Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Goedkope vliegtickets – mijn tips hoe ik altijd korting weet te krijgen

De laatste jaren ga ik regelmatig op reis en zoek ik altijd naar goedkope vliegtickets. Logisch - want wie wil er teveel betalen aan vliegtickets? Het lukt me vaak om veel geld te besparen door goed te vergelijken, een kunstje toe te passen en om mijn eigen eten mee te nemen. Benieuwd naar mijn unieke tips om goedkope vliegtickets te boeken? Lees dan verder!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De wereld rondreizen

Binnen in een vliegtuig is het een wereld op zich. De steward(essen) wurmen zich door de smalle gangpaden om je te voorzien van de nodige snacks of drankjes en ik leg me altijd in een foetus houding om wat slaap te pakken. Klinkt oncomfortabel, is het ook.

Maar het maakt allemaal niet uit hoe brak ik uit het vliegtuig kom. Of ik nou voor drie maanden door India aan het backpacken ben of als ik een vliegticket boek naar een andere stad. Ik hou ervan om de wereld om de wereld te ontdekken en als ik voor een langere thuis ben, dan krijg ik geheid de after travel blues.

De afgelopen jaren ben ik minimaal 3 maanden per jaar op reis. Soms met de auto naar Frankrijk of Spanje, maar meestal boek ik een vliegticket. Iedereen heeft zo zijn eigen tips om goedkope vliegtickets te scoren, maar aangezien ik de nodige vliegtickets heb gekocht, geef ik je mijn tips hoe ik deze vliegtickets weet te boeken.

vliegticketsgoedkope vliegtickets tips

1. Goedkope vliegtickets boeken via skyscanner prijsalarm

Bij het boeken van een vliegticket naar bijvoorbeeld een stad als Bangkok kun je heel eenvoudig via de website van skyscanner een prijsalarm instellen. Je geeft de bestemming en datum op en klikt links in beeld op nieuw prijsalarm instellen. Zeker als je van tevoren weet waar en wanneer je ergens naartoe gaat is het prijsalarm van skyscanner erg handig. Je ontvangt automatisch een mailtje als de prijs voor het vliegticket goedkoper (of duurder) wordt.

Door deze functie is het mij al een paar keer gelukt om vliegtickets goedkoper aan te schaffen. Zeker de moeite waard om eens te kijken, de meeste vliegmaatschappijen zijn aangesloten op skyscanner.

goedkoop vliegen tips2. KLM vliegticket via Antwerpen (maar dan niet)

Bij het boeken van een vliegticket naar China 2,5 jaar geleden is het mij gelukt om 200 euro per persoon te besparen via de website van KLM. Vrienden hebben zelfs 600 euro per persoon op hun vliegtickets bespaard door als vertrekpunt niet Amsterdam, maar Antwerpen in te vullen voor hun reis naar Peru.

Er is alleen één nadeel aan het boeken van deze vliegtickets.

Als je op de website van KLM als vertrekpunt Antwerpen invult, dan is de kans groot dat je een lagere prijs ziet staan dan als je Schiphol als vertrekpunt kiest. En dat terwijl je beide via Schiphol vertrekt én KLM je bij vertrek via Antwerpen ook nog eens gratis Thalys tickets naar Schiphol geeft. Op deze website vind je een handige uitleg hoe je dit kunt regelen – je moet je Thalys tickets namelijk écht laten afstempelen in de trein.

Lees ook: vegan eten in het vliegtuig – mijn ervaring

3. Vliegen met een budget airline

Een simpele tip om goedkope vliegtickets te scoren is natuurlijk door te vliegen met een budget airline. Op grotere websites (zoals skyscanner en vliegtickets.nl) zijn budget airlines als Ryan air en Wow air meestal niet te vinden, dus kijk zeker op de websites van deze vliegmaatschappijen zelf.

Afgelopen oktober vloog ik met Wow air (IJslandse vliegmaatschappij) van Amsterdam naar San Francisco voor nog geen 200 euro per persoon – met een korte tussenstop in IJsland. Terug vlogen we met de Noorse budget airline Norwegian van Florida naar Amsterdam voor nog eens 10 euro minder.

En hoewel Norwegian de naam heeft als budget airline was het één van de meest comfortabele vluchten. Er was gratis wifi aan boord, een fijn entertainment systeem én nog meer fijne technologische snufjes zoals speciale verlichting voor een minder heftige jetlag.

En zeg nou zelf: minder vertrapt het vliegtuig uitkomen is altijd fijn.

4. Niet bang laten maken

“Nog maar 3 stoelen beschikbaar!” – deze tekst is op bijna iedere grote boekingssite te vinden. Als je kijkt op andere websites voor vergelijkbare vliegtickets of hotelkamers, dan is er vrijwel altijd nog voldoende plek. Trap hier dus niet in, want of het nou waar is of niet, het bezorgt je altijd een gevoel dat je direct actie moet ondernemen. En dat zorgt er meestal voor dat je teveel betaalt.

5. Per maand naar de meest goedkope vliegtickets zoeken

Een handige tool op een website als skyscanner is dat je per maand kunt zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Je vult je bestemming in en als je een beetje flexibel bent qua datum, dan klik je niet op een specifieke datum, maar gewoon op de hele maand dat je weg wilt gaan. De website geeft je dan automatisch een overzicht welke dag het het goedkoopste is om te vliegen.

goedkoop vliegen

Nog een tip voor de dare devils onder ons: vul als bestemming ‘Flexibel – overal’ in op de website. Je krijgt dan op rij te zien naar je welke bestemming je het goedkoopste kunt vliegen. Ideaal voor als je op reis wilt, maar je je wilt laten verrassen.

goedkope vliegtickets

En ja – soms kunnen goedkope vliegtickets zorgen voor een wat lange overstap zoals deze tussenstop van 8 uur op Oslo. Dan maar een tukkie doen. 🙂

Heb jij één van bovenstaande tips als eens uitgeprobeerd of heb je nog een geweldige tip om goedkope vliegtickets te scoren? Laat zeker even een reactie achter onder dit artikel.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate