Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Sinterklaas- & Kerstcadeautjes kopen zonder stress

Last-minute cadeautjes kopen voor Sinterklaas en kerst met lange rijen bij de kassa's. Het is om er gestrest van te worden. Geen zorgen - lees onze tips en dit jaar ga je zonder stress je sinterklaas en kerstcadeautjes kopen.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

1. Stop met het geven van teveel cadeaus

Toch nog even een kleinigheidje erbij kopen, want anders staat het zo lullig. Niet doen, minder is het nieuwe meer. Heb je een budget afgesproken hoeveel je uitgeeft met de kerst of sinterklaascadeautjes, maak het je dan makkelijk door één leuk cadeau te halen waar hij of zij blij mee zal zijn.

Leg jezelf geen extra druk op je schouders door meerdere cadeautjes te kopen. Dit scheelt je een hoop tijd in de drukke winkels. Daarnaast zijn de wat waardevolle cadeaus toch meestal de wat duurdere cadeaus die niet snel vergeten zullen worden.

2. Geef twee mensen die elkaar niet kennen hetzelfde cadeautje

Ssst.. niet doorvertellen. Het blijft lastig om cadeautjes te verzinnen voor iedereen, dus waarom geef je twee personen niet hetzelfde cadeau zonder dat ze dit van elkaar te weten? De feestdagen draaien om de gezelligheid en niet om de stress die je krijgt van die lange dagen slenteren in de stad om het passende cadeau voor iemand te vinden.

Een ander leuk idee is om twee vriendinnen een kaartje te geven voor hetzelfde concert of voorstelling waar jullie van houden. Dan kunnen jullie gezellig met z’n drieën naar de voorstelling gaan. Als je voor jezelf natuurlijk niet vergeet om een kaartje te kopen. 😉

3. Koop slim al je kerst- & sinterklaascadeautjes online

Ga gewapend met een kop groene thee (rustgevend – geen stress) achter je computer zitten. Open een paar tabjes van je favoriete webwinkels en koop heel handig en makkelijk als je cadeautjes online. Je hoeft jezelf niet alle winkels in te slepen en je kunt op internet prijzen met elkaar vergelijken. Een aantal webwinkels waar wij vaak gebruik van maken zijn vind je hieronder:

 1. Boeken, DVD’s, Games en zelfs Speelgoed vind je makkelijk op bol.com (boven de 20 euro gratis bezorgd + een handige inpak service)
 2. Geef eens een originele cadeaubon van Bongo cadeau. Vanaf 20 euro zijn er al bonnen voor een leuke dag weg. Je krijgt thuis een mooi doosje toegestuurd die je zo direct cadeau kunt geven.
 3. Bij de grotespeelgoedwinkel kun je terecht voor al het speelgoed dat je wilt kopen. Mogelijkheid om de cadeautjes voor je in te pakken (handig!).
 4. Op de website van Fonq vind je de lekkerste geuren voor je partner en voor jezelf (ook belangrijk). Ook kun je hier natuurlijk terecht voor vele andere cadeaus, zoals digitale camera’s en een schuurmachine voor je vader 😉

Geen stress meer – Wie? Ik?

Kom je echt niet van je stress af in deze drukke Sinterklaas en kerst periode om je cadeautjes te kopen? Dan raden we je toch maar eens aan om je stressprobleem aan te pakken door één van onderstaande boeken te gaan lezen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Deb

  Op marktplaats kan je ook heel veel leuke dingen kopen voor weinig en soms zijn speelgoed of andere dingen nog splinter nieuw.
  En het word ook nog eens thuis bezorgt of je moet het zelf gaan halen maar dat is een eigen keus 🙂

 2. 🐐 Johanna

  Bij Bol.com is de verzending gratis als je voor meer dan 20 euro bestelt. 😉

 3. 🐐 Yvonne

  Ik las recent een goed idee, om de kadootjes voor Sint en kerst niet bij de grote multinationals te kopen maar bij de plaatselijke zelfstandige. Bij de wereldwinkel vind ikzelf ook een goed idee. Soms maak ik ook gewoon iets zelf.

 4. 🐐 Ester

  Handige tips. Wij doen nooit echt uitgebreid aan Sinterklaas, gewoon gezellig bij elkaar en voor ieder een kleinigheidje. Het gaat meer om de gezelligheid dan om cadeau’s, ook het beste uitgangspunt vind ik. Hebberigheid siert niemand.

 5. 🐐 An

  Wij pakken lekker uit, hoe leuk is het niet dat je kinderen later fijn terugdenken aan de sinterklaasavonden met een zak vol cadeaus en warme chocolademelk en pepernoten? Ik vond het toen ik klein was altijd heel gezellig en die herinnering wil ik graag doorgeven aan mijn kinderen. Ik vind dat het niets met hebberigheid te maken heeft. Maar ik kijk wel waar de aanbiedingen zijn en in deze tijd heeft bijna geen enkele online speelgoedzaak verzendkosten (scheelt ook weer in de benzinekosten).

 6. 🐐 simone

  Ik begin meestal in de zomer al met het kopen van de sinterklaas en kerstcadeautjes. Zo hoef ik in de ‘stressvolle’ periode niks aan cadeautjes te kopen. Ook de boodschappen voor de kerstdagen gaat hier zonder stress. Begin november neem ik al steeds wat aan houdbare spullen mee. ZO hoef ik alleen nog maar de verse en bederfelijk boodschappen te doen. En zelfs die doe ik zonder stress…..

 7. 🐐 Liesbeth

  Wat ik heb ingevoerd toen onze zoon ouder werd: een middagje Sint-shoppen met het gezin. We gaan naar een plaats waar leuke winkels zijn (voor ieders budget), spreken op een bepaalde plaats af, gaan een uur lang onze gang, komen dan weer op de afgesproken plaats, kijken hoever ieder is en gaan weer een uurtje op pad. Dit herhalen we totdat ieder klaar is. 2 uur is daarbij vaak voldoende. Dit sluiten we af met een hapje eten: meestal pizzeria. Resultaat: we hebben allemaal een leuke middag, sluiten het gezellig af met z’n drietjes en hebben alle inkopen in 1 keer. Dit is echt onze nieuwe traditie en die bevalt heel goed.

 8. 🐐 Vroon

  Wat wij al heel lang doen, sinds er geen gelovigen in huis zijn met Sint en we Kerst een andere lading vinden hebben dan commercieel gedoe. Een bordspelletjesavond met Sint, vooraf gegaan door gezamenlijk Sint lekkernijen zoals speculaas en chocolademelk etc. maken en die heel ongezond in plaats van avondeten gedurende de avond oppeuzelen. Dat geeft ook heel leuke en warme herinneringen. Met Kerst het huis een beetje versieren met wat dennengroen en kaarsjes en een onsje bling in het groen ed. Geen overdreven maaltijden, maar wel bijvoorbeeld naar de Kerstsamenzang of naar het weihnachtsoratorium of de levende Kerststal en zelfgebakken Dresdner Stollen maken. Ook weer veel sfeer en herinneringen zonder dat er kerststress en hebzucht in het spel zijn.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate