Deze lekkere aubergine hapjes zijn ideaal voor bij de borrel of tijdens een feestje. De hapjes zien er ook nog eens kleurrijk uit door de granaatappelpitjes en peterselie.
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Hoeveelheid: circa 24 aubergine hapjes
Wat heb je nodig?
- 2 flinke aubergines
- 2 eieren
- een bord met bloem
- een bord met paneermeel (of oude broodkruimels)
- 200 ml Griekse yoghurt
- sap van citroen
- pitjes van één granaatappel (tip: in de supermarkt kun de granaatappel al gepeld kopen)
- peper en zout
- peterselie om de aubergine hapjes te garneren
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Strooi wat zout over de plakjes aubergine om ze wat minder vochtig te maken en laat dit even 10 minuten staan. Spoel ze hierna af en dep de plakjes met wat keukenpapier droog.
- Klop in een kom de eieren los met een vork en met zout en peper. Zet het bord met bloem en het bord met de paneermeel klaar.
- Haal de plakken aubergine eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door de paneermeel.
- Zet een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en bak hier de gepaneerde aubergine plakken in zo’n 5 minuten, tot ze een mooie bruine kleur hebben.
- Terwijl de aubergine aan het bakken is in de pan kun je de yoghurtsaus maken. Klop de yoghurt los met het sap van een citroen en wat peper en zout.
- Leg de aubergines plakken op een bord, decoreer de yoghurt over de plakjes en bestrooi het geheel met wat granaatappelpitten en peterselie.
Deze aubergine hapjes zijn zowel lekker om warm of koud te eten. Dat maakt niet uit. Zodra de aubergine gebakken is (of in de oven is geweest) blijft de textuur hetzelfde en hoef je niet bang te zijn voor taaie stukken.
Leukegeit nieuwsbrief 🥑
Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐