Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Geld verdienen vanuit huis – mijn tips, ideeën en valkuilen

Vanuit je eigen huis geld verdienen klinkt als muziek in de oren. Je bepaalt je eigen werktijden, waar je geld mee wilt verdienen en je creëert je eigen werkplek. In dit artikel lees je hoe je geld kunt verdienen vanuit huis, inclusief de nodige tips, ideeën en valkuilen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Geld verdienen met kleine klusjes

Geld verdienen vanuit huis lijkt al zo oud als de weg naar Rome. Als tiener hielp ik mijn moeder weleens met wat kleine taken die ze van haar werkgever vanuit huis kon doen. Een enkele keer per jaar kon ze voor een periode van zo’n twee weken extra uren maken voor haar werk en verdiende ze hier wat extra geld mee.

De klusjes waren simpel. De ene keer ging het om een etiket plakken op een hoes, een andere keer ging het om het draai-/scharniergedeelte van jaloezieën in elkaar te zetten. Ik weet het niet meer precies, maar wat ik wel weet is dat mijn moeder er in deze paar weken per jaar een leuk extra zakcentje aan verdiende. En dat lekker van uit de keukentafel vanuit huis. Het waren simpele werkzaamheden, die we gezellig met het gezin samen konden doen.

Inmiddels zijn we de nodige jaren verder en zijn de manieren om geld te verdienen vanuit huis flink toegenomen. Het is vooral populair om online geld te verdienen vanuit huis. Zo verdien ik mijn inkomen door te bloggen op Leukegeit.nl – waarbij ik grotendeels kan werken vanuit huis.

Mijn tips & ideeën voor geld verdienen vanuit huis

Er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen vanuit huis. Zowel offline als online. Hieronder deel ik mijn tips en ideeën, waarbij ik de in mijn ogen schimmige manieren om geld te verdienen achterwege laat. Verwacht dus geen tips om geld te verdienen door middel van netwerk-, third level marketing of gokmachines.

1. Enquetes invullen

Je kunt geld bijverdienen door online enquetes in te vullen. Ideaal als je veel tijd hebt en een (klein) zakcentje wilt verdienen. Het is een vrij simpele manier om wat geld te verdienen vanuit je luie stoel, maar ik moet er wel bij zeggen dat het niet de meest belonende inkomstenbron is. Ik lees verhalen dat mensen in twee jaar tijd rond de 500 euro hiermee hebben verdiend. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar ze zijn er wel iedere week minstens 1 uur mee bezig.

Je kunt er dus is sommige gevallen wel een paar tientjes per maand mee verdienen. Het is aan jou of je het er voor over hebt. Een Google search levert je een flinke lijst op met bedrijven waar je je kunt aanmelden.

2. Een blog beginnen

Zoals ik hierboven al vertelde lukt het mij om mijn geld te verdienen met bloggen. Vooral vanuit huis en mijn flexwerkplek (maar dat is meer om onder de mensen te zijn).

Op leukegeit.nl schrijf ik al jaren over onderwerpen die me interesseren – zoals groen wonen, financiën, opruimen en deel ik plantaardige recepten. Mijn blog trekt maandelijks ruim 300.000 bezoekers, maar zoals met alles begon ik met slechts een handjevol mensen die mijn artikelen lazen.

Het beginnen van een blog kost tijd, je kunt uiteindelijk wel geld verdienen vanuit huis. Meer weten? Lees mijn artikel met tips om een blog te beginnen.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een blog, waarbij advertenties en affiliate inkomsten de meest bekende zijn. Er zijn nog veel meer manieren: eigen cursus of eboek ontwikkelen, jezelf als expert verhuren, gesponsorde blogposts, etc.

3. Zelf dingen maken en verkopen

Heb je een hobby waar je graag de handen uit de mouwen steekt? Vind je het bijvoorbeeld leuk om handschoenen te breien, potten te pakken, speelgoed of anders leuks te maken? Je kunt je creaties aanbieden op een site als Etsy.

Vind je het leuker om digitaal aan de slag te gaan – zoals het maken van logo’s, websites, video’s bewerken, editen van podcasts of het maken van muziek? Dan kun je je diensten aanmelden op een site als Upwork of Fiverr.

4. Tweedehands verkopen

Op een vrij eenvoudige manier kun je geld verdienen vanuit huis door spullen die je niet meer gebruikt te verkopen. Zo kun je op Vinted je kleding verkopen (en tweedehands kleding kopen). Op bol.com kun je gelezen boeken weer doorverkopen. En alle overige spullen zijn natuurlijk te plaatsen op een dienst als Marktplaats.

Mijn ervaring is dat je echt behoorlijk wat geld kunt verdienen door oude spullen te verkopen. Ja, je betaalt vaak commissie, maar uiteindelijk kun je er wel lekker aan verdienen. Ga dus na of je spullen in huis hebt die je graag weg zou willen doen.

5. Websites testen

Je kunt bedrijven helpen door hun website te testen. Deze bedrijven zijn geïnteresseerd hoe een website nou echt werkt voor de bezoeker. Jij geeft door wat je van de website vindt en wat ze kunnen verbeteren en hier tegenover staat een vergoeding. En dat allemaal vanuit huis. Ideaal.

Twee populaire websites die dit onder meer aanbieden zijn Enroll en Usertesting.

6. Vertaalopdrachten aannemen

Ben je goed in het vertalen van een tekst naar het Nederlands of een andere taal? Is dit iets wat je graag doet, dan kost het vertalen je waarschijnlijk niet zoveel moeite. Zet deze kennis dan in om makkelijk extra geld te verdienen vanuit huis.

Bedenk dat hoe beter jij hierin bent, des te meer geld je kunt verdienen. Een website waar je eens een kijkje op kunt nemen is Fairlingo.

7. Virtuele assistent worden

Virtuele assistenten zijn flink in opkomst. Op afstand nemen deze VA’s diverse taken van je bedrijf over. Denk aan het beheren van agenda, het beantwoorden van e-mails en het inplannen van social media posts.

Zie je zitten om zelf ook aan de slag te gaan als virtuele assistent? Bedenk dan dat je dit werk gemakkelijk vanuit huis kunt doen of waar dan ook. Geld verdienen als virtuele assistent kan voldoende zijn om van te kunnen leven.

8. Bezittingen verhuren

Op een platform als Airbnb kun je een kamer (of huis) verhuren. Op reis heb ik hier vaak als huurder gebruik van gemaakt en veel van deze huiseigenaren gaven aan dat ze een groot deel (dan wel niet alles) van hun inkomen halen uit de verhuur van een kamer of huis op deze site.

Een ander bezit dat je kunt verhuren is je auto, camper of busje. Op een bekend platform voor deelauto’s SnappCar – kun je afhankelijk van de plek waar je woont wel een paar honderd euro per maand verdienen als je je auto zou verhuren aan mensen die in de buurt wonen. Het overwegen zeker waard, helemaal als je de auto, camper of busje niet al te vaak gebruikt. Ook ideaal natuurlijk als je zelf op zoek bent om een auto voor een korte periode te huren.

9. Geld verdienen met beleggen

Geld beleggen kan een methode zijn om meer geld te verdienen. Let op, beleggen brengt het risico met zich mee dat je je inleg (deels) kwijtraakt. Het is dan ook goed om je in te lezen voordat je begint met beleggen.

Het advies is dan ook om alleen geld te beleggen dat je kunt missen. Naast het risico dat je je inleg (deels) kunt verliezen zijn er ook positieve geluiden te horen. Je beleggingen kunnen namelijk een behoorlijk rendement opleveren (zoals ik doe via Saxo bank), zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden. Lekker passief dus, hou ik wel van. 😃

Meer weten? Lees dan mijn artikel met basics om te beginnen met beleggen.

Ik hoop dat bovenstaande tips en ideeën je inspireren om ook geld te verdienen kunnen verdienen vanuit huis. Heb jij nog tips, inzichten of ideeën om geld vanuit je luie stoel verdienen? Laat dit dan zeker weten in een reactie hieronder! ⬇

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 amanda

    Nog een aanvulling bij nr. 9, deze zomer heb ik er een aantal spullen opgezet die mensen kunnen lenen/huren. Zo hebben wij best wat kampeerspullen, maar kamperen maar weinig. Van de zomer verhuurde ik al eens de elektrische koelbox en de draagzak. Leverde toch leuk een paar extra euro’s op.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate