Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Open over geld #10 – financiële situatie van Y.Y.

In deze editie van de rubriek open over geld geeft Y.Y. een kijkje in haar financiën. Wat zijn haar inkomsten per maand en wat geeft ze uit? Naast een kijkje in haar financiële situatie geeft ze ook de nodige tips - daar gaan we!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Inzicht inkomsten & uitgaven

Voor deze rubriek open over geld kunnen bezoekers via deze vragenlijst hun financiële situatie met ons delen. Het zijn een aantal vragen over hun inkomsten, uitgaven, bespaartips en hun zwakke plek waar ze voor hun gevoel (nog) teveel geld aan uitgeven.

Ik zou het erg leuk vinden als je ook de tijd wilt nemen om de vragenlijst in te vullen. Het staat vrij om je hele naam in te vullen, enkel de initialen of dit veld open te laten (anoniem), zodat dit mensen niet weerhoudt om de vragenlijst in te vullen.

Wil je een kijkje nemen bij de eerdere edities? Bekijk deze dan zeker hier. Vorige keer kon je lezen dat Nadia en haar man door goed te plannen allebei slechts 3 dagen in de week hoeven te werken.

Vandaag is het de beurt aan Y.Y. om haar financiën met ons te delen. Ze woont samen met haar twee kinderen. Ondanks alle uitgaven lukt het haar om maandelijks veel geld op de spaarrekening te zetten. Daarnaast heeft ze een handige tip om niet steeds weer nieuwe dingen te blijven kopen. Hieronder lees je alle ins & outs van Y.Y. haar situatie. ⬇

1. Hoe ziet je woonsituatie er uit?

Alleenstaand met nog twee kinderen thuis.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk 36 uur per week.

3. Huishoudelijke uitgaven – hoe hoog zijn jouw uitgaven per maand?

 • Hypotheek – 536,75 euro
 • Gas/water/licht – 120 euro
 • Verzekeringen (alles bij elkaar) – 296 euro
 • Gemeentelijke belastingen – 140,96 euro (in 10 termijnen = 1409,60 euro per jaar)
 • TV/internet/telefoon – 96,40 euro
 • Boodschappen – 600 euro per maand
 • Benzine/OV-kosten – 50 euro per maand

Overige uitgaven per maand

 • Glazenwasser – 7,50 euro
 • Dierendonatie – 5,50 euro
 • Loterij 13,50 euro
 • Wegenbelasting – 21 euro
 • Sport – 39,50 euro
 • Filmabonnement – 18,50 euro

4. Hoe hoog zijn de inkomsten?

Mijn inkomsten zijn 2342,72 euro per maand, dit is exclusief IKB (vakantiegeld ed) van ongeveer 3000 euro per jaar. Daarnaast ontvang ik nog een bijdrage van 350 euro per maand voor kosten en telefoon van zoon die werkt per maand.

5. Hoeveel geld wordt er maandelijks gespaard?

Ongeveer 650 euro, maar dit is ook direct een reservering voor kleding, auto, kapper, onverwachte uitgave, etc. Aan het begin van de maand gaat dit bedrag gelijk naar spaarrekening (meer tips om geld te sparen).

6. Wat is de zwakke plek in je financiën?

Kleding (en schoenen), boeken en kadootjes zijn mijn zwakke plekken.

7. Bespaar je op bepaalde vaste lasten?

Ik probeer nergens te veel aan uit te geven.

8. Op welke lasten zou je nooit willen besparen?

Kadootjes en feestdagen.

9. Welke financiële tip zou jij de lezers van Leukegeit willen geven?

Maak een top tien van dingen die jij belangrijk vindt. Probeer je geld niet uit te geven aan de onderste laag, maar alleen aan die dingen van jouw lijstje die jij belangrijk vindt (die bovenaan je lijstje staan).

Mijn huis zelf is behoorlijk vol. Steeds als ik in de verleiding kom om iets te kopen bedenk ik wat ik daarvoor in de plaats weg zal moeten doen. En als het iets is wat ik echt nodig heb dan ga ik eerst even prijs/kwaliteit (en eventueel service) vergelijken. Of misschien heeft iemand uit je vrienden/familiekring nog zoiets staan?


Bedankt voor het delen van je financiële situatie Y.Y.! Interessant om een kijkje te hebben mogen krijgen in jouw financiën. Je top 10 lijst is een goede tip, deze ga ik zelf ook eens toepassen. Knap dat het je lukt om maandelijks zoveel geld te sparen!

Ben je ook geïnteresseerd om met minder spullen door het leven te gaan? Lees dan zeker de eerder verschenen artikelen over ontspullen en minimaliseren. ✌

Laat zeker even een reactie achter hoe jij je financiën beheert en of jij dingen anders aanpast of juist niet. Ik ben heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 Heni

  Wat een gigantisch hoog bedrag voor gemeentelijke belastingen, zo zie je maar: verhuizen naar een andere gemeente kan ook heel wat opleveren.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate