Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vegan eten in het vliegtuig – mijn ervaring

Vegan eten in het vliegtuig blijkt soms een hele uitdaging, maar als je het dan krijgt is het ook wel erg fijn. Afgelopen januari heb ik twee maanden gereisd en heb ik voor het eerst gekozen voor de vegan optie in het vliegtuig. Of ik er blij van werd en of ik het nog een keer zou doen lees je hieronder!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Waarom vegan eten in het vliegtuig?

Nu ruim een jaar eten we thuis zo goed als vegetarisch. Veganistisch nog niet helemaal, maar ik vind het wel leuk om hiermee te experimenteren. Ik merk namelijk heel goed dat wanneer ik veganistisch eet ik meer energie krijg (geen hele erge energiepieken – en dalen meer) en ook lekkerder in m’n vel zit.

Afgelopen januari heb ik samen met mijn vriend voor twee maanden door Azië gereisd en besloten we in het vliegtuig voor de vegan optie te gaan. Op de heenreis leek er iets mis te gaan en kon KLM dit 3 dagen voor vertrek niet meer regelen, maar op de terugreis van Bangkok naar Amsterdam lukte het wel.

Ik lees regelmatig tips in bladen of andere blogs dat het vliegtuig eten niet echt goed voor je is. En dan bedoel ik voornamelijk de ongezonde snacks (koekjes, biscuits, té zoete desserts, zuivel als in kaas en room, etc.). Je beweegt haast niet in het vliegtuig, de lucht is er droog (ik drink dus voornamelijk water, véél water) en je krijgt een vet gezicht van al dat ongezonde eten in het vliegtuig. Uiteindelijk kom je dus brak het vliegtuig uitgelopen op zoek naar een koffiezaakje om daar een driedubbele espresso te bestellen.

Hoe was het eten?

De eerste snack in het vliegtuig is meestal altijd iets van een biscuit, dat was bij ons dus ook het geval. Een fris lapje om je handen te wassen, een kop thee erbij en een biscuitje. Niets bijzonders dus.

De avondmaaltijd kregen we al na anderhalf uur geserveerd. Bij de vegan optie konden we niet kiezen uit twee opties (best wel logisch), maar kregen we een lekkere pasta arrabiata te eten, een frisse salade erbij en als toetje kregen we een verse fruitsalade. Dat vond ik eigenlijk toch wel een aangename verrassing. Ik houd van fruit (ook van zoete gebakjes hoor, maak je geen zorgen), dus dat kwam goed uit.

Ik denk zo’n twee uur voor de landing kregen we nog twee sandwiches. Deze waren belegd met hummus, een plakje tomaat en wat sla. Dat kwam eigenlijk wel goed uit, want ze waren erg lekker en ik had ongelooflijke trek (het was alweer 4 uur geleden voordat we wat te eten hadden gekregen).

Doe de volgende keer dus eens gek en ga voor de vegan optie in het vliegtuig. Ik denk -of weet eigenlijk zeker- dat je je er een stuk lekkerder bij voelt. Ik ga het in ieder geval de volgende keer zeker weer doen.

Bijkomend voordeel: je krijgt als één van de eerste je eten in het vliegtuig. Kon ik na de maaltijd snel weer verder met het kijken van mijn favoriete serie Modern Family. 😉

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Liz

    Als KLM’er vind ik het erg leuk om te lezen dat het zo goed heeft gesmaakt! 🙂
    Dergelijke special meals kosten €25 en dat wordt niet doorberekend aan de klant (passagier). Om die kosten te drukken, wordt er dus geen keuze geboden wanneer een spml besteld is.
    Op sommige vluchten zijn er tientallen spml’s (heel soms zelfs meer dan 100!). Dat aantal verdubbelen, herbergen en daarna het overgeblevene weggooien zou veel te duur zijn en verkwisting van voedsel.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate