Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Dit zijn de kersttrends van 2016

Buiten wordt het steeds frisser en de sfeerverlichting hangt weer in de stad. Kerst staat binnenkort weer voor de deur, wat zijn de kersttrends voor 2016? Wij hebben de trends voor kerst van dit jaar op een rij gezet!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Kersttrends 2016 – al in januari dit jaar vond de grote trendshow voor kerst voor dit jaar plaats. Hier werden de belangrijkste thema’s en kersttrends besproken voor kerst van dit jaar. Leuk en aardig – hoe vertaal je deze trends terug naar jouw eigen huis en kerstboom?

Kersttrend 1: Modern – surreal laboratories

Hoe moderner hoe beter – dat is een van de vier thema’s van deze kerst. Misschien niet heel geschikt voor wie kerst ziet als een traditionele aangelegenheid met veel goud, rood en groen, maar voor wie durft kan dit een leuke variatie zijn.

Zoals de naam al zegt, is deze kersttrend heel steriel en futuristisch. Veel glas, felle neonkleuren en spelen met licht zijn kernpunten van deze trend.

Hoe pas je dit zelf toe?

De kerstboom is natuurlijk het topstuk van alle kerstdecoratie en de donkergroene kleur springt behoorlijk in het hoog. Om in het thema surreal laboratories te blijven, kun je kiezen voor een witte (nep)boom met fel gekleurde kerstversiering (denk aan geel, blauw, paars – kleuren die je niet snel met kerst associeert. Wat betreft het kerstdiner kun je kiezen voor glazen borden en bestek van doorzichtig plexiglas. Bereid je gasten voor op een kerstfeest uit de toekomst.

Kersttrend 2: Boho treasuries – zonnige kerst vieren

Voor wie dat futuristische thema wat te heftig (of te ongezellig) vindt, kan ook kiezen voor een kerst geïnspireerd op hippie-eiland Ibiza. In dit thema staat de natuur en haar warme kleuren centraal: donkerrood, paars, groen, azuurblauw en natuurlijk oranje. In combinatie met aztec- en bloemenpatroontjes waan jij je heel even op een zonnig eiland.

Thuis breng jij deze kersttrend terug door veel met natuurlijke materialen te werken. Kies niet voor glitter en glamour, maar voor decoraties van hout en bloemen. Versier je kerstboom bijvoorbeeld met (nep) bloemetjes en maak zelf een kerstslinger door te vlechten. Op de kersttafel kun je een houten onderbord neerzetten en de tafel versieren met allerlei takjes.

Kersttrend 3: Playful possibilities – combineren mag

Net als de surreal laboratories is deze kersttrend ook gericht op de toekomst, maar dan minder futuristisch. De jaren 70-trend van retro meubels en kleurgebruik zien we bij de kersttrend playful possibilities terug met wederom oranje als belangrijkste trendkleur. Het combineren van verschillende stijlen en kleuren is hierbij het uitgangspunt.

Duik de zolder van je vader, moeder, opa of oma in en ga op zoek naar leuke oudere accessoires in de kleuren oranje, grijs en donkerblauw. Wees niet bang dat je te veel wilt mixen en matchen, want in dit thema kan en mag alles. In de kerstboom kun je bijvoorbeeld eens kiezen voor driehoekige kerst’ballen’ in plaats van de traditionele ronde.

Voor deze kersttrend is het eeuwige probleem van te weinig passend servies ook verdwenen, alles mag gecombineerd worden. Nog een tip: ga eens langs de kringloopwinkel en verzamel verschillend bestek, servies en glazen: jouw kerst is door deze kersttrend nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Lees ook: zo kom je goedkoop de kerstdagen door

Kersttrend 4: Quiet harmonies

Voor wie niet over de top wil gaan, maar toch eens af wil wijken van de traditionele kerstsferen, kan terecht in het thema quiet harmonies. Hierbij staat rust centraal en wordt er gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen in combinatie met pastelkleuren. Versier jouw kerstboom bijvoorbeeld met grijs, wit en lichtroze – een beetje in de sfeer van Riviera Maison en de barokstijl.

Kies aan tafel voor een mooi wit tafelkleed, grijs servies en glazen van melkglas. Hier en daar een glittertje mag: het is tenslotte kerst!

Wat denk jij van deze kersttrends voor dit jaar? Ga jij één van deze trends toepassen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate