Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Gevulde regenboog wraps met avocado en bonen

Laatst maakte ik deze regenboog wraps voor de lunch en ik werd er zo blij van dat ik het recept met je moest delen. Bekijk het recept van gevulde wraps met een palet aan smaken en kleuren.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Wraps met bonen, avocado én rode kool

Regelmatig haal ik volkoren wraps in huis en vul ik de wraps met groente die ik in huis heb liggen. Vaak blijkt dit een perfect lunchgerecht. Kopje thee erbij, niks meer aan doen.

En zo nu en dan neem ik van tevoren iets meer tijd om een recept uit te denken. Zo is dat ook met deze gevulde regenboog wraps. Het is een makkelijk recept geworden die snel op tafel staat. Boordevol smaak en je krijgt er een regenboog aan kleuren op je bord voor terug.

gevulde regenboog wraps

Ingrediënten:

Dit heb je nodig voor 4 gevulde wraps. Binnen een kwartier staat dit gerecht op tafel, ideaal om eens te lunchen zonder brood.

  • 4 volkoren wraps (medium grootte)
  • 1 avocado
  • 1 rode ui – fijngesneden
  • 1 blikje zwarte bonen – afgespoeld
  • 200 gram gesneden rode kool
  • 2 geraspte wortels
  • flinke hand koriander – grof gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • optioneel: snufje chilipoeder
  • 2 eetlepels (appel cider) azijn

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de olie, appel cider azijn, zout, chilipoeder, geraspte wortel, koriander en rode kool door elkaar.
  2. Prak in een andere kom de avocado samen met de zwarte bonen fijn. Er mogen best nog wel wat grove stukken in zitten voor de bite. Voeg de blokjes rode ui toe en meng nog even door elkaar.
  3. Verwarm de wraps boven het vuur (of in een koekenpan) en bedek de wraps met de vulling. Begin met een laagje avocado & bonen. En leg hier bovenop een flinke hoeveelheid vulling van de rode kool. Rol de wraps op en snijd de wraps doormidden.

Ik vind het altijd lekker om op het einde de wraps nog even kort aan te bakken in een koekenpan. De wraps worden zo nog iets krokanter, daar hou ik van. 🙂

gevulde wraps recept

Heb je een keer geen inspiratie? Maak dan binnenkort zeker eens deze gevulde wraps als lunch. De wraps zijn snel gemaakt en zitten boordevol smaak.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Marijke

    Ben nu aan het lunchen met deze wrap, maar dan zonder de rauwe ui, want daar hou ik niet van.
    Lekkere smaakcombinatie en lekker knapperig. En meteen extra groenten binnen.
    Deze ga ik vast vaker maken.

  2. 🐐 Janet van der Niet

    Goedemiddag,
    Wil deze van het weekend gaan maken maar hoeveel gram zwarte bonen is het blik?

    Groetjes Janet

  3. 🐐 Billy

    Hi Janet, voor dit recept heb ik een blik bonen van 400 gram gebruikt. Eet smakelijk alvast!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate