Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Romige groentelasagne

Lasagne betekent voor mij ultiem comfort food. En dus trekken alle lasagne gerechten die ik voorbij zie komen mijn aandacht. In dit recept ga ik aan de slag met een heerlijke groentelasagne.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Lasagne vol met groente

Terwijl ik dit recept uitwerk, is het buiten lekker fris. Ik zit binnen dan ook met sloffen aan en een kleedje om me heen. Vandaar dat ik dan ook lekker aan de slag ben gegaan met een goed comfort food recept. Dit weer schreeuwt gewoon om dit soort warme maaltijden als je het mij vraagt.

Na wat speurwerk op het internet kwam ik een recept voor groentelasagne tegen op de site van Hellofresh waar ik erg enthousiast van werd. Maar ja – het recept is niet volledig plantaardig. En dus besloot ik om mijn eigen twist aan deze groentelasagne te geven die wél volledig plantaardig is.

De vulling van de lasagne bestaat uit een mengsel van tomatenblokjes, spinazie en ui. En om enige smaak van kaas in de lasagne te verwerken heb ik een saus gemaakt die veel weg heeft van Parmezaanse kaas. Alleen dan zonder deze kaas te gebruiken.🧀 De kaassaus bestaat uit een mengsel van onder meer cashewnoten, edelgistvlokken, mosterd en citroensap. Echt onwijs lekker en het heeft veel weg van de kaassaus die ik het recept voor vegan nachos heb gemaakt. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Deze groentelasagne is ontzettend rijk en heerlijk van smaak. Het is een feestje geworden om te eten. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt + hoe je deze lasagne zelf op tafel zet. 

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 10 + 25 minuten

Dit recept voor groentelasagne is goed voor 3-4 personen. Heb je een grotere ovenschaal in huis, verdubbel dan gerust de ingrediënten om er een dubbele portie van te maken. ✌🏻

  • scheutje olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes oregano
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 ml groentebouillon
  • 8 lasagnebladen (zorg ervoor dat er geen ei in zit)
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten bechamelsaus:

  • 50 gram ongebrande cashewnoten (half uur geweekt in kokend water)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de groentebouillon voor. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een halve cm dik.
  2. Verdeel de plakjes courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan staan.
  3. Snijd ondertussen de rode ui en de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm en oregano van de takjes en snijd fijn.
  4. Maak ondertussen de kaassaus. Doe de geweekte cashewnoten samen met het teentje knoflook, mosterd, edelgistvlokken, citroensap, peper en zout in een keukenmachine (of met een staafmixer) en pureer fijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tijm en oregano toe en bak voor 1 minuut mee. Voeg de spinazie en de tomatenblokjes toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng op smaak met wat verse peper. Laat het nog even zachtjes pruttelen voor 3 minuten.
  6. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  7. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje van het spinazie-tomatenmengsel. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje van het spinazie-tomatenmengsel. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat bovenaan een laagje van het spinazie-tomatenmengsel ligt. Verspreid hierover de kaassaus.
  8. Bak de lasagne gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

Tijd om de kaarsen aan te steken, lekker onder een kleedje te kruipen op de bank en wat warms in te schenken met comfort food – zoals deze heerlijke groentelasagne.🙌

Dit recept is typisch zo’n gerecht wat voor mij echt vegan comfort food uitstraalt – vullend, rijk van smaak én warme, heerlijke smaken.

Ga jij deze groentelasagne binnenkort ook maken? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Saskia

    Wat een superlekker gerecht! Ook voor mijn zoon van 14 die wel van lasagne, maar niet van kaas houdt.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate