en deze zoete aardappelhummus is het geworden. Smeuïg en lekker tot op de bodem en dat met slechts een handjevol ingrediënten. Hummus kan ik overal wel op smeren, hieronder lees je het recept met de variant van zoete aardappel!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Zoete aardappel ❤️  hummus

Op een dag bedacht ik me dat een combinatie van zoete aardappel en hummus toch wel erg lekker zou kunnen worden. Ik ben namelijk gek op beide. Deze zoete aardappelhummus heb ik, net als de hummus van geroosterde paprika, gemaakt voor een eetclub waar ik met een groep vrienden in zit.

Voor de eerste gang van de eetclub maakte ik onder meer springrolls waar ik beide soorten hummus in verwerkte. Het was een feestje om te eten en gelukkig maar dat ik een hele berg van deze hummus maakte.

Zo kon ik er de hele week nog van genieten.

hummus van zoete aardappel

Ingrediënten voor de zoete aardappelhummus:

  • 1 pot gekookte kikkererwten
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • een scheutje olijfolie
  • 3 flinke eetlepels tahin
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van een citroen + het rasp van een halve citroen
  • snufje zout, peper en cayennepeper
  • en een halve theelepel komijnpoeder en gerookte paprika

& zo maak je deze hummus:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en snijd de zoete aardappel in grote stukken. Stop de stukken in een ovenschaal en giet er een kleine beetje olijfolie over.
  2. Zet de de ovenschaal voor zo’n 45 minuten in de oven en meng halverwege even door elkaar. De stukken zoete aardappel zijn gaar als je er met een vork of mes makkelijk in kunt prikken. Is de zoete aardappel nog niet helemaal gaar? Laat de schaal dan nog een paar minuten langer in de oven staan.
  3. Laat de zoete aardappel wat afkoelen en verwijder vervolgens de schil. Je kunt de schil er ook op laten zitten, dit maakt de hummus wat grover.
  4. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer de hummus glad. Proef of de zoete aardappelhummus op smaak is en voeg anders nog wat zout toe of wat cayennepeper voor wat meer spiciness.

Hummus is echt altijd zo eenvoudig om te maken. Het kost je alleen wat tijd om de zoete aardappel te laten garen in de oven. Als je eenmaal zo ver bent, dan heb je voor zeker de hele week hummus in huis. 🙂

Ga jij binnenkort ook dippen in deze zoete aardappelhummus?

zoete aardappelhummus

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Esther

    Love it! Echt zo lekker!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate