Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Eenvoudig leven: Wat verstaan we onder een ‘eenvoudig leven’ + 5 tips

De hectiek van het dagelijks leven is weer begonnen. Maar hoe richt je je aandacht enkel de belangrijkste zaken des levens en maak je je leven daarmee gemakkelijker? Wij hebben 5 fantastische tips om je niet zo druk te maken!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Hoofd- en bijzaken

Het leven kent belangrijke en minder belangrijke dingen. Zo zijn voldoende geld (voor iedereen verschillend), een dak boven je hoofd en gezond eten hoofdzaken, terwijl een nieuw jurkje, die mooie laptop of het oud papier langs de weg zetten veel minder belangrijk. In ieder geval geldt dat voor mij.

Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk wat hij of zij tot hoofdzaken benoemt en wat de bijzaken zijn. Door je leven voor jezelf gemakkelijker te maken, moet je de hoofd- van de bijzaken proberen te onderscheiden. Maak bijvoorbeeld een lijstje met de hoofdzaken in je leven en schrijf hier doelgerichte acties bij.

Heb je het lijstje afgewerkt, dan kun je eventueel in de overgebleven tijd de bijzaken behandelen. Of misschien wel helemaal weglaten. Je leven steeds leuker maken, betekent namelijk ook dat je een aantal dingen moet weglaten.

2. Vaker nee zeggen

In het verlengde van de hoofd- en de bijzaken scheiden, is het vaker nee proberen te zeggen. Hoe leuk dat feestje ook is of hoe lief je collega ook vraag of jij iets voor hem/haar wil doen: in jouw nieuwe ‘easy life’ zul je toch echt wat vaker nee moeten gaan zeggen.

Probeer dit in kleine stapjes te doen en schrijf op wanneer je nee hebt gezegd. Aan het einde van de week kun je de balans opmaken en kijken wat het nee zeggen jouw uiteindelijk heeft opgeleverd. Je zult zien dat je meer tijd en energie overhoudt om je op jezelf te focussen!

3. Opgeruimd staat netjes

Je leven simpeler maken, zorgt ervoor dat je minder aan je hoofd hebt. Dat betekent een leger, frisser en opgeruimder hoofd. En wat werkt nou beter dan een geheel opgeruimd leven? Dat begint bij de plaats waar jij waarschijnlijk de meeste (vrije) tijd doorbrengt: je eigen huis!

Gooi zoveel mogelijk troep weg en ruim alles goed op. Zorg er in ieder geval voor dat alle troepjes uit het zicht zijn; je zult al snel een opgeruimd gevoel ervaren. Een meer minimalistische inrichting kan ook bijdragen aan een opgeruimder gevoel in je hoofd.

Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt in jouw huis? Lees dan nog eens dit artikel door en krijg een lekker opgeruimd en minimalistisch huis.

4. Luchtig en eenvoudig leven

Ons leven is natuurlijk behoorlijk complex: velen van ons werken, willen daarnaast een goede moeder/buur/vriendin/partner/zus zijn, we willen nog een beetje actief zijn in de sportschool, onze sociale contacten onderhouden en er daarnaast iedere dag perfect uit blijven zien.

Helaas is het (bijna) onmogelijk om aan al deze eisen van jezelf te blijven voldoen. Soms heb je nou eenmaal een bad hair day, of heb je wat minder geduld naar die lieftallige collega toe. Probeer daarmee te leven en probeer wat meer dingen los te laten. De controlfreak in jou moet natuurlijk niet te veel ruimte krijgen. Accepteer soms dat alles niet op rolletjes loopt en heb daar vrede mee; je zult zien dat je leven daar automatisch veel rustiger van wordt.

5. Easy in praktische zin

Een simpel en eenvoudig leven is natuurlijk vooral mentaal een stap, maar ook praktisch gezien kun je je leven een stuk gemakkelijker maken. Pas life-hacks in je leven toe en maak je leven een stuk eenvoudiger. Strijk een overhemd bijvoorbeeld binnenstebuiten; zo ga je veel gemakkelijker over de knoopjes heen, of leg een oude krant op de bodem van je vuilnisbak om eventueel vocht te absorberen.

Op de website hebben we al de nodige lifehacks voor je verzameld:

Op soChicken vind je boordevol handige en praktische tips om te broeden op een leuker leven. Zeker even een bezoekje brengen aan de website hoor, de moeite waard al zeggen we het zelf. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate