Voor dit gevulde zoete aardappel recept heb je slechts 20 minuten nodig. Dus heb je geen zin om lang in de keuken te staan en ben je op zoek naar een lekkere maaltijd - dan is dit gerecht the way to go!
Oer Hollands prakkie
Van huis uit ben ik opgegroeid met een oer Hollands prakkie – gekookte aardappelen, gekookte groente en een gekookt stukje vlees. Overgoten met jus.
Toen ik acht jaar geleden op mezelf ging wonen was het prakkie het eerste dat ik schrapte in mijn leven. Ik hou gewoon niet zo van die combinatie.
Gekookte aardappel is niet zo mijn ding. Behalve als het aankomt op zoete aardappel, daar kan ik van blijven eten.
En mijn favoriete recepten met zoete aardappel op dit moment zijn:
- gevulde Indiase dose met o.a. zoete aardappel – hemel op aarde
- taco’s met zoete aardappel, guacamole en granaatappelpitjes – niet twijfelen, gewoon maken
- en nu dit recept – mijn handtekening voor een 100% lekkerheidsgarantie door yours truly
Tijd om je het recept te geven voor deze zoete aardappel bommen, vind je niet? 🙂
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd zoete aardappel: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten
- 2 flinke zoete aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik zwarte bonen
- 1 theelepel komijn
- snufje cayennepeper en chilipoeder
- handje verse spinazie
- limoen
- scheutje yoghurt
- lente ui
- peper en zout
Bereidingswijze
- Zet een flinke pan met water op het vuur en kook de zoete aardappelen gaar – dit duurt zo’n 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel.
- Zet 10 minuten voordat de zoete aardappelen gaar zijn een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak hier de knoflook in. Voeg na een minuut de zwarte bonen toe samen met de specerijen (komijn, cayennepeper, chilipoeder) en 2 eetlepels water.
- Bak de zwarte bonen op middelhoog vuur voor 3 minuten en hussel de bonen regelmatig door elkaar. Voeg aan de laatste minuut de spinazie en peper en zout toe.
- Snijd de zoete aardappel half doormidden en strooi wat peper en zout over de aardappel. Knijp het sap van een kwart limoen toe en verdeel het zwarte bonen mengsel over de zoete aardappel. Voeg wat ringetjes lente ui en yoghurt toe en je makkelijke maaltijd is klaar.
Dit gerecht maakte ik voor de eerste keer, maar het is nu al zeker dat dit veel vaker op het menu zal komen te staan. Simpel om te maken, gezond en erg lekker. Ga jij dit recept met zoete aardappel ook eens maken? 🙂
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐
2 leuke geiten 🐐🐐
Beste Billy,
Ik wordt blij van jou recepten. Ik geef het zoete aardappel met bonen recept door aan mijn partner,
hij is een kokkie in de keuken. Ik zelf wil alles in 10 minuten klaar en heb het kook gen veel minder. Maar ik wordt gewoon blij van de liefde en aandacht die jij hebt voor het bereiden van eten. Ga zo door!
Hi Rian, jij word blij van mijn recepten, maar ik word blij van jouw berichtje! Ik ga vrolijk verder met nieuwe recepten en hoop dat je nog een hoop recepten door zult geven aan je partner. 🙂