Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Chili sin carne recept – heerlijk & snel klaar

Deze versie van chili sin carne is zo lekker, dat je haast vergeet dat er geen vlees in zit. Met de nodige bonen en een aantal specerijen zet je in een handomdraai deze snelle en heerlijke chili sin carne op tafel.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Een hele tijd geleden

Vroeger at ik bij mijn ouders thuis regelmatig chili con carne. We aten het op de één of andere manier altijd zonder rijst, maar het was een feest om te eten. Nu ik sinds een hele tijd geen vlees meer eet, was dit één van de gerechten die ik erg mis. Ik kan het me niet eens meer heugen wanneer ik mijn moeders chili con carne voor het laatst gegeten heb. En dus ben ik op zoek gegaan naar een vegetarische variant.

Deze chili sin carne is trouwens helemaal plantaardig, dus ook mijn vegan friends kunnen deze chili sin carne naar hartelust eten. Als je toch gehakt wilt gebruiken in deze chili sin carne, dan staat het je natuurlijk vrij om een pakje vega gehakt toe te voegen.

chili sin carne recept

Deze vleesloze chili is onder andere lekker:

 • met rijst
 • of -doe eens gek- in een wrap

Hoe is het toch mogelijk dat ik dit recept nog niet eerder gemaakt heb?

Ingrediënten voor een chili zonder carne

Deze vegan chili sin carne is waar je naar zoekt op een avond dat je jezelf wilt verwennen met een portie comfort food. En als je de nodige scheetbuien wilt voorkomen, dan voeg je toch gewoon een kleine theelepel bonenkruid toe aan het gerecht? Dat wil nog wel eens helpen. ?

Aantal: 3 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totaal: een half uurtje om dit gerecht te maken

 • olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 1 Spaanse peper (met of zonder zaadlijst)
 • 6 zongedroogde tomaten
 • 125 ml groentebouillon
 • 1 grote pot bruine bonen
 • 1 klein blikje mais
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 theelepel komijn, paprikapoeder en oregano
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Snijd de knoflook fijn en snijd vervolgens de ui, paprika, zongedroogde tomaat en Spaanse peper in kleine stukken.
 2. Zet een flinke pan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Stop de gesneden groenten in de pan en bak dit op laag vuur voor 3 minuten.
 3. Voeg de groentebouillon, mais, tomatenblokjes en de bruine bonen toe en roer de chili sin carne door elkaar.
 4. Voeg de tomatenpuree samen met de specerijen toe. Zet het vuur iets hoger (middelhoog) en laat de chili sin carne voor 20 minuten sudderen. Roer af en toe door elkaar.

recept vegan chili sin carne

vegetarische chili sin carne recept

Zoals je ziet kost het pruttelen van de dit gerecht het meeste tijd. Dan heb jij mooi de tijd om het glas te heffen op het fijne leven. 🙂

Ga je deze chili sin carne vanavond ook maken?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Danielle

  Ik hou ook van chili sin carne!! Mag best een beetje pittig zijn toevallig heb ik het vorige week nog gemaakt, ook mijn kinderen zijn er gek op.

 2. 🐐 Stephanie

  Bedankt voor het delen van dit recept. Het was heerlijk, ik was alleen mais vergeten. Meer van dit soort recepten graag. 🙂

 3. 🐐 Billy

  Daar word ik erg blij van Stephanie, ik ga er zeker mee verder!

 4. 🐐 D

  Wat een lekker recept!! Bedankt voor het delen!

 5. 🐐 Laura

  Wat een heerlijk recept! Ook m’n kinderen hebben ervan genoten (en ze misten geen vlees…) Nog een tip misschien: ik knip m’n zongedroogde tomaatjes altijd met een schaar, vind ik veel makkelijker. Je moet alleen je schaar even een sopje geven daarna 😉

 6. 🐐 trees

  dit recept ga ik zeker maken,Mijn kleinzoon-en kleindochter willen vegetarisch eten.
  en bij oma en opa kan heel veel , zo niet alles.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate