Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

In de war? Ga opruimen!

Loop je met je ziel onder je arm? Heb je heel veel te doen, maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Doe jezelf en je huishouden een plezier, en ga gewoon even opruimen!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Opruimen geeft je frisse energie

Soms ben je even overweldigd door het leven. Je weet dat je genoeg te doen hebt, maar bij gebrek aan duidelijkheid weet je even niet waar je precies moet beginnen. Ook kan het zijn dat je simpelweg geen zin hebt in de dingen die op je programma staan, maar nog wel energie hebt om iets onder handen te nemen.

Voor dit soort situaties zeggen wij: Bij twijfel, ga opruimen!

Door even een klein opruim project aan te pakken krijg je snel je energie weer terug!

De voordelen van een kwartiertje opruimen

Voor de meeste mensen werkt opruimen verhelderend en ontspannend. In de eerste plaats zie je direct resultaat van je werk. De plek die je opruimt ziet er al snel weer netjes uit. Dit geeft je een geweldig gevoel van vooruitgang, iets waar je veel energie en geluk uit kunt putten.

Daarnaast is het zo dat een opgeruimde omgeving zich bij de meeste mensen vertaalt in een opgeruimde geest. En hoe rustiger het van binnen is, des te effectiever je kunt werken aan al je andere taken.

Pak een klein projectje op

De volgende keer als je dus even niet weet wat je met jezelf aan moet – ga dan even opruimen. Nee, pak niet meteen de garage aan. Begin met een enkele boekenplank of bijvoorbeeld je bureau. Organiseer je werkplek, ruim de rotzooi in de keuken op of haal even een stofzuiger door de kamer.

Door even iets op te ruimen krijg je snel een gevoel van vooruitgang en accomplishment. Deze positieve energie kun je gebruiken om je normale werk weer op te pakken. Zo kom je zelf snel vooruit, en houd je je huishouden makkelijk op orde.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Angel

  Geweldige tip, Jelle! I.p.v. te heen en weren, stil te zitten en in je hoofd te blijven, iets nuttigs doen. Ik ga hem zeker toepassen 🙂

 2. 🐐 Marlou

  Dit is echt een hele goeie tip. Ik pas het regelmatig toe en voel me daarna lekker voldaan. Orden je je huis, dan orden je ook je geest.

  Vogeltjes doen dat ook. Ooit een depressief vogeltje gezien? Ik heb veel aan jullie website! Dank je wel!

 3. 🐐 lita

  helemaal top is deze tip ,en ik geniet ook van alle andere dingen die je schrijft veel kan ik er zeker mee doen toppie

 4. 🐐 S

  Ik kan er soms in doorslaan. Dan wordt het al snel een te grote opruimklus waarbij ik niet tevreden ben met wat ik opgeruimd heb.
  Uitstelgedrag too the max!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate