Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

4 groene gewoontes overbrengen aan je kinderen

Zou jij je kinderen wel eens wat vaker buitenshuis willen zien of wil je graag dat ze op vroege leeftijd al met een groene hobby bezig zijn? Lees ons artikel om je kinderen 4 groene gewoontes aan te leren, zodat ze lekker met hun handen bezig zijn.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

1. Kinderen attenderen op onnodig stroomverbruik

Door je kinderen er op jonge leeftijd op te attenderen dat bijvoorbeeld verlichting niet onnodig hoeft te branden, zullen ze hier op latere leeftijd ook sneller op letten. Naast onnodige verlichting kun je je kinderen ook leren om het afval te scheiden en daarbij uitleggen waarom het scheiden van afval goed is voor het milieu.

Je kinderen zullen dit vast erg leuk vinden (mits je het op een leuke manier brengt, en niet als een volwassenen toespreekt) en na enige tijd zal het gewenning voor ze zijn, waardoor ze niet eens meer anders weten.

2. Geef je kinderen een eigen moestuin

Moedig je kinderen aan om hun lievelingsgroenten en favoriete fruit te gaan kweken. Geef ze hierbij ook een eigen moestuin (je kunt ook binnen beginnen met groente verbouwen) waar ze vrij hun gang kunnen gaan. Leer je kind hoe je kruiden kweekt en hoe vaak je een aardbeienplant water geeft.

Leer ze ook om de aardbeien en kruiden in een pot te planten, de aardappelen in de grond te stoppen en hoe je snoeptomaatjes moet laten groeien. Je kinderen zullen het geweldig vinden om hun eigen moestuin bij te houden. Ze staan in contact met de aarde en begrijpen goed waar eten vandaan komt. Daarnaast leren ze ook hoe lekker (biologische) groenten en fruit zijn.

3. Je kinderen kookles geven

Laat je kinderen al op vroege leeftijd kennis maken met verse ingrediënten en gezonde maaltijden. Door je kinderen op vroege leeftijd kennis te laten maken met (gezonde) producten leren ze hun smaak goed te ontwikkelen.

Zorg voor een keukentrapje of een klein tafeltje, waar ze aan kunnen werken. Pas uiteraard wel op met open vuur en scherpe voorwerpen. Laat ze bijvoorbeeld meehelpen bij het wassen van de groenten en het persen van de knoflook of bij het maken van een taart. Bij het maken van een taart kunnen ze hun eigen creativiteit op los laten.

4. Laat je kinderen spelen in de natuur

Tegenwoordig besteden veel kinderen hun vrije tijd achter een iPad en de televisie. Moedig je kinderen aan om buiten te spelen. Ze kunnen buiten bijvoorbeeld een mooie hut maken of spelen in de natuur. Hierdoor leren ze behendiger worden, ontwikkelt het coördinatievermogen en is het bovendien nog gezond ook om lekker in de natuur bezig te zijn.

Daarnaast is het sociale aspect ook niet geheel onbelangrijk, want bij het maken van die boomhut of dat vlot met andere kinderen uit de buurt leren ze om samen te werken en om samen te spelen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate