Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

8 leuke én originele cadeaus voor onder de kerstboom

Ben je op zoek naar originele en leuke kerstcadeaus? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik heb 8 cadeau suggesties voor je op een rij gezet waar ik zelf heel blij van zou worden. Kijk je gezellig mee naar mijn lijstje cadeautjes voor onder de boom?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Overladen worden met cadeaus

Vroeger bestonden mijn kerstdagen uit het vieren van één kerstdag bij mijn moeder en de andere kerstdag bij mijn vader. Twee keer werden mijn zus en ik overladen met volle gourmetpannetjes én met een stapel cadeaus. Het voordeel van gescheiden ouders zeg maar.

De laatste jaren geven we elkaar bij mijn ouders geen verplichte kerstcadeautjes meer. Je neemt gewoon iets mee als je dat leuk vindt. Niets moet, alles mag.

Toch word ik stiekem wel erg blij als Jelle een leuk cadeau voor me heeft gekocht. En dus hebben Jelle en ik met elkaar min of meer afgesproken om tijdens kerst meestal één of twee kleine cadeaus aan elkaar te geven. Gewoon omdat een kleine verrassing zo af en toe erg leuk is.

En dus maakte ik een lijst met onderstaande cadeaus waar ik zelf erg blij van zou worden (kijk je mee Jelle? ?). Misschien kan ik je inspireren met mijn cadeau suggesties.


1. Mushroom farm kit

Op de balie van mijn favoriete koffiezaak in Delft (Coffeecompany) staat een prominente doos om je eigen paddenstoelen te kweken. Een kartonnen doos met koffiedik van de Coffeecompany en waar oesterzwammen uit gaan groeien. Het schijnt heel simpel te zijn: pakket dompelen in water en een week later verschijnen de oesterzwammen al.

2. Een leuke plant

Soms koop ik een plant en soms neem ik stekje van een plant mee van iemand (of op reis). Ik ben gek veel planten in huis en daarom zijn planten altijd welkom. Op de website van plantje.nl vind je een groot assortiment kamerplanten. En als ik dan toch moet kiezen voor een plant die ik graag wil hebben, dan is een Philodendron (gatenplant) van harte welkom. Ik zal er goed voor zorgen. 😉

3. Waterfles

Al een tijd neem ik me voor om een goede waterfles aan te schaffen. Nu hergebruik ik vaak nog een bij de tankstation gekocht plastic waterflesje die ik maanden na aanschaf vaak nog steeds gebruik. Er doen zich echter allerlei verhalen de ronde dat er chemische stoffen (zoals BPA) in deze plastic flesjes zitten en deze zeker bij hoge temperaturen in het water terechtkomen. Dus een herbruikbare waterfles staat hoog op mijn lijst.

4. RotPot

Zelf je eigen zuurkool maken. Een RotPot is een doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste, verse zuurkool maakt door middel van fermentatie. Een ideaal winters cadeau en dus perfect om te vragen als kerstcadeau. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zuurkool gekocht en dus lijkt dit me het idealecadeau om te krijgen.

5. Leuke geit

Geef iemand in Ghana een geit cadeau voor meer leukigheid. 😉 Het noorden van Ghana kampt met extreme armoede. Door een geit te doneren via Oxfam Novib, geef je voedzame melk, mest voor het land en nieuwe geitjes die de boer op de markt kan verkopen.

6. WakaWaka lamp

Een WakaWaka is een krachtige powerbank (en zaklamp) op zonne-energie. Overdag leg je de powerbank in het raamkozijn om op te laden en ‘s avonds kun je je telefoon er weer mee opladen. Voor elke verkochte WakaWaka, wordt er een WakaWaka lamp gedoneerd aan een gezin in nood zonder elektriciteit. Daar kan ik alleen maar blij van worden.

7. Avocado huggers

Wekelijks gaan er bij ons thuis meerdere avocado’s door heen. Meestal lepel ik de avocado in één keer leeg, maar ik vond deze hugger -gemaakt van siliconen- om de andere helft van de avocado in te bewaren.

 

8. Boek ‘Steeds leuker’

Dit boek heb ik natuurlijk al dubbel en dwars gelezen, maar het zou gek zijn als ik het boek niet zou vermelden. 😉 Jelle zijn boek Steeds leuker is verkozen tot meest spirituele boek van 2018. Daarnaast is het boek inmiddels al meer dan 55.000 keer verkocht. Hier ben ik natuurlijk ontzettend trots op, zijn boek ‘Steeds leuker’ is wat mij betreft het ideale cadeau voor onder de boom. Bekijk hier wat andere mensen van het boek vinden..


Doe jij ieder jaar aan kerstcadeaus? En vind je het ook fijn dat er geen druk is om voor iedereen cadeaus in huis te halen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

9 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marjan

  Die waka-waka lamp: laadt die op door hem in de vensterbank te leggen? In Finland heb ik een paar lampen (sierlampjes) met een zonnepaneeltje, maar die doen met de zon , opgedaan in de vensterbank, niets. Ik moet echt naar buiten met die lampen. Is waka-waka anders?
  En: bij IKEA kocht ik, een jaar of wat terug, twee zaklampen: je moet ze , als bij een ouderwetse hand-koffiemolen, opdraaien met een slinger. Ze doen het geweldig. De ‘opgeslingerde’ energie is best veel en zo kan ik langer dan een ogenblik, gebruik maken van het licht. Handig in een land waar je van buiten niet word bijgelicht door straatlantaarns en waar soms binnenshuis ook geen stroom voorhanden is. Ze zagen er , singaalrood en van kunststof, nog heel mooi uit ook.

 2. 🐐 Marjan

  Sorry: PS Ik ben echt geinteresseerd in die waka-waka lamp. Laat je iets weten?

 3. 🐐 Billy

  Hoi Marjan, bedankt voor je reactie. Klopt inderdaad. Vrienden hebben al een waka waka lamp en leggen hem overdag in de vensterbank om op te laden. ‘s Nachts wordt de lamp in de gang gehangen, zodat er geen ander licht aan hoeft. 🙂

 4. 🐐 Marieke

  Hoi, ik heb zo’n Waka waka. Hij laat alleen voldoende op bij een hoop zonlicht. In de winter gebruik ik Hennie. Anders kun je er gen telefoon mee opladen. En anders doet ie het alleen zodra hij met gewone stroom is opgeladen. De lamp werkt overigens wel vrij snel.

  Marieke

 5. 🐐 Elien

  Avocado-tip: Je kunt ook gewoon een beetje olijfolie op de overgebleven helft smeren! (uiteraard alleen op het eetbare deel) En de pit erin laten. In de koelkast leggen en dan is ie morgen ook nog goed!

 6. 🐐 Billy

  Goeie tip Elien! De pit erin laten zitten wist ik inderdaad, maar de avocado wordt bij mij dan toch nog snel bruin. Olijfolie ga ik snel eens proberen!

 7. 🐐 Yvonne

  Sorry,
  De wakakalamp beoogt óók een goed doel

 8. 🐐 Liesbeth

  Die geit doneren vind ik dan weer leuk! Ook om gewoon zelf te doen. Bij ons zijn de pakjes allang afgeschaft. Geen stress, geen drukte, geen mis of dubbele aankoop, gewoon lekker samen zijn en gewoon lekker eten en dat hoeft helemaal geen grote menu te zijn vind ik. Gezelligheid en dicht bij je dierbaren zijn,daar gaat het om vind ik. Voor mijn verjaardag vraag ik soms een boekenbon voor e boeken, een thee assortiment, een bon voor naar de supermarkt te gaan, een plant of een stekje van een plant… Minder spullen en echt even leuk. Ook fan van die gatenplant!

 9. 🐐 Kelly

  Wij doen 4 cadeautjes. Meestal zijn dat praktische dingen of iets wat je echt graag wil. Voor onze kleine: iets om te lezen, kleding, speelgoed en iets leerzaams.

  Dit jaar heb ik voor mijn vader, die nooit wat nodig heeft, iets anders gedaan. Bij de praktische cadeaus die op zijn lijstje stonden heb ik een handgeschreven brief gedaan met waarom hij kerst voor mij speciaal maakt en waarom ik trots op hem ben. Misschien hoeven cadeaus niet altijd spullen te zijn. .. Mijn ouders vonden de brief allebei het mooiste cadeau. Ik denk dat ik zo’n brief zeker ook aan anderen cadeau zal gaan doen in de toekomst.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate