Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Open over geld #9 – financiële situatie van Nadia

Het is tijd om je weer een inzicht te geven in de financiële situatie van een vaste bezoeker. Nadia en haar man hebben twee jonge kinderen en werken allebei 3 dagen in de week. Met de slimme tip van Nadia weet ze hun inkomsten en uitgaven goed in balans te houden. Hieronder lees je alle details van hun financiën (en de nodige tips die ze voor ons heeft).

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Inzicht inkomsten & uitgaven

Voor deze rubriek open over geld kunnen bezoekers via deze vragenlijst hun financiële situatie met ons delen. Het zijn een aantal vragen over hun inkomsten, uitgaven, bespaartips en hun zwakke plek waar ze voor hun gevoel (nog) teveel geld aan uitgeven.

Ik zou het erg leuk vinden als je ook de tijd wilt nemen om de vragenlijst in te vullen. Het staat vrij om je hele naam in te vullen, enkel de initialen of dit veld open te laten (anoniem), zodat dit mensen niet weerhoudt om de vragenlijst in te vullen.

Wil je een kijkje nemen bij de eerdere edities? Bekijk deze dan zeker hier. Vorige keer kon je lezen dat B. bezig is om een huis zonder hypotheek in Spanje te gaan kopen. Ze ligt in ieder geval op schema.

Vandaag is het de beurt aan Nadia om haar financiën met ons te delen. Zij en haar man werken allebei 3 dagen in de week. Ze kiezen er bewust voor om niet teveel te werken, zodat ze genoeg tijd hebben om deze door te brengen met hun jonge kinderen. Hoog tijd om je alle ins & outs te geven van Nadia haar financiële situatie. ⬇

1. Hoe ziet je woonsituatie er uit?

We wonen samen met onze zoon van 2 en dochter van 2 weken.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk 3 dagen, waarvan straks 4 uur ouderschapsverlof. Mijn vriend werkt ook 3 dagen in loondienst en ca. 8 uur voor zijn eigen bedrijf. Dat zal in de toekomst steeds meer worden.

3. Huishoudelijke uitgaven – hoe hoog zijn jouw uitgaven per maand?

  • Hypotheek – 350 euro
  • Gas/water/licht – 160 euro
  • Verzekeringen (alles bij elkaar) – 400 euro
  • Gemeentelijke belastingen – 60 euro
  • TV/internet/telefoon – 55 euro
  • Boodschappen – zo’n 400 euro per maand. Veel boodschappen bij de Lidl en maandboodschappen bij EkoPlaza waardoor je meer korting krijgt.
  • Benzine/OV-kosten – 120 euro

Overige uitgaven

  • 250 euro per persoon zakgeld. Daarvan betalen we abonnementen zoals yoga en kleding en persoonlijke uitjes.

4. Hoe hoog zijn de inkomsten?

3100 euro per maand.

5. Hoeveel geld wordt er maandelijks gespaard?

350 euro per maand.

6. Wat is de zwakke plek in je financiën?

Boodschappen lopen nog wel eens op in verband met biologische voeding of wat lekkers bij de bakker als we brood gaan halen.

7. Bespaar je op bepaalde vaste lasten?

Ieder jaar overstappen van energieleverancier. We werken met budgetten. Als het budget op is, dan betalen we de rest van ons zakgeld. We hebben bewust gekozen voor minimale telefoon en tv/internet kosten. We werken liever minder, zodat we tijd voor onze kinderen hebben en we kiezen niet voor luxe.

8. Op welke lasten zou je nooit willen besparen?

Gezonde voeding en onze vrije tijd!

9. Hoe organiseer je de rekeningen en betalingen?

Vanuit de gezamenlijke rekening. We sparen met spaardoelen voor een buffer van minimaal 4000 euro – dit is voornamelijk voor auto, onderhoud auto en vakantie.

Kwartaal- en jaarlijkse uitgaven (waterschapsbelasting, ANWB, maar ook verjaardagen en sinterklaas voor de kinderen) sparen we per maand, zodat onze maandelijkse uitgaven altijd vrijwel gelijk zijn en je niet ineens grote bedragen hoeft uit te geven. Ook sparen we op een aparte rekening 50 euro per kind per maand.

Verder hebben we allebei een eigen rekening waar ons zakgeld op wordt gestort. Zo krijg je geen discussies over te dure schoenen. 😉

10. Welke financiële tip zou jij de lezers van Leukegeit willen geven?

Werk met spaardoelen en houd een kasboek bij voor bewustwording van je uitgaven. Ik copy paste het vanuit het rekeningoverzicht in een excelsheet.

We hebben maandelijkse budgetten voor benzine, boodschappen, algemene uitgaven en voor de kinderen. Als het op is en we willen nog wat, dan betalen we het van ons zakgeld. In noodgevallen betalen we uiteraard van onze spaarrekening.


Bedankt voor het delen van je financiële situatie Nadia! Wat fijn om een kijkje te hebben mogen krijgen in je financiën. Het bijhouden van een kas- of huishoudboekje is inderdaad handig, zo kun je direct zien wat er in- en uitgaat.

Laat zeker even een reactie achter hoe jij je financiën beheert en of jij dingen anders aanpast of juist niet.`Ik ben heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Marjan

    Aan deze post doe ik de meeste inspiratie op…ik heb zo heel heel erg moeite met met geld omgaan…!!! (hoewel ik geen schulden heb, godzijdank).
    Heel erg bedankt voor deze berichten!

  2. 🐐 Adine @ LekkerLevenMetMinder

    Leuk om zo een kijkje te nemen in de financiële situatie van anderen! Dat inspireert mij ook altijd weer om te kijken of er toch niet nog iets wat anders kan!

  3. 🐐 Billy

    Hoi Marjan en Adine, bedankt voor jullie reacties! Ik vind het zelf ook altijd erg fijn om dit soort berichten te lezen, kun je altijd van leren en geïnspireerd van raken. 🙂

  4. 🐐 Catootje

    Er staat dat ze korting krijgt bij Eko Plaza omdat daar de maand boodschappen worden gedaan. Daar ben ik nieuwsgierig naar. Hoe werkt dit?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate