Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Stofzuiger die zuigt – en niet zo’n beetje ook

Stofzuigen heeft nooit mijn hoogste prioriteit en toch moet het gebeuren. Zeker met een huisdier in huis. Wij hebben de nieuwste Dyson Stofzuiger voor je getest - lees onze bevindingen!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Van stofzuiger zonder snoer naar met snoer

Dyson zou Dyson niet zijn als ze niet steeds met nieuwe, verbeterde versies van hun apparaten komen. Dus is er onlangs een nieuwe sledestofzuiger met de naam Cinetic Big Ball op de markt gekomen – en Dyson was zo lief om er één naar ons op te sturen.

Van draadloze stofzuiger naar stofzuiger met snoer lijkt misschien een downgrade – dus namen wij de proef op de som en hebben deze Cinetic Big Ball uitgebreid voor je mogen testen. Kleine teaser – deze lieve vriend komt altijd op zijn pootjes terecht als je hem te hard de bocht door hebt geslingerd.

Wat maakt deze stofzuiger bijzonder?

De Cinetic Big Ball van Dyson doet qua uiterlijk aan als hun andere sledestofzuigers. Met hier en daar een kleine uiterlijke verandering, merk je dat er vooral hard aan de binnenkant (kracht van de motor) en de bijbehorende accessoires is gewerkt.

Zo is het zuigvermogen van deze stofzuiger 1200 watt, terwijl het zuigvermogen van andere stofzuigers meestal tussen 600-800 watt is. En in ons huishouden met een hond is het fijn om een krachtige stofzuiger te hebben die stof en vuil snel opzuigt.

Ik schrok wel een beetje van de hoeveelheid hulpstukken die erbij geleverd werden. Ik dacht dat ik ze nooit zo gebruiken, maar niets is minder waar. Met name de speciale meubelborstel (handig voor hondenharen en kruimels op en tussen de bank) en de borstel voor onze houten vloer komt erg goed van pas.

Een andere fijne bijkomstigheid is dat het filter niet gewassen hoeft te worden. Dankzij de speciale Dyson Cinetic technologie is er zelfs geen voor-motorfilter nodig en vangt het meer vuil, stof en microscopische deeltjes dan andere vergelijkbare stofzuigers. De cyclonen hebben bij hoge frequentie bewegende uiteinden – dit voorkomt dat de opening van de cycloon verstopt raakt en je dus het filter niet hoeft te wassen, aldus Dyson.

Dyson cinetic ball stofzuiger

Voor- en nadelen op rij:

En zijn er nadelen?

Zeker. Het zou gek zijn als je geen nadelen aan een apparaat kunt ontdekken, toch?

 • De stofzuiger maakt redelijk wat lawaai, maar dat komt omdat het zuigvermogen zo goed is.
 • De prijs van de stofzuiger zit in het hogere segment, de stofzuiger is dus niet voor iedereen weggelegd.
 • In ons kleine huis hebben we weinig opbergruimte, als in geen kast waar we de stofzuiger op kunnen bergen. De stofzuiger staat nu achter het gordijn. Niet echt een probleem in huishoudens waar je een gangkast hebt, maar aangezien we voorheen een draadloze stofzuiger gebruikte, neemt deze meer ruimte in beslag.

Een aantal belangrijke voordelen:

 • Dat hele idee dat de stofzuiger zichzelf weer rechtop zet als je hem te hard door de bocht hebt geslingerd is natuurlijk geweldig.
 • Een handgreep die lekker flexibel is – je kunt hem helemaal ronddraaien.
 • Verschillende opzetborstels – voor o.a. harde en zachte vloeren.
 • Extra lange buis om ook hoog in de hoeken het stof weg te halen.
 • Geen stofzuigerzak nodig en de grote stofbak van 1,6 liter is speciaal ontworpen voor een leging zonder ronddwarrelende stofwolken. Fijn voor iemand als ik die snel gaat niezen van het legen van de stofzuiger.

Al met al is de Cinetic Big Ball stofzuiger in ons huishouden een prettige aanwinst. Op het harde geluid na, ben ik erg tevreden. Met name de goede zuigkracht en de nieuwe stofbak ben ik heel blij mee.

Meer informatie? Kijk voor meer informatie op de website van o.a. bol.com.

🐐 Deze blogpost is in samenwerking met Dyson geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Mikkie

  Heb tijdelijk bij 2 gezinnen gewerkt waar de Dyson van toen, 2014, actueel was. Een enorme herrie en ongelooflijk slechte zuigkracht. Ik zou zelf nooit of te nimmer een Dyson aanschaffen. Enne… draadloos? Hoe gezond is dat? Zit er een dikke accu in? Moet wel een hele dikke zijn als ie zo goed zuigt. Ik heb mijn bedenkingen…

 2. 🐐 leukegeit

  Hoi Mikkie, dank voor je reactie. Wij ervaren de Dyson stofzuiger als tevreden. Zoals gezegd maakt deze versie best wel wat geluid, maar de zuigkracht is erg goed. Ook de draadloze versie die we zelf al een paar jaar hebben zijn we erg tevreden over. 🙂

 3. 🐐 Eric

  Prima die Dyson. Alleen mechanisch erg slecht. De plastic onderdelen breken al uit elkaar in de folder.

 4. 🐐 Patricia

  Goede apparaten hoor van Dyson. Die zonder snoer lijkt me ook geweldig, nog even sparen.

 5. 🐐 Rien

  Ik gebruik al jaren een stofzuiger van Dyson en ben zeer tevreden. Ik heb een huis met drie verdiepingen en het tillen is dus wel wat werk, maar zo hoef ik niet meer naar de sportschool haha. Succes!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate