Eieren in een bakrecept kun je heel eenvoudig vervangen door lijnzaad te mengen met wat water. Je hebt dus voortaan geen eieren meer nodig om een heerlijke taart te maken. Hieronder het recept om recepten zonder ei te maken.
Ei vervangen voor lijnzaad in een recept
Sta je op het punt om een taart te bakken, maar wil je eens een gezondere variant maken zonder eieren? Vervang dan het ei voor een combinatie van lijnzaad en water en je hebt een fake-ei, die je zo kunt verwerken in die lekkere taart.
Wat is de verhouding?
- 1 eetlepel lijnzaad
- 3 eetlepels water
Stamp de hele lijnzaad in een vijzel fijn en meng vervolgens het water toe en roer dit goed door elkaar. Laat het nu zo’n 5 minuten staan voor gebruik en voeg het mengsel in het recept toe waar je normaal de eieren zou toevoegen.
Bestaat het recept uit 3 eieren? Verdrievoudig dan het recept. Zo makkelijk is het! Lijnzaad kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten en drogisterijen vinden.
Op mijn website vind je een groot aantal recepten zonder ei. Hieronder een aantal:
Ik krijg direct zin om een taart te gaan bakken! Jij ook?
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
5 leuke geiten 🐐🐐
Dankjewel, Billy! Hier word ik blij van! Ik kan soms letterlijk misselijk worden van de smaak (en bovenal geur) van ei.
Zou je hiermee ook biscuitdeeg kunnen maken…?
Ik vraag me af of het ook zo luchtig kan worden..?
Goeie vraag Sandra, dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Het wordt er wel wat luchtig van, maar misschien heb je meer ‘eivervanger’ nodig. Ben heel benieuwd als je het geprobeerd hebt!
Dus als ik het goed begrijp kun je in deze recepten wel eieren gebruiken ipv lijnzaad en moet je de verhouding dus weer omzetten naar eieren (dus bij 1 El lijnzaad 1 ei enz).
Hebben zelf kippen dus VEEL eieren en probeer er een beetje doorheen te komen ☺️
Klopt inderdaad Marijke! Oh, ja als je zelf veel eieren hebt, dan is het misschien overbodig, maar zeker eens proberen hoor. Het is de moeite waard! 🙂