Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips voor het opruimen van je kast

De kast is misschien wel het meest handige meubelstuk in huis, omdat het zo multi-functioneel is. Je kast opruimen is wel erg belangrijk om het zo overzichtelijk te houden. Bekijk onze 5 tips om je kast op te ruimen.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Kies de juiste kast

Niet iedere kast is geschikt om spullen in op te bergen. Kleding in een ladekast is onhandig, omdat het niet kan luchten en je het overzicht misschien kwijt raakt. Overige spullen kunnen juist goed opgeborgen worden in een ladekast, net als dat boeken in een open kast erg goed staan.

Kleding kun je het beste in een kast met hang-gedeelte hangen, zo hangt het mooi uit. Lees ook: tips voor het opruimen van je kledingkast.

Berg servies op in een afgesloten kast – zo komt er minder stof in en op je servies. Dat geldt ook voor beeldjes, gewonnen prijzen en bijzondere schalen. Zet dit in een afgesloten vitrinekast.

2. Soort bij soort

Als je je kasten op wilt ruimen, kies dan per plank of lade voor dezelfde spullen. Richt een plank in voor boeken, de andere voor tijdschriftencassettes en de overige planken en/of lades voor bijvoorbeeld sokken, feestdagen artikelen, kantoor artikelen enzovoort.

Door op deze manier je kast op te ruimen, ben je nooit iets kwijt en weet je precies waar alles ligt. Probeer jezelf aan te leren om de spullen op de plank of in de lade te zetten, waar deze hoort. Zo hoef je nooit veel op te ruimen.

3. Structuur aanbrengen in je kast

Kies voor een opbergsysteem, zo breng je rust in het aanzicht van je kast en zit er structuur in de opgeborgen spullen. Koop cassettes voor je tijdschriften, belangrijke papieren en plattegronden. Koop boekensteunen zodat je boeken mooi rechtop blijven staan en koop kartonnen dozen (bij iedere huishoudelijke winkel te koop) voor kleine prulletjes zoals pennen, kaarsjes en overige prullaria.

4. Prop je kasten niet te vol

Onthoud dat niet alles in een kast past en probeer deze niet te vol te maken. Vooral als je een open kast, dus zonder deuren of lades, hebt, moet je de kast niet volproppen. Anders vind je niets terug en ziet het er rommelig uit.

Als je teveel spullen hebt, schaf dan een grotere kast aan of doe dingen weg. Een boeken kast tot het plafond levert veel ruimte op, die anders toch niet benut zou worden. Hartstikke handig.

5. Stappenplan – je kast opruimen

  1. Haal alles uit de rommelige kast en zet dit op de grond.
  2. Maak drie groepen: spullen die weg kunnen, spullen die terug in de kast moeten en spullen die verkocht of weggegeven moeten worden.
  3. Gebruik bovenstaande tips!
  4. Zet de spullen terug in de kast en hou het bij.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate