Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips voor het inrichten van een studio – klein maar fijn

Wonen kost geld en vooral in grote steden betaal je voor slechts een paar vierkante meter vaak meteen de hoofdprijs. Ik heb een studio in Amsterdam kunnen vinden, maar je kleine studio inrichten kan best ingewikkeld zijn. Wij hebben tips!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Een studio inrichten

Misschien denk je aan een tv studio waar opnames voor de nieuwste GTST aflevering worden opgenomen, maar in dit geval bedoel ik met een studio een ruimte, bestaande uit een kamer, waarin je alles doet. Eten, koken, slapen, leven en repeat. De badkamer is in veel gevallen in een aparte kleine ruimte.

1. Houd je studio licht en ruimtelijk

Allereerst, probeer de studio ruimtelijk te houden. Je bent waarschijnlijk snel geneigd om hoekjes te maken, zoals een eethoekje, ergens waar je slaapt en in de andere hoek een televisie met een bank. Hoewel dit leuk lijkt, maak je hier de kamer juist optisch kleiner van. Probeer dus ruimtelijk te denken.

Als je in een studio gaat wonen, weet je dat je leeft, kookt en slaapt in een dezelfde ruimte. Dat hoef je dus niet te verbergen. Natuurlijk kun je een kast (bijvoorbeeld de bekende vakjeskast) als afscheiding gebruiken, maar zorg dan dat er gewoon licht en ‘lucht’ doorheen kan vallen.

2. Studio opruimen

Hoe kleiner een ruimte is, hoe sneller deze er rommelig uit gaat zien. Probeer daarom zoveel mogelijk spullen in dozen, kastjes, achter deuren of onder je bed of bank te schuiven. Je grote meubels (tafel, bank, bed en kast(en)) zijn de basis, de rest moet je rustig houden. Leg alles meteen op de juiste plek terug, anders is er zo meteen geen ruimte meer om te lopen tussen al je troep.

3. Speel verstoppertje met je spullen

Om je studio opgeruimd en overzichtelijk te houden, moet je van alle plekken in je studio optimaal benutten. Koop dus rolbakken voor onder je bed en/of bank, probeer zoveel mogelijk in de kasten kwijt te kunnen of schaf een handig opbergsysteem aan.

Zo kun je bijvoorbeeld vacuümzakken kopen. Met de stofzuiger haal je alle lucht eruit, waardoor de oppervlakte van de zak veel minder wordt.

Meer tips: extra opbergruimte in huis creëren – 7 tips

4. Je studio inrichten met rustige kleuren

Het is heerlijk om je uit te leven met het inrichten van ruimtes, maar voor in een studio kun je beter kiezen voor wat rustigere kleuren.

Muren kun je een zacht kleurtje geven en zorg ook dat de vloer niet te donker is. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Gordijnen tot aan de grond benadrukken de hoogte van de ruimte, dus ook een slimme optie om te kiezen.

5. Wel of geen bank – keuzes maken

Je kleine studio inrichten houdt in dat je regelmatig keuzes moet maken. Zit je relatief weinig op je bank? Laat deze dan weg en kies voor een comfortabele stoel.

Je eettafel kun je ook gewoon als bureau gebruiken en je bed is een prima zitplek. Eettafelstoelen zijn mooi, maar nemen helaas veel plek in. Door opklapbare stoeltjes te kiezen bespaar je ruimte als je in je eentje bent.

Verder nog een paar kleine tips:

  • Koop liever een extra kastje erbij, dan kleine troepjes her en der laten slingeren.
  • Maak geregeld een opruimronde door je studio.
  • Koop alleen het hoognodige en vermijd impulsaankopen – je opbergruimte is natuurlijk beperkt.
  • Muurversiering is mooi, maar houd het wederom rustig.
  • Licht is heel belangrijk in een studio – door meerdere kleine lampjes te maken, creëer je extra sfeer.
  • Wil je toch delen van de ruimte scheiden? Muur afscheiding vanaf het plafond is dan een goed keus.

Meer tips voor het inrichten van een kleine ruimte? Lees dan dit artikel nog eens door. Heb je juist een groot huis? Dan is dit artikel zeker interessant om te lezen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Valine

    Goede tips! Ik heb zelf ook in een studio gewoond en ik merkte al snel: less is more. Het is ook vaak beter om te kiezen voor wat grotere meubels: bijvoorbeeld één groot wandmeubel, in plaats van een paar kleine kastjes. Dat geeft een veel ruimer gevoel.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate