Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Geld besparen en rijker worden – 5 tips

Wil je meer geld overhouden voor de dingen die jij echt belangrijk vindt? Gebruik dan deze vijf tips om veel geld te besparen en direct rijker te worden.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

1. Leef beneden je stand

Precies – geef minder uit dan er binnen komt. Maak een overzicht voor jezelf en zoek uit hoeveel winst of verlies je op dit moment maakt per maand. Vergeet daarbij niet om je jaarlijkse lasten mee te tellen, zoals de gemeentelijke belastingen.

Hoe verder je beneden je stand kunt leven, des te rijker je wordt. Vergroot het verschil tussen je inkomsten en uitgaven om je toekomst beter te maken.

2. Houd de kosten laag

De beste manier om beneden je stand te leven is door je kosten zo laag mogelijk te houden. En dan met name je vaste lasten. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk uitgeeft per maand. Wees bijvoorbeeld zuinig met energie, kook je eigen maaltijden, stap over naar een goedkopere verzekeraar, zeg onnodige abonnementjes op etc.

Hoe lager je maandelijkse lasten zijn, des te makkelijker het is om meer geld over te houden. En wil je echt veel geld besparen? Overweeg dan eens om kleiner en goedkoper te gaan wonen. Het is een drastische stap, maar een klein huis is vaak ontzettend goedkoop. Misschien is een stapje verder – een Tiny Housewel iets voor jou?

tiny-house

3. Wees creatief voor meer inkomsten

Hoe minimalistischer je leeft, des te minder kosten je hebt. Denk aan onderhoud, schoonmaken, repareren, vervangen etc. Zoek uit welke dingen in je huis je niet langer nodig hebt, en gooi ze op Marktplaats. Zo kun je in korte tijd veel geld terughalen uit je ongewenste spullen!

Lees ook: 5 tips om nu te beginnen met minimaliseren in huis

Dat geldt natuurlijk ook voor je boeken. Ben je uitgelezen? Plaats het boek op Bol.com, daar kun je er nog aardig wat geld voor krijgen! Je kunt natuurlijk ook af en toe wat geld vragen voor een klusje, of je talenten inzetten voor een winstgevend zijproject. Taarten bakken bijvoorbeeld!

4. Voel je tevreden

Probeer tevreden te zijn met de spullen die je hebt en met je leven zoals het nu is. Soms is dat uitdagend, maar het is de beste manier om minder geld uit te geven. Tevredenheid maakt je veel minder materialistisch. Je zult simpelweg minder willen kopen, en dat bespaart een heleboel geld!

En daarnaast is het natuurlijk heerlijk om je tevreden te voelen.

5. Zoek rijkdom in andere dingen

Rijkdom heeft niet alleen te maken met geld en spullen. Rijkdom zit hem juist ook in andere dingen. In de mensen om je heen bijvoorbeeld. Hoeveel mensen houden er van je? Hoeveel mensen geven jou een warm en fijn gevoel?

En kijk eens naar buiten. Een stralend zonnetje, fluitende vogeltjes. Allemaal rijkdom. Hoe meer je je op deze vorm van rijkdom richt, des te sneller je je levenskwaliteit verhoogt. Leef in het moment en blijf niet achter het geld aan rennen.

Simpele stappen naar een financieel onbezorgd leven

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld te besparen en rijker te worden? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Nel

  Nog een kleine bespaartip: Moet je iets naar een bedrijf sturen en heb je geen postzegel in huis. Bedrijven vermelden vaak alleen maar postbusnummer op het formulier. Zoek op internet het antwoordnummer, dat bespaart weer een postzegel.

 2. 🐐 Rene

  Neem een bibliotheekpas in plaats van boeken kopen, na een paar boeken heb je abbonement er al uit!

 3. 🐐 Izak

  Kijk hoe je passief inkomen kunt opbouwen. Sinds ik er in 2013 voor het eerst van heb gehoord heb ik er veel onderzoek naar gedaan. Het werkt echt!

 4. 🐐 Linda

  Wij besparen sinds kort heel veel geld door onze boodschappen op de app to good to go te kopen! Voor €4,99 koop je een pakket waar divers eten in zit ter waarde van €14,99! En als je geluk hebt zit een nog meer in dan dat! Wij zijn fan!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate