Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

4x cadeautjes inpakken tips – leuke inpak manieren

Wil je een cadeau op een leuke manier inpakken? Even iets anders dan het standaard inpakpapier. Wij geven je tips om cadeautjes in te pakken op een persoonlijke en leuke manier.

🐐 Dit artikel is geschreven door Evelien.

Cadeautjes inpakken anno 1816

Wanneer je een leuk en persoonlijk cadeau koopt in een winkel, wordt het vaak simpel ingepakt en krijgt het cadeau direct een onpersoonlijke touch. Het lijkt wel of er de afgelopen 200 jaar bijna geen verbetering is geweest in het inpakken van cadeautjes.

In sommige winkels krijg je zelfs cadeaupapier waar hun eigen naam groot op gedrukt staat (zonde van dat leuke cadeau). Met onderstaande vier tips kun je je cadeau inpakken op een verrassende en leuke manier.

1. Verpak je cadeautjes niet meer in cadeaupapier

Doe eens origineel en pak je cadeautje in in een leuke stof of een flitsend stuk behangpapier wat je nog in de kast hebt liggen. Met dat afgezaagde cadeaupapier van de speelgoedwinkel kun je echt niet meer mee aankomen.

Houd ook rekening met het thema van het feest. Is het cadeau bijvoorbeeld voor kerst, houd dan bij het inpakken rekening dat je er een kerst-tint aangeeft. Doe ditzelfde met het inapkken van een verjaardagscadeau of andere feestdag in het jaar.

2. Haal je materiaal op de markt of in de crea-winkel

Op de markt, en natuurlijk ook in een crea-winkel, kun je allerlei leuke dingen kopen om een cadeau mee in te pakken. Touwtjes, rollen lint en allerlei soorten stof kun je aanschaffen, waarmee je eens niet je cadeaus met dat standaard saaie cadeaupapier inpakt. In de crea-winkel kun je ook kleine (onbeschilderde) doosjes kopen die je, of je kind, kunt schilderen en waar je vervolgens het cadeau in kunt stoppen.

3. Laat je kind een tekening maken

Een leuke inpak manier is om je kind een tekening te laten maken Dus gaat je kind naar een verjaardagsfeestje van een vriendje of vriendinnetje, laat hem of haar dan zelf een tekening maken. Met de gemaakte tekening kun je het cadeau feestelijk inpakken. Hierdoor krijgt je cadeau iets persoonlijks, waar je kind vast en zeker erg trots op is.

4. Maak er een fantastisch ingepakt cadeau van

Maar hoe pak je het nou mooi en leuk in? Pak je cadeau erbij leg dit op stuk behang (als voorbeeld). Pak dit in zoals ze dit normaal ook in de winkel doen, knip drie stukken flitsende stukken touw af (die passen bij het behangpapier) en bind deze om het cadeau. Houd er rekening mee dat hier evenveel ruimte tussen is. Vind je het er nu ook al erg leuk uit zien? Je kunt nog verder gaan om er allerlei tierelantijntjes op te plakken, maar je kunt het ook zo laten (de kunst van het weglaten).

Tips om zelf cadeautjes te maken?

Wil je tips hebben om zelf een culinair cadeau te maken, dan raden we je onderstaand boek aan. Schrijfster Hanneke de Jager heeft bijna dertig huisgemaakte heerlijke recepten bedacht met zeer originele versieringen en verpakkingen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate