Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Deze 10 dingen zorgen ervoor dat je huis er rommelig uitziet

Je hebt je huis weer eens goed opgeruimd en toch oogt je huis nog steeds rommelig. Grote kans dat dit komt door één van deze 10 dingen. ⬇️

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Rondslingerende kabels

Je kunt je huis nog zo goed opruimen, maar als er allerlei kabels in huis slingeren, oogt je huis nog steeds rommelig. Verzamel alle rondslingerende kabels dan ook op één plek

Bekijk welke kabels je op dagelijkse basis gebruikt en geef dit een vaste, liefst niet zichtbare plek. Zo kun je denken om de kabels in een kast of la aan te sluiten, waar je vervolgens je gadgets (denk aan je telefoon, smartwatch, batterijen, etc. op kunt laden) in legt. De kabels zijn uit het zicht, maar kunnen nog wel worden gebruikt. Je huis oogt meteen een stuk opgeruimder.

2. Open kast of meubel oogt rommelig

Een open kast in de woonkamer, tv-meubel of planken met allemaal potjes in de keuken ziet er op het eerste gezicht gezellig en sfeervol uit. Alleen kan het al snel rommelig worden.

Door te werken met kasten waar een deur voor zit, heb je dit probleem niet meer en lijkt je huis opgeruimder. Bekijk eens goed waar je dit kunt toepassen in je eigen huis.

Een paar ideeën:

 • Dicht tv-meubel met kastjes
 • Nachtkastje met een deur
 • buffetkast met dichte deuren zonder glas
 • Dicht schoenenrek, zodat niet alle schoenen in het zicht staan

3. Je huis is te vol

Less = more is zeker van toepassing op je huis. Accessoires in huis zijn leuk, maar je hoeft niet iedere vierkante meter in je huis vol te zetten met woonaccessoires. Maak eens een hoek of een gedeelte van de muur leeg. Je zult merken dat een stukje minimalisme meteen zorgt voor een opgeruimd gevoel.

4. Minder spullen op de vloer

Zorg dat je zo min mogelijk spullen op de grond hebt staan. Op meubels na zijn er eigenlijk geen dingen die op de grond hoeven staan.

Denk aan speelgoed, schoenen op de grond in de gang, een stapel tijdschriften op de grond – noem maar op. Deze dingen hoeven allemaal niet op de grond, het laat je huis heel rommelig ogen.

Zorg dat speelgoed opgeruimd kan worden in bakken of in een kast. Schoenen in een schoenenkast en tijdschriften in een lectuurbak. Zodra deze spullen een vaste plek hebben die niet zichtbaar is, weet vervolgens iedereen waar deze spullen kunnen worden opgeruimd.

5. Een lege eettafel oogt opgeruimd

De eettafel is een plek in huis waar zich veel spullen verzamelen. Binnenkomende post, tekeningen, sleutels, glazen, muntjes, etc. Allemaal spullen die voor chaos zorgen op tafel en hier niet hoeven te liggen.

Houd je eettafel dan ook zo leeg mogelijk. Op deze manier kun je een rommelig huis opruimen. Gebruik de eettafel alleen voor dingen die er horen (zoals een vaas bloemen) en om aan te eten.

6. Verkeerd vloerkleed kan rommelig ogen

Een te klein vloerkleed kan een ruimte kleiner doen lijken, waardoor de rest van de kamer rommelig oogt. De tips is door een vloerkleed te kiezen dat iets groter is dan de bank, stoel of bed waar het vloerkleed onder ligt. Zet je meubels deels op het kleed in plaats van eromheen. Doe je dit niet, dan ontstaat er een soort meubeleiland en dat kan vrij rommelig doen lijken.

7. Je bed opmaken

Als je wilt dat je slaapkamer er minder rommelig uitziet, maak dan je bed iedere ochtend op. Zet ’s ochtends als je uit bed stapt eerst het raam open en laat je opengeslagen bed lekker even luchten.

Na het ontbijt kun je je bed opmaken, het kost je werkelijk nog geen minuut om deze inspanning te verrichten. De slaapkamer ziet er meteen weer een stuk opgeruimder uit. Kleine moeite, groot resultaat.🙌

8. Gebrek aan daglicht in huis

Een donker huis waar weinig daglicht naar binnenkomt voelt vaak krap aan. Je kunt een paar eenvoudige dingen doen om de ruimte lichter – en dus opgeruimder – te doen aanvoelen.

Een paar ideeën:

 • Hang recht tegenover een raam een spiegel neer, zodat extra daglicht naar binnen weerkaatst.
 •  Verdeel verlichting over de hele ruimte. Zo kun je een grote staande lamp neerzetten in een donkere hoek om een ruimtelijker gevoel te creëren.
 • Verf een muur en het plafond in en lichte kleur (bij voorkeur wit). Je zult merken dat de kamer hierna meteen stuk minder rommelig aanvoelt.

9. Halfdode planten een opfrisbeurt geven

Neem al je planten in huis eens goed onder de loep. Zijn ze nog net zo mooi als toen je ze kocht? Of hangen de bladeren er wat droevig bij?

Halfdode planten zijn zo treurig om aan te zien. Geef deze planten dan ook een opfrisbeurt. Verwijder dode bladeren van de plant, geef ze verse potgrond en wellicht kun je de plant overzetten in een nieuwe pot. Kansloze planten kun je brengen bij een plantenredder (zoals een familielid of vriendin die er veel liefde aan kan geven) en anders in de gft-bak.

10. Plak je koelkast niet vol

Een koelkast is een veelgebruikte plek om boodschappenlijstjes, tekeningen en ansichtkaarten op te hangen. Al snel wordt de koelkast een rommelig geheel.

Beperk het ophangen aan je koelkast dan ook tot relevante informatie zoals de agenda voor die week of voor het ophangen van een weekmenu (zoals je in dit artikel kunt lezen).

Heb jij snel last van een rommelig huis? Of heb jij een waardevolle tip die er voor gaat zorgen dat je huis opgeruimd blijft? Laat hieronder dan zeker even een reactie achter!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Marjan

  Planten die je niet meer wil hebben om welke reden dan ook kun je doneren aan een plantenasiel.Kijk op plantenasiel en je vind daar plantenasiels bij jou in de buurt.

 2. 🐐 Annemarie

  Ramen zemen? Smoezelige ramen maken de sfeer ook rommelig. Van schone ramen knapt de boel echt op!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate