Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Klusjes in huis eindelijk voltooien – Hup, aan de slag

Je kent het wel: klusjes in en rondom het huis die je maar uit blijft stellen. De kozijnen voorzien van een nieuw likje verf of een nieuwe lamp ophangen zijn misschien niet de leukste klusjes, maar ook die moeten gedaan worden! Met deze tips en tricks ga jij gegarandeerd aan de slag.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Opgeruimd staat netjes

Klusjes of andere huishoudelijke projecten zoals een keukenblad opschuren of de voordeur verven, kosten net wat meer tijd dan de overige taakjes in en rondom het huis. Toch wil je graag dat deze zaken ook gebeuren, daarom moet je jezelf aan het werk zetten! Maar hoe?

Probeer te bedenken hoe fijn het is als de voordeur weer een nieuw likje verf heeft en hoe je erna kunt genieten van een mooi keukenblad.

Hoewel het klusje soms even wat tijd kost en je daar misschien niet altijd zin in hebt, heb je er de komende tijd ook weer veel plezier van. Probeer dit bij ieder klusje te bedenken. Wedden dat je gemakkelijker aan het werk gaat?

2. Maak een to-lijst

Dingen van je to do-list afstrepen geeft ook een rustig gevoel in je hoofd. Velen van ons liggen ‘s avonds in bed te malen; we gaan alle dingen af die we nog moeten doen en waar we eigenlijk een beetje tegenop ziet.

Dat lijkt misschien wel heel normaal, maar eigenlijk dus nergens voor nodig. Zodra je het project hebt afgerond, kun je dit uit je hoofd zetten en hoef je er niet langer meer over na te denken.

Heb je deze week geen tijd voor een tijdrovend klusje? Plan het dan op een ander moment in, schrijf het project op en stel het dit keer niet te lang uit.

Als je besloten hebt hoe en wanneer je een project aan gaat pakken, brengt dat ook al een hoop rust in je hoofd.

3. Beginnen met klussen

Als je eenmaal hebt besloten dat je een huishoudelijk project aan gaat pakken, is het tijd voor een goede voorbereiding. Dat is immers het halve werk.

Wil je de voordeur verven? Kies dan een droge dag om dit klusje uit te voeren. Voor lampen ophangen of plafonds verven heb je een huishoudtrapje nodig (geen smoes als je dit niet in huis hebt – je hebt vast hele lieve buren). En voor het graven van een zandbak in de tuin heb je de juiste apparaten en machines nodig (of gewoon een schep).

Zorg dat je deze op tijd in huis hebt of gehuurd hebt, zodat je niet voor niets gaat beginnen. Zorg ook dat je genoeg tijd hebt ingepland (dit soort klusjes duren altijd langer) en dat je je volledig kunt concentreren, zonder huisdieren of kinderen die veel aandacht vragen.

4. Stappenplan om taken af te ronden

Omdat je hoofd misschien overloopt van alle taken, klusjes en projecten die je in en rondom het huis moet aanpakken, hebben we een handig overzicht voor je in elkaar gezet. Volg dit stappenplan – dan kan er eigenlijk niets meer fout gaan.

 1. Bedenk welke projecten gedaan moeten worden.
 2. Zet alle klusjes op volgorde van meest belangrijk tot minst belangrijk. Begin -logischerwijs- bij het meest belangrijke project.
 3. Bekijk welke apparaten, machines en andere dingen je nodig hebt voor dit project.
 4. Plan een moment in om het project aan te pakken: zorg dat je genoeg tijd hebt en niet of nauwelijks gestoord kunt worden.
 5. Ga zorgvuldig te werk en bedenk je dat het resultaat het harde werken waard is geweest.

5. Beloon jezelf

Na een lange dag hard werken is je project afgerond en kun jij genieten van een nieuwe of opgeknapte deur, lamp, zandbak of noem het maar op.

Iedereen weet dat niets beter helpt dan jezelf belonen. Verwen jezelf dus ook goed na ieder afgerond project. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke appeltaart met gezouten karamel of maak een lekkere wandeling op het strand.

Probeer huishoudelijke projecten leuk en overzichtelijk te houden, dan is jouw stulpje binnen mum van tijd een waar paleis geworden.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Willemien

  Zo van toepassing op mij vandaag, maar heb na het lezen van het artikel een plannetje gemaakt en ben direct begonnen. Trots en tevreden!

 2. 🐐 Yvonne

  Zo. Dat aanrecht wilde al 4 jaar in de olie. #vink
  Dankjewel Daphne, voor dat ene zetje.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate