Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Creatieve en slimme oplossingen voor kleine ruimtes – zo haal het maximale uit je huis

Wil je ook graag het maximale uit je huis halen? Want laten we eerlijk zijn, elke vierkante meter telt, en ze zijn behoorlijk kostbaar. In dit artikel vind je slimme hacks en creatieve oplossingen om de kleine ruimtes in je huis optimaal te benutten.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Elke vierkante meter huis kost veel geld

Of je nu in een knus appartement, een compacte studio of huis woont met beperkte ruimte woont – kleine ruimtes in het huis kunnen soms een uitdaging vormen om optimaal te benutten.

Want ja – elke vierkante meter in je huis is geld waard. Als je een koophuis hebt, kost een vierkante meter tegenwoordig al snel rond de 3300 euro. Stel dat je door optimaal gebruik te maken van kleine ruimtes, je 5 vierkante meter minder ruimte nodig hebt. Dat scheelt je 16.500 euro op de aanschaf van een huis.

Laten we eens kijken naar enkele slimme oplossingen die je gaan helpen om extra bergruimte te creëren en kleine ruimtes functioneel en aantrekkelijk te maken.

Met een beetje creativiteit en slimme oplossingen kun je de mogelijkheden van die ruimtes echt maximaliseren. ⤵️

Zo benut je die kleine ruimtes in huis

  1. Gebruik verticale ruimte. Maak gebruik van hoge plafonds door wandplanken, hoge kasten, boekenplanken en hangende opbergzakken te installeren. Zo benut je de hoogte optimaal en creëer je extra opbergruimte zonder veel vloeroppervlakte in te nemen.
  2. Ga voor multifunctionele meubels. Kies voor meubels met dubbele functies – zoals een bank met opbergruimte eronder, een salontafel met ingebouwde lades of een bed met uitschuifbare laden eronder. Op die manier kun je functionele ruimte creëren zonder extra meubels nodig te hebben.
  3. Smalle opbergoplossingen. Ga voor smalle en compacte opbergoplossingen die perfect passen in kleine hoekjes. Denk aan smalle kasten of ladeblokken op wieltjes. Ze zorgen voor extra bergruimte zonder al te veel waardevolle vloerruimte in beslag te nemen.
  4. Gebruik deuren en muren. Maak gebruik van deuren en muren om extra opbergruimte te creëren. Hang bijvoorbeeld een schoenenrek achter de deur, monteer een opbergrek aan de muur voor keukengerei of bevestig haken aan de binnenkant van kastdeuren voor het ophangen van accessoires.
  5. Optisch bedrog. Gebruik optische trucs om kleine ruimtes groter te laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld spiegels om de illusie van extra ruimte te creëren en kies voor lichte kleuren op de muren en vloeren om de kamer opener en luchtiger te laten ogen.
  6. Slimme organisatie. Houd een kleine ruimte georganiseerd en opgeruimd met slimme opbergoplossingen zoals ladeverdelers, manden en opbergdozen. Label ze zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt en voorkom dat je ruimte verspilt aan onnodige rommel.

Met deze slimme hacks en creatieve oplossingen hoop ik dat je het maximale uit de kleine ruimtes gaat halen. Dus wees creatief, maak optimaal gebruik van elke vierkante meter en geniet van je huis.

Voldoende opbergruimte met minder spullen✌🏻

Wil je echt eens aan de slag gaan met al die overdaad aan spullen, kleding en andere accessoires in huis? Begin dan met het minimaliseren van deze spullen en maak je leven simpel – met dit handige stappenplan voor een simpeler leven.

Met behulp van de minimalisme cursus van onze grote zus soChicken bouw je stap voor stap aan een huis met minder spullen.

Je zult merken dat een leven met minder spullen een stuk simpeler en minder gehaast wordt, zodat jij je kunt richten op de dingen die jij leuk en belangrijk vindt.

Lees meer over de cursus en schrijf je direct in…

Veel plezier met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in je huis. Laat in een reactie hieronder gezellig weten welke tips voor jou het beste werken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate