Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Eenvoudige lunch taco’s

Billy van der GaagOf je nu taco's eet als ontbijt, lunch of om je honger te stillen tijdens het diner - taco's zijn altijd lekker. Geloof me. Dit keer maakte ik wel heel eenvoudige taco's die heerlijk zijn voor de lunch.

Tuffen van tacoplek naar tacoplek

Toen ik een paar maanden geleden samen met Jelle door Amerika tufte met onze huurauto, aten we regelmatig taco’s. Taco’s in de ochtend op een terras in Austin, tijdens de lunch bij een vegan food truck of anders ‘s avonds bij een fastfood tacozaakje als torchy taco’s.

Na onze reis zijn taco’s mijn guilty pleasure geworden en heb ik al een paar taco recepten hier met je gedeeld.

Deze lunch taco’s die ik hieronder met je deel zijn zo eenvoudig om te maken. Je maakt een guacamole, een sausje op basis van cashewnoten -of nog makkelijker crème fraîche- en een vulling van ui en champignons. Dat is het.

De guacamole is eenvoudig zelf te maken, zolang je maar één of twee avocado’s in huis hebt. Prak de avocado’s en volg dit recept om guacamole te maken en binnen 5 minuten staat er een bakje met verse guacamole op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voorbereiding: 20 minuten (+ laat de cashewnoten minimaal 2 uur van tevoren zacht worden in een bakje water)
Baktijd: 10 minuten
Oventijd: 5 minuten

Wat heb je nodig voor de taco vulling?

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 flinke uien
  • 4-6 tacoschelpen (gewoon te koop in de supermarkt)
  • handjevol verse peterselie

Wat heb je nodig voor de vegan kaassaus?

  • 100 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 2 flinke tenen knoflook
  • sap en ras van een citroen
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (nutritional yeast)
  • 30 ml olijfolie
  • flinke snuf zout
  • Ingrediënten en bereiding van de guacamole is hier te vinden

Bereidingswijze:

  1. Stop alle ingrediënten voor de vegan kaassaus in een keukenmachine en zorg dat de saus een gladde structuur krijgt. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel wat meer edelgist, zout of citroensap toe.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snijd de champignons in dunne plakjes en de uien in dunne ringen. Bak beide aan in een koekenpan met wat olijfolie voor zo’n 10 minuten tot de uien goudbruin van kleur zijn.
  4. Leg de taco schelpen voor 5 minuten in de oven en vul de schelpen met de taco vulling, de verse guacamole en de saus.

Dit is het – de taco’s zijn klaar.

Zo zie je maar weer hoe makkelijk het is om snel een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Aan dit recept komt geen zuivel te pas en is dus 100% vegan. Wil je het nog net iets makkelijker maken? Vervang dan de vegan kaassaus voor een klodder crème fraîche.

Ben je ook zo’n fan van taco’s? 

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate