Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips om goed voorbereid de feestdagen in te gaan

Feestdagen zonder zorgen, mét gezelligheid en lekker eten. Daar draait het wat mij betreft voornamelijk om tijdens de kerstdagen. In dit artikel deel ik graag mijn 5 tips voor de feestdagen met je - zodat je zonder zorgen deze gezellige dagen tegemoet gaat.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Helpling.

1. Maak een verlanglijstje

Welnee – het is echt niet kinderachtig om een verlanglijstje te maken. Geven jullie elkaar met de familie cadeautjes? Bedenk dan eens van wat voor cadeautjes of ervaringen je blij wordt.

Schrijf deze dingen op en deel je verlanglijst met je familie. Op deze manier voorkom je dat je met cadeautjes wordt opgezadeld waar je echt niet op zit te wachten (foeilelijke waxinelichthouder, niet lekker ruikende badzeep – ik noem maar wat).

2. Je huis goed (laten) schoonmaken

Vieren jullie de kerst dit jaar thuis met het gezin of blijft de hele familie eten? Zorg dan dat je op tijd begint met het schoonmaken van je huis. Dan hoef je op het laatste moment alleen nog even de laatste spullen op te ruimen. Of nog beter: om de feestdagen zonder zorgen door te komen kun je je huis ook láten schoonmaken.

Ieder jaar ben je rond de feestdagen – naast het dagelijkse reilen en zeilen – druk in de weer met het samenstellen van het kerstmenu, afgaan van kerstborrels, het opruimen van dennennaalden op de vloer en het doen van kerstinkopen. Wat is er dan beter dan een zorg minder te hebben? 🤷🏼‍♂️

Helpling gaat je helpen om de schoonmaakzorg van je huis uit handen te nemen, zodat je lekker goed voorbereid de feestdagen tegemoet gaat. Dan kun jij je bezighouden met het vinden van heerlijke recepten, het doen van de boodschappen – of gewoon even helemaal niks.

Eerder schreef ik al over mijn ervaring met Helpling. Hoe Helpling precies werkt? Via hun online platform kun je eenvoudig een schoonmaakhulp boeken vanaf 14,90 euro per uur. Vul je postcode in en je krijgt direct te zien of en welke schoonmaakhulpen er bij jou in de buurt actief zijn – ze zijn bijna in het hele land actief. Alle hulpen beschikken over een eigen profiel en ik vind het fijn om de beoordelingen te bekijken, voordat ik de hulp boek. Even een datum en tijdstip overeenkomen en je hulp is geboekt. Zo simpel is het. 😃

Zo houd jij je kostbare tijd over om je meer te richten op het afspreken met je dierbaren. Kop thee erbij en wat kerstkransjes en je hebt een zorgeloze kerst in het vooruitzicht.

3. Houd de jaarlijkse traditie erin

Zelf vind ik de kerstdagen altijd leuk om de traditie er een beetje in te houden. Gezellig eten met familie en vrienden en voor vriendlief een klein cadeautje onder de boom leggen. Niet te uitbundig, gewoon iets kleins en simpels. Onze kerstdagen zien er ongeveer als volgt uit:

  • kerstavond bij mijn familie
  • eerste kerstdag bij mijn schoonouders
  • ergens tussendoor brunchen we meestal met een aantal vrienden
  • samen nog een middag of avond doorbrengen

Brunch je ieder jaar met vrienden op Tweede Kerstdag, maken jullie ieder jaar surprises met het hele gezin of sta jij ieder jaar te popelen om het kerstdiner bij jou thuis te houden? Doe wat je moet doen en zorg vooral dat je het voor jezelf niet te moeilijk maakt.

4. Zorg voor een goede voorraad

Het is goed om op tijd alle benodigdheden in huis te hebben voor de kerstdagen. Maak alvast een boodschappenlijst en bekijk welke producten je van tevoren al in huis kunt halen of kunt laten bezorgen.

Heb je daarnaast voldoende postzegels, inpakpapier en servies (glazen, borden en bestek) in huis? Maak van tevoren een duidelijk overzicht, zodat je niet last-minute alles in de winkel moet halen en er een aannemelijke kans is dat je mis zult grijpen.

5. Bespaar tijd voor meer plezier

Vergeet niet dat Kerst draait om de gezelligheid met je familie en vrienden. Houd genoeg ruimte in je drukke agenda over om te genieten van de momenten tussendoor. Je wilt de kerstdagen zonder stress tegemoet gaan. Vind je dat je teveel te doen hebt, delegeer dan een aantal taken uit aan de mensen die je ergens mee kunnen helpen of schrap een paar taken die overbodig zijn.

Laten we de feestdagen goed voorbereid in gaan, zodat je je op de dag zelf alleen bezig hoeft te houden met de mensen om je heen.

Zoals je kunt lezen is dit artikel geschreven in samenwerking met Helpling. Deze dienst is echt een uitkomst als je op zoek bent naar een eenmalige schoonmaakhulp voor de feestdagen. Of als je de hulp vaker wilt laten komen. Alles is mogelijk. Neem zeker even een kijkje de website van Helpling!

Een goede organisatie is het halve werk – hoe ga jij de feestdagen doorbrengen dit jaar? 🎄

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate