Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Badkamertegels schoonmaken

De badkamer een opfrisbeurt geven is een flink karwei - en zeker de badkamertegels schoonmaken is een uitdaging. In dit artikel geven we je de nodige tips om die tegels weer te laten stralen!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Badkamer schoonmaken

De één maakt de badkamer iedere week schoon, de ander doet dit wat minder vaak. In ons huishouden wordt de badkamer zeker niet iedere week schoongemaakt. Ik vind het eerlijk gezegd maar een rotklus. Het kalk van de douchewand verwijderen, de badkamertegels schoonmaken, de kraan oppoetsen.. het kost allemaal tijd. Teveel tijd wat mij betreft.

En dus ging ik op zoek naar praktische tips voor het schoonmaken van de badkamertegels. Het blijft voor mij nog steeds één van mijn minst favoriete taken, maar met onderstaande tips kost het in ieder geval minder tijd én ben ik in mijn nopjes met de opgepoetste tegels.

Dubbel resultaat = een blije ik.

Een tijd geleden schreven we al een artikel voor het schoonmaken van de badkamer. En nu is het tijd om de badkamertegels goed aan te pakken. Je hebt er niet veel nodig – en je krijgt er ook nog eens een goede work-out door. ?

Badkamertegels schoonmaken – 6 tips

1. Badkamertegels schoonmaken met azijn

Maak een verhouding van 50% schoonmaakazijn en 50% water. Doop de spons in de emmer en ga tekeer op de badkamertegels. Zodra je alles goed hebt ingesopt, laat het dan zeker 15 minuten intrekken. Ga na een kwartier nogmaals tekeer met met een spons en het watermengsel en al het kalk en zeepresten van de badkamertegels zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

2. Glansspoelmiddel voor blinkende tegels

Blinkende badkamertegels kun je krijgen door een emmer met heet water en een scheutje glansspoelmiddel toe te voegen. Ga met een doekje tekeer en de tegels zullen weer blinken als ooit tevoren.

3. Badkamertegels droogdeppen met een handdoek

Ben je klaar met douchen? Pak dan een (oude) handdoek en maak de badkamertegels droog, waardoor kalk geen kans krijgt om zich te gaan hechten op de tegels.

4. Badkamertegels schoonmaken met groene zeep en baking soda

Een perfecte manier om de scheikundige uit te hangen: maak een mengsel van 1 eetlepel groene zeep en 4 eetlepels baking soda. Maak er een stevig papje van en schuur hiermee de badkamertegels weer schoon.

5. Badkamertegels droogmaken met een trekker

Een simpele tip die ik toepas om je tegels vrij van kalk te houden is door na iedere douchebeurt met een trekker de tegels droog te maken.

6. Sprayen met anti-kalk

Anti-kalk sprayen op de badkamertegels om kalk te verwijderen helpt natuurlijk ook. Er zijn tegenwoordig zelfs milieuvriendelijkere varianten op de markt.

Extra tip – voegen en kitranden schoonmaken

 • Voegen schoonmaken – giet wat schoonmaakazijn op een oude tandenborstel. Ga met de borstel heen en weer over de voegen totdat ze weer wit zijn. Spoel de schone voegen hierna goed na met water.
 • Kitranden schoonmaken – hier is wat hardnekkiger spul voor nodig. Maak de kitranden eens per maand schoon met wat bleek. Blijft de schimmel in de kitranden zitten? Dan is tijd om de kitranden te vervangen.

Hoevaak maak jij je badkamertegels schoon? En heb je nog tips die wij vergeten zijn?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Lynn

  Als ik klaar ben met douchen droog ik de wanden en kraan. Wanneer ik daar geen tijd genoeg voor heb of geen zin, spray ik de boel in met een hele milde reiniger. Dit om preventief opgedroogde kalkdruppels te voorkomen. Ik woon waar het water vrij hard is, dus ja, handig word je wel ?

 2. 🐐 Jantine

  Mijn badkamertegels en voegen maak ik schoon met toiletreiniger! Aanbrengen op de voegen en dan wachten, ondertussen druipt de reiniger ook over de tegels. Met een grove borstel en water borstelen en met de douchekop afspoelen. Schoon!

 3. 🐐 Patrick

  Voor schimmel die in de voegkit blijft zitten? Gebruik puur Tea tree oil. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tea tree is ontsmettend en reinigend. Dood virussen, bacteriën en Schimmels. Je kan zelfs Tea tree gebruiken om je huid te verzorgen. Een paar druppeltjes toevoegen aan uw waszeep is voldoende om uw huid superclean te krijgen. Ook heel goed tegen puistjes 🙂

 4. 🐐 Poetsfreak

  Ik heb voor dit soort klussen een steamcleaner gekocht, werkt perfect voor kalkvlekken, vuil en schimmel en nog ecologisch ook, je poetst niet met chemische rommel! Al onze kinderen hebben hem al geleend om studentenhuizen/ keukens/ badkamers schoon te maken.

 5. 🐐 BARBARA LOUAGE

  Mijn badkamertegels zijn zoals op foto, niet glanzend
  schoonmaakazijn lukt niet. Met wat werkt het dan wel ???

 6. 🐐 Manon van Greuningen

  Beste lezers,

  Hebben jullie misschien een tip voor mij voor het verwijderen van kalkvlekken van mijn badkamervloer tegels? Ik heb al veel geprobeerd echter zonder resultaat. Zo heb ik schoonmaakazijn, kokend water, tandpasta en karnemelk al geprobeerd. Helaas dus zonder effect.
  Weten jullie nog iets?

  Groet, Manon

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate