Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Draadloos stofzuigen met deze Ghostbusters stofzuiger

Deze steelstofzuiger van Bosch doet je even wanen naar 1984 - het jaar dat de Ghostbusters film uitkwam. Bekijk wat wij van deze draadloze stofzuiger vinden!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Draadloos stofzuigen

In ons kleine huis met vele drempels is stofzuigen zonder draad én zonder log apparaat achter je aan toch wel een plus. Sinds de komst van supersonische kruimeldieven lijkt stofzuigen steeds efficiënter te worden. Handig in gebruik, de accuduur wordt steeds langer én ze zijn stofzuigerzakloos. Dat soort dingen.

We kregen deze steelstofzuiger opgestuurd gekregen van Bosch. Allemaal leuk en aardig, maar wat biedt deze stofzuiger meer dan andere stofzuigers?

Goeie vraag.

Een stofzuiger blijft natuurlijk een stofzuiger, maar de één is net even anders. Bij het uitgebreid testen van de steelstofzuiger kom ik erachter dat hij lekker flexibel is. De stang en zuigmond zijn namelijk wendbaar en dus kun je eenvoudig de stofzuiger alle kanten op zwiepen.

Verder valt me op dat de accu erg lang mee gaat. Regelmatig hebben we met onze Dyson draadloze stofzuiger dat hij er na 15 minuten mee ophoudt, maar dat hebben we bij deze Bosch stofzuiger nog niet gehad – in de laagste stand gaat hij 60 minuten mee. Fantastisch, want meestal ben ik na een kwartiertje wel klaar met stofzuigen. Genoeg tijd dus om in de snelste stand het hele huis door te jassen.

steelstofzuiger

Ideaal als je huisdieren hebt

Het zogenoemde ProAnimal mondstuk is een elektrische borstel die honden- en kattenharen makkelijk opzuigt op alle vloeroppervlakken. Met een eenvoudig te reinigen, draaiende borstel.

Ik heb de stofzuiger nu al meerdere keren gebruikt en het valt me op dat onze vloer langer vrij blijft van hondenharen. Of het nu komt door de flinke zuigkracht of het speciale mondstuk (of een combinatie van beide), geen idee. Het is het resultaat dat telt en ik ben blij. Geen harig tapijt meer onder mijn sokken.

Wat vinden we er verder van?

  • De standaard bijgeleverde zuigmond is perfect voor de vloer en langs randen, maar wat minder ideaal om echt de hoekjes mee te nemen.
  • De steelstofzuiger staat gewoon voor je klaar – in ons geval achter het gordijn. Je hoeft ‘m niet op te hangen. Gewoon pakken, aanzetten en stofzuigen maar.
  • Zoals gezegd is de accuduur een echt pluspunt – de accu gaat in de minst krachtige stand 60 minuten mee.
  • Het zwaartepunt van de stofzuiger zit in de onderkant, vlakbij het mondstuk. Op de één of andere manier vind ik dat prettig stofzuigen, omdat je minder gewicht bij het handvat hebt (zoals bij andere draadloze stofzuigers) en het zware gedeelte dus meer op de grond rust.

Wil je trouwens even helemaal de dustbuster uithangen? Dan kun je de stofzuiger in een paar klikken omtoveren en ‘m op je rug hangen. Neem de slang in de hand en je kunt tekeer gaan om kieren, hoekjes, de trap en dat soort dingen vrij te maken van stof, vuil en haren. Who you gonna call? Dustbusters! ?

De BBH6256P1 steelstofzuiger van Bosch heeft er in ieder geval voor gezorgd dat stofzuigen weer een stukje makkelijker is geworden – en voor 299 euro is de stofzuiger van jou.

Wil je meer weten over deze stofzuiger? Neem dan zeker even een kijkje op de website van bol.com.

Deze blogpost is in samenwerking met Coolblue geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Jennie

    Hihi leuk geschreven en ook handige stofzuiger.

  2. 🐐 Steef

    Ik ben al langer geïnteresseerd om mijn stofzuiger te vervangen voor één zonder snoer. Nu weet ik niet of deze bosch het gaat worden. Ik ga er eens over nadenken. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate