Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

4 tips om een fantastisch feest te geven

Wil je dit keer eens een feest geven waar iedereen met een leuk gevoel aan terugdenkt? Wij geven je vier tips hoe je een onvergetelijk en fantastisch feest kunt organiseren!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Geef van tevoren aan hoe leuk het feest gaat worden

Je zult deze tip direct al een beetje raar vinden, want meestal ben je niet snel geneigd om vooraf te vertellen hoe leuk je feest gaan worden. Als je zelf gelooft dat je feest fantastisch gaat worden, dan zal dit ook gaan gebeuren (ken je de term self-fulfilling prophecy al?). Zodra je zinnen als ‘Het stelt niet zoveel voor hoor’ of ‘Het wordt niks bijzonders’ gaat roepen, dan zal het ook niet zo’n spetterend feest worden. Vertel al je vrienden dus dat het dak eraf gaat op jouw feest!

2. Laat je gasten meehelpen

Vinden je vrienden het leuk om mee te helpen, geef ze dan ook wat te doen. Laat ze met wat hapjes rondlopen of laat ze helpen met de aankleding van je feest. Ze zullen het feest dan automatisch leuk gaan vinden, omdat ze moeite hebben gedaan om het feest tot een succes te maken. Zo geef je jezelf ook lekker wat rust op je feest en kun je lekker met iedereen bijpraten en gaan dansen. Handig toch? Dat is pas goed organiseren, zo heeft iedereen het tijdens het feest naar hun zin!

3. Help iedereen een handje

Heb je vrienden die soms wat onzeker zijn in een wat groter gezelschap? Help ze dan een handje door het licht wat te dimmen en de muziek wat harder te zetten. Door deze toepassingen zullen zij zich minder bewust zijn van hun onzekere gevoel.

4. Een feestje geven en zorgen voor de juiste indeling

Wil je een Hollands feestje organiseren waar iedereen in een kring naast elkaar zit, of wil je graag een feest waar de stoelen aan de kant staan zodat iedereen lekker kan dansen? Bekijk zelf wat de beste optie is voor jouw feest. Wel willen we je meegeven dat een feest waar iedereen staat een hogere garantie geeft voor het fantastischheid-gehalte. Alle drankjes en hapjes kun je lekker in een hoek op een tafel zetten en laat iedereen zelf hun drankje inschenken. Hier zorg je voor een lekkere dynamiek en voor wat beweging, zodat je vrienden echt wel moeten gaan dansen.

Meer tips om je eigen feestje te geven?

Lees onderstaande artikelen die je helpen om je feest nog leuker te maken (ook erna)!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Peter Han

    Handige en bruikbare tips om een feest te geven.

  2. 🐐 Lars

    Hallo,
    Misschien nog een leuk idee voor een feest waarbij gedanst kan worden.
    Hou een online muziekverkiezing om de DJ op het juiste spoor te zetten! De muzieksmaak is soms moeilijk in te schatten en wel zeer bepalend voor het slagen van het feest.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate