Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hummussaus – makkelijk recept

Dit recept voor hummussaus maakt Oliver als hij echt even geen zin heeft om lang in de keuken staan. Deze makkelijke maaltijd is heerlijk met wat geroosterde bloemkool, kikkererwten en wat brood.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Olilo goes Leukegeit

Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. En speciaal voor Leukegeit deelt hij hier ook met regelmaat de meest heerlijke recepten.

In dit makkelijke recept laat Oliver zien hij een saus van hummus maakt – lekker met een geroosterde bloemkool en wat extra kikkererwten. Bedankt weer voor het delen van dit recept! 🙏

Oliver, in de bergen in het noorden van Libanon.

 

Saus van hummus

Je leest het goed: hummusSAUS. Dit was voor mij echt een ontdekking en het staat inmiddels bijna wekelijks op tafel. Er zijn een paar recepten om op terug te vallen als ik het echt niet meer weet of als ik weinig zin heb om te koken. Dit recept voor hummussaus staat dus op nummer 1. Makkelijk, snel, gezond en heerlijk!

Hummussaus makkelijk recept

Ik serveer er wat geroosterde groenten bij, brood en verse tomaat et voilà: in een handomdraai heb je een heerlijke maaltijd op tafel gezet.

Hieronder lees je wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met dit makkelijke recept.

Ingrediënten

  • blik kikkererwten (van 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 100 ml tahini
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn, plus extra voor garnering
  • sap van 1 citroen
  • extra virgin olijfolie

Voor erbij

  • 1 bloemkool
  • blik kikkererwten (van 400 gram), afgespoeld en uitgelekt

Bereidingswijze

  1. Op de olijfolie na doe je alle ingrediënten in een kom of keukenmachine en maal ze fijn.
  2. Verwarm de saus wanneer je hem nodig hebt in een pan op laag vuur.
  3. Bestrijk de bloemkool met olie en besprenkel met zout. Rooster hem in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius in ongeveer 30 minuten gaar.
  4. Verwarm de uitgelekte kikkererwten in een pan.
  5. Serveer de bloemkool en kikkererwten met de warme hummussaus en geniet.

Hummussaus

Deze hummussaus ziet er toch uit als heerlijke maaltijd? Zeker als je op zoek bent na wat meer balans na een wat ongezondere periode of als je ook gewoon lekker gezond wilt eten, dan is dit de ideale maaltijd.

Ik ben heel benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit makkelijke recept. Laat zeker een reactie hieronder achter – of Instagram of Oliver gezellig via Instagram.😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Myriam

    Leuk recept! En wat is dat precies voor lekkers op die (geweldig leuke) vierkante bordjes??

  2. 🐐 Sandra

    Ik heb de hummussaus afgelopen weekend gemaakt, en het was erg lekker. En heel eenvoudig te maken.
    (Heb er zelf nog een half knoflookteentje bij door gedaan.)

    Groet, Sandra.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate