Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

De 3 gekste plekken die ik de afgelopen jaren bezocht heb

De laatste jaren heb ik veel plekken mogen zien in de wereld. En het leuke hieraan is dat er plekken zijn in de wereld die in mijn ogen soms een beetje maf en opmerkelijk zijn. In dit artikel deel ik graag mijn drie gekste plekken die ik de afgelopen jaren heb bezocht.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Gekke plekken in de wereld

In dit eerdere artikel waar ik leuke weetjes en feiten van landen heb verzameld, vertelde ik al dat ik de wereld soms maar een gekke plek vind. In de goede zin van het woord, want ik houd er juist zo van dat plekken bekend staan om iets opmerkelijks of iets geks.

De afgelopen jaren heb ik veel plekken in de wereld mogen bezoeken en een aantal van deze plekken zijn me heel erg bijgebleven. Waarschijnlijk omdat ze alledrie gewoon een beetje gek en opmerkelijk zijn.

Mijn gekste plekken zijn spookhoofdstad Naypyidaw, de stad Bishkek waar vol trots nog een Lenin standbeeld staat én de heilige plek Haridwar aan de Ganges in India. Opvallend genoeg bevinden alledrie deze plekken zich in Azië – in Zuid-Azië, Zuid-Oost Azië en in Centraal Azië.

reizen - gekke plekken

1. Spookhoofdstad Naypyidaw in Myanmar

Een reis van een paar weken met een kleine rugzak bracht ons een kleine drie jaar geleden naar Myanmar, het land dat ten oosten grenst aan Thailand. Via de voormalige hoofdstad Yangon, reisden Jelle en ik met een lokale bus naar de nieuwe hoofdstad Naypyidaw van Myanmar.

Een stad die vanaf 2005 uit de jungle is gestampt door de regering, omdat ze vonden dat Yangon te klein en bedrukkend was voor de overheid. Er zijn mensen die zeggen dat de overheid dit vooral deed om wat meer afstand te nemen van het volk en zichzelf wilde veiligstellen bij een eventuele Westerse inval. Gekkerds.

Myanmar

Naypyidaw is een stad die te boek staat als saaiste stad op aarde. Je vindt er een soort Las Vegas strip met lege hotels, verlaten snelwegen, mooie parken met waterattracties zónder bezoekers, er wonen weinig mensen én de mensen die er wonen zijn voornamelijk ambtenaren die gedwongen moesten verhuizen. Een heuse spookstad waar bar weinig te doen was.

Naypidaw - Myanmar

Het meest opmerkelijke was misschien nog wel dat Jelle en ik achterop een motortaxi sprongen en ons verbaasden over een snelweg van twintig banen beton richting het enórme parlementsgebouw. Er was geen auto te bekennen.

2. Lenin standbeeld in Bishkek (Kirgizië)

Aan het eind van onze reis door India twee jaar geleden, besloten we om een tussenstop van 4 nachten te houden in Bishkek. Ik moest zelf eerst even opzoeken waar deze stad zich bevindt, maar Bishkek is de hoofdstad van Kirgizië – een land in Centraal Azië.

Bishkek is een vrij nieuwe sovjet stad, gepland in de jaren ’70 en staat vol met pleinen, flats en pontificale standbeelden (ik schreef eerder al dit artikel over Bishkek). Achter het nationale museum staat zelfs nog een groot standbeeld van Lenin.  Het gekste is misschien nog wel dat we het standbeeld van Lenin bezochten op de dag dat ik mijn 30ste verjaardag vierde. Ach – een dag kan soms gek verlopen.

Bishkek - Kirgizie

Ik vond het verder ook best bijzonder dat ze in Bishkek een officiële ceremonie van de change of the guards hebbenNet alsof je in London bij Buckingham Palace staat, maar dan net even anders. Geen mooi paleis, alleen bewakers die hun benen meer dan 90 graden omhoog kunnen brengen.

Change of the guards - Bishkek

3. Haridwar – wassen enzo in India

Haridwar is een heilig stadje aan de Ganges in India. Het ligt net onder het meer bekende plaatsje Rishikesh, waar veel mensen naartoe gaan om in een ashram te verblijven. Haridwar bleek een ideale stop om ons twee dagen te vermaken.

Iedere dag verzamelen er tienduizenden mensen zich bij de Ganges in Haridwar om zich te komen wassen, in het water te zwemmen, jerrycans met heilig water te vullen én om offers te brengen.

Haridwar - India

‘s Avonds werd er een enorme ceremonie gehouden waar we we ons gezellig tussen de locals hebben gemengd. Zoals je op de foto kunt zien zie je overal mensen. Er is wierook, er is muziek en er zijn bloemenkransen met kaarsen. En al deze kransen werden vervolgens ‘s avonds in het water gelegd voor geluk. Haridwar is verder niet zo’n bijzondere plek, maar dit was echt bijzonder om mee te maken.

Jelle en in Billy - Haridwar (India)

Ik word altijd zo blij als ik vakantiefoto’s terugkijk en herinneringen ophaal van de reizen die ik heb gemaakt. Ik zou zo weer terug willen naar bovenstaande plekken. 🧡

Wat vond jij de meest gekke plek die jij de afgelopen jaren heb bezocht? Laat gezellig even een reactie achter. Vind ik leuk. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 arjen

    de meest bizarre plek in inderdaad in India bij de Ganges. Toen ik in Varanassi was en naar de Ganges ging was het eerste wat ik zag een aantal kale Indiase dames die hun handen onder een plassende koe hielden en deze plas over hun gezicht uitwreven……

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate