Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

High tea organiseren – 4 tips voor een gezellige middag

Een high tea organiseren is hartstikke leuk. Gezellig met een aantal vriend(inn)en kletsen en genieten van al die lekkere (zelfgemaakte) hapjes. Op je balkon, in de tuin of ergens op een fijne plek binnen in huis. In dit artikel lees je hoe je zelf een heerlijke high tea kunt organiseren.

🐐 Dit artikel is geschreven door Sanne.

High tea organiseren op een leuke plek

Is het jouw beurt om een high tea te organiseren? Pak het dan origineel aan. Heb je een leuke achtertuin of een balkon waar je dit makkelijk kunt doen, dan is dit natuurlijk een perfecte plaats (als het maar niet te koud is, anders blijf je heen en weer lopen met kannen thee).

Je kunt ook kiezen voor een dessert table, of je kunt de high tea in de natuur of je eigen serre houden, dus lekker in een bos of ergens in een open ruimte in je eigen huis. Leg lekker een groot kleed neer, zet de etagères met lekkere hapjes op het kleed of op een klein tafeltje, de thermoskannen thee ernaast en je kunt met z’n allen genieten van het mooie weer en de heerlijke high tea hapjes.

Kies voor verse thee bij de high tea

Bij een high tea hoort volgens traditie zwarte thee gedronken te worden. Inmiddels doen we hier allang niet meer aan en is witte en groene thee ook erg populair bij een high tea.

Kies dit keer eens voor verse theebloemen. Juist, schenk kokend water op de bloemen in het theeglas en er ontvouwt zich een mooi schouwspel in het glas. Laat de bloemen zo’n 5 minuten trekken in de thee. Je kunt de bloemen zelf plukken (kamille, brandnetel, etc.) of kopen in een speciaalzaak bij jou in de buurt.

Maak zeker ook je eigen thee. Je kunt thuis heel eenvoudig je eigen thee kweken. Gewoon in je achtertuin of in een bak met wat verse potgrond. Het geeft altijd een leuk gezicht als je tijdens de high tea met thee aankomt die je zelf gekweekt hebt.

Maak makkelijke high tea recepten

Je kunt met het maken van een high tea vele uren in de keuken staan om alles zelf te maken. Een andere mogelijkheid is ook dat je de high tea hapjes combineert, je maakt een gedeelte van de hapjes zelf en een ander deel haal je vers bij de bakker (zoals de koekjes en de scones).

Vergeet de uitnodigingen niet

Wil je je verjaardag met een high tea vieren met een aantal vriendinnen of wil je gezellig bijkletsen met een goede vriend(in) onder het genot van een heerlijke high tea? Vergeet dan niet om op een originele manier een uitnodiging te versturen. In dit geval is het thema dus een high tea organiseren. Kom aan met vrolijke uitnodigingen of zet alvast één van de recepten van de high tea hapje op een kaart, dit kun je o.a. doen via een website als Greetz.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate