Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Mijn ervaring met een schoonmaak via Helpling

Stel je het schoonmaken ook liever voor je uit? Dan heb ik vast een leuke oplossing voor je. Een paar weken geleden werd ik door Helpling benaderd met de vraag of ze iemand langs mochten sturen om ons huis schoon te laten maken. Uhhh - ja waarom niet? In dit artikel lees je er alles over!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Helpling.

Wat is helpling?

Laat me je eerst uitleggen wat die dienst nou precies is. Helpling is een online platform waar je heel eenvoudig een schoonmaakhulp kunt boeken, althans dat vind ik. 😎

De website brengt vraag en aanbod bij elkaar en dat klinkt dus ideaal als je op zoek bent naar een schoonmaakhulp voor in huis. Dit kan éénmalig zijn, iedere week of om de week – op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Bij Helpling denk ik een beetje aan moderne diensten die veel voor je uit handen nemen  – een dienst als SnappCar (auto huren van iemand die zijn of haar auto verhuurd), Uber (taxi app) of Airbnb (overnachten bij mensen thuis). Je boekt dus via zo’n handige dienst een schoonmaakhulp, kamer bij iemand in huis of een taxi. Allemaal makkelijk geregeld via de website die de bemiddeling uit handen neemt. Ik ben fan van dit soort websites.

Helpling werkt eigenlijk net zo. Je gaat naar de website en hier kun je in een handomdraai een schoonmaakhulp boeken.

Hoe werkt Helpling?

Om te zien of er een schoonmaakhulp bij jou in de buurt actief is, dien je eerst je postcode in te vullen. Je krijg daarna meteen te zien of er schoonmaker(s) bij jou actief zijn. Bij ons in Delft waren er meerdere mensen beschikbaar.

Eenmaal aangekomen op de pagina met alle schoonmakers in de buurt kun je zelf een aantal dingen aangeven:

 • je kunt aangeven of je de schoonmaakhulp éénmalig, tweewekelijks of iedere week langs wilt laten komen.
 • je kiest zelf de datum, tijdstip en de duur van de schoonmaak.

Heb je dit ingevuld, dan krijg je een overzicht van de beschikbare schoonmaakhulpen. Alle hulpen hebben een eigen profiel met beoordelingen, wat achtergrondinformatie, hun uurtarief (vanaf 13,80 euro per uur) en of ze in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. ✌🏻

Je kunt één of meerdere hulpen tegelijk selecteren. Zodra je deze hebt geselecteerd, ontvangen zij een boekingsverzoek. Wie de boeking als eerst accepteert, komt op het gekozen moment bij je schoonmaken. Je ontvangt hier zowel een e-mail als een berichtje van op je telefoon. Betaling van de schoonmaak gebeurt pas nadat de schoonmaakhulp is geweest.

helpling ervaring

Wat vond ik van de schoonmaak?

Twee weken voordat de schoonmaakhulp bij ons thuiskwam heb ik een datum en tijdstip geprikt via de website van Helpling. De eerste hulp die ik had geselecteerd bleek helaas niet beschikbaar. Kan gebeuren en dus ging ik op zoek naar een andere hulp.

De tweede hulp die ik een boekingsverzoek had gestuurd werd bevestigd. Fijn. En dus kwam de geboekte hulp een kleine twee weken later bij me thuis om in drie uur mijn huis schoon te maken.

Een half uur voor de geplande starttijd kwam de schoonmaker aanzetten. Ik zag iemand al twee keer langsfietsen en ik had het vermoeden dat hij weleens de schoonmaker kon zijn. Correct.

Samen hebben we even een kop koffie gedronken en wat dingen doorgenomen die ik schoongemaakt wilde hebben. Daarna een rondje door het huis gelopen voor wat aanvullende taken en hij kon aan de slag.

Om stipt 10:00 uur begon hij met de grote schoonmaak in huis. Hij heeft het hele huis schoon kunnen maken en hij had zelfs nog een half uur over. Maar dat komt misschien omdat de robotstofzuiger een deel van het werk heeft overgenomen. 💪🏻

helpling review

Naast de gewone werkzaamheden (van het dweilen van de vloer en het poetsen van het toilet en de badkamer) zijn ook nog eens alle ramen in huis gezeemd. Ik ben een blij mens.

De schoonmaakhulp ging zoals gezegd een half uur eerder naar huis en via Helpling heeft hij netjes aangegeven dat hij een half uur korter is geweest dan gepland.

Ben je op zoek naar een permanente schoonmaakhulp voor in huis? Of wil je een hulp eenmalig langs laten komen? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op de website van Helpling. Ik ben er in ieder geval enthousiast over!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Su

  Ik was helemaal niet blij met Helpling! Ik had juist iemand gekozen met veel ervaring en wat duurder voor een grote lente schoonmaakbeurt van 4 uur. De man heeft alleen maar staan praten, vertelde zijn hele levensverhaal en om het half uur staan roken op balkon, uiteindelijk heb ik nadat hij weg was zelf nog het meeste moeten schoonmaken. Echt €85 weggegooid! NOOIT meer Helpling voor mij.

 2. 🐐 Lenny v.d. Linden

  Wat geweldig dat je helpling gedeeld hebt, ik ga kijken of ze ook in mijn woonplaats actief zijn. Kan het zelf niet meer dat schoonmaken en dan zou zo’n hulp fijn zijn.

 3. 🐐 Stacy

  Klinkt heel goed! Helaas bij ons op de Veluwe komen ze niet.

 4. 🐐 Liesbeth

  Leuk artikel, ik ben vooral beetje jaloers op je gatenplant op de foto. 🙂

 5. 🐐 Yvonne

  Niet een heel kritisch artikel. Doet helpling aan screenen of kan iedereen zich zomaar aanmelden als schoonmaker? Wat als je niet tevreden bent, kan je dan bij helpling terecht of moet je het zelf oplossen met de schoonmaker? Kan je ook eerder dan het geplande schoonmaak moment een interview doen (evt meerdere kandidaten) voordat je een schoonmaker uitkiest? Wat is nu echt de meerwaarde tov iemand bellen die op het prikbord bij de supermarkt een briefje heeft opgehangen?

 6. 🐐 Simone

  Goed artikel. Nu twee keer hulp gekregen via Helpling en ik ben er tevreden over. Een harde werker en heel vriendelijk. In drie uur tijd veel gedaan.

 7. 🐐 Billy

  Hoi Yvonne, bedankt voor je reactie. Zoals in het artikel al wordt gezegd is Helpling te vergelijken met een dienst als Airbnb. Je kunt je volgens mij dan ook gewoon aanmelden, je bouwt beoordelingen op van eerdere klussen die je gedaan hebt, je bouwt een profiel op én je kunt als schoonmaakhulp aangeven of je een verklaring hebt omtrent goed gedrag. Voor mij is dit voldoende informatie.

  Wat betreft een interview met de hulp: voordat de schoonmaker kwam hebben we nog even kort via de website berichten over en weer gestuurd, een soort mini interview dus. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate