Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Veel geld en tijd besparen met het maken van weekmenu’s

Ben je op zoek naar manieren om meer tijd en geld te besparen? Ontdek hoe het maken van een weekmenu je hierbij gaat helpen!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Tijd besparen met weekmenu’s

Bedenken wat je gaat eten, boodschappen in huis halen, in de keuken staan om het eten te bereiden. Het kan soms allemaal wel erg veel tijd in beslag nemen. En dat is soms helemaal niet erg, ik vind koken vaak best ontspannend, maar er zijn ook momenten dat het allemaal wel wat vlotter mag. Zeker als ik op de dag druk in de weer ben geweest met van alles en nog wat. Dan snak ik er naar om snel een gezonde maaltijd op tafel te hebben.

Door te meal plannen (ook wel het plannen van een weekmenu genoemd) sla je in één keer een grote slag in het besparen van tijd op al deze drie dingen.

Hoe je veel tijd bespaart door het samenstellen van een weekmenu?

  • Bedenken wat je komende week wilt eten. Door één keer per week op een vast moment 15-30 minuten de tijd te nemen om een eetschema te maken voor komende week. Schrijf alle maaltijden op (ontbijt, lunch en diner) voor 7 hele dagen. Tip: Maak gerechten dubbel, zodat je er minimaal twee dagen van kunt genieten. Dit scheelt je veel tijd.👌
  • Op het in huis halen van de boodschappen. Schrijf alle boodschappen op die je nodig hebt om deze maaltijden te maken (in mijn bundel weekmenu’s vind je een handig voorbeeld die je kunt gebruiken). Haal de boodschappen vervolgens in huis of laat de boodschappen thuisbezorgen.
  • En hoe je zo kort mogelijk in de keuken staat én toch gezond en lekker eet. Is de week begonnen? Pak dan je weekmenu erbij en ga aan de slag met de gerechten die er op de planning staan. Heb je tijd over? Dan kun je eventueel ook aan de slag met een gerecht voor de volgende dag. Scheelt je de volgende dag weer tijd.

Geld besparen met weekmenu’s

Voor veel mensen is het uitdagend om weinig geld kwijt te zijn voor gezond én lekker eten. Je kunt jezelf behoorlijk verliezen door veel te veel geld uit te geven aan dure boodschappen en al die – vaak niet zo gezonde – bezorgmaaltijden. Hartstikke zonde als het ook anders kan.

Onlangs vroeg ik aan mijn volgers op Instagram wat zij belangrijk vinden aan een goede maaltijd. Ik ontving letterlijk honderden reacties van mensen waar een maaltijd volgens hen uit moet bestaan. Het overgrote deel van de mensen gaf aan gezond, lekker (wie niet?) en niet te duur te willen eten. Plus dat alle ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn en het liefst allemaal nog een beetje snel klaar ook.

reacties maaltijden weekmenu
Een overzicht van een deel van de reacties op Instagram.

Laat een weekmenu je nou met al deze dingen gaan helpen. Je kiest zelf wat er op het weekmenu komt te staan (mijn uitgangspunt: lekker, makkelijk én gezond) en daardoor bepaal je dus ook welke ingrediënten je in huis haalt. Zelf kies ik graag voor maaltijden met zoveel mogelijk onbewerkte producten. Veel peulvruchten, hele granen en verse groenten.

Dat lijkt duur, maar als je het vergelijkt met kant-en-klare en dierlijke producten (zoals vleesvervangers, kaas, eieren en zakjes saus) dan is het tegenovergestelde waar. Je kunt juist behoorlijk wat geld besparen als je weet wat je gaat eten. Als je aan de slag gaat met mijn bundel van 4 budgetvriendelijke weekmenu’sdan eet je de hele week voor slechts 35 euro – oftewel slechts 5 euro per dag.

Met het maken van een weekmenu bespaar je niet alleen flink op de boodschappen, het geeft je ook de nodige rust. Na een drukke dag hoef je niet meer na te denken over wat je moet koken, je volgt gewoon eenvoudig het weekmenu dat je hebt samengesteld. 🤗

Met een weekmenu hou je in mijn ogen dus veel tijd en geld over. Plus een hoop gedoe, dat is ook wat waard. Ik ben ieder geval erg fan van weekmenu’s maken. Hoe denk jij hierover? Heb jij weleens een weekmenu gemaakt?

Aan de slag met mijn bundel weekmenu’s

Budget weekmenu'sGezond en lekker eten hoeft echt niet duur te zijn.

Begin vandaag nog met het plannen van de maaltijden aan de hand van mijn vier weekmenu’s en je zult zien dat je voor een budgetvriendelijk bedrag gezond én lekker kunt eten. 🥳
Lees meer over de weekmenu’s..

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate