Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

6 tips voor meer ruimte in je kledingkast

Meer ruime in je kledingkast, dat wil iedereen. Want meer ruimte, zorgt voor een beter overzicht en meer plek voor kleding die je écht leuk vindt en regelmatig draagt. Vandaag geef ik je 6 handige tips voor meer ruimte in je kledingkast.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Meer ruime in de lengte en breedte

Kledingkasten zijn er in verschillende soorten en maten, maar niet allemaal zijn ze even praktisch. Voor wie op punt staat een kledingkast te kopen, raad ik aan een hoog model te kiezen (zoals hier op bol.com). Hierdoor verspil je geen kostbare ruimte op de vloer en benut je de hoogte van je slaapkamer optimaal.

Ook als je al een kledingkast hebt, kun je de ruimte tussen de bovenkant van de kast en het plafond goed gebruiken. Koop afsluitbare dozen of manden en stop hier de kleding in die je momenteel niet gebruikt (bijvoorbeeld dikke truien en sjaals in de zomermaanden).

2. Kledingkast indelen

De juiste indeling is belangrijk voor meer ruimte in kledingkast, dit zorgt ervoor dat je meer ruimte overhoudt dan je in eerste instantie zou denken. Heb je veel tops en t-shirts? Leg deze dan neer in plaats van op te hangen.

Kleding ophangen neemt veel ruimte in beslag, terwijl (bepaalde) t-shirts heel goed neergelegd kunnen worden. Mooie jurken of een maatpak daarentegen kun je beter ophangen. Door bewust kleding onder te verdelen in hang- of legitems, benut je de ruimte in je kast optimaal. Er zijn speciale zakken te koop die je op kunt hangen, met allemaal vakjes. In die vakjes kun je kledingstukken opgevouwen in neerleggen.

Leestip: meer tips voor het opruimen van je kledingkast

3. Meer ruimte in kledingkast door op te rollen

Meer ruimte overhouden, en ervoor zorgen dat je kleding kreukvrij uit de kast komt? Dan is het oprollen van je kleding de oplossing. Het is een veel gebruikte tip voor het inpakken van een koffer, maar ook in je kledingkast thuis kun je veel ruimte besparen door kleding op te rollen.

Zorg wel dat je de rolletjes kleding zo neerlegt, dat duidelijk is om welk item het gaat, dat scheelt ’s ochtends een hoop zoekwerk.

4. Dunne hangers

Mooie houten kledinghangers zijn stevig, én zien er mooi uit, maar zijn wat betreft ruimtebesparing niet de beste keuze. Een hele rij met houten kledinghangers neemt veel meer plek in dan bijvoorbeeld dunne hangers van kunststof (zoals deze).

Voor zware kledingstukken (een lange jurk of een jas), kun je de houten hangers gebruiken, maar voor andere, dunnere kledingstukken zijn de plastic hangers een uitkomst. En deze zijn ook nog eens goedkoper in de aanschaf. Dubbele goede deal weken. 😉

5. Handige tools

Wie weinig ruimte heeft, moet creatief zijn. En veel woonwinkels springen daar handig op in. Zo zijn er tal van handige gadgets te koop, die voor meer opbergruimte in en om je kledingkast kunnen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld speciale inzetstukken te koop voor in je kledingkast met lades. Hier kun je kleine kledingitems, zoals sokken en ondergoed, handig in opbergen, zonder dat je een extra kast hoeft neer te zetten.

Daarnaast zijn er ook handige haakjes te koop die je moet bevestigen aan de zijkant van je kledingkast. Hier kun je bijvoorbeeld je pyjama of net gedragen kleding aan ophangen.

6. Nog meer ruimte in kledingkast gevonden

Inmiddels hangt en staat de boven- en zijkanten van je kledingkast vol, maar er is nog een plek waar je stiekem extra kleding en accessoires op kunt bergen.

Waar? Aan de binnenkant van je kastdeur. Zeker als er in jouw kledingkast vooral veel kleding hangt, kun je aan je kastdeur kleine haakjes maken. Je hebt nu een extra plek voor riemen, dunne topjes enzovoort. Maak de haakjes dus niet te diep, je moet de kastdeur wel goed kunnen sluiten natuurlijk.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Opruimfreak

  Als je een ringetje ( of touwtje) over de haak van een kleerhanger hangt dan kan daar weer een kleerhanger in gehangen worden etc. Daar bespaar je heel veel stang- ruimte mee en als je dat doet met kleding die je toch samen draagt is dat nog handig ook.

 2. 🐐 Marjan

  Hangen op dunne hangers: al veel jurken mee verpest. Ze krijgen lelijke hoeken die er zelfs soms met wassen en strijken niet meer uit gaan. Jammer hoor. Verder heb ik gemerkt dat het soms goed is om gehangen kleding eens een poosje neer te leggen…vooral als het wat zwaardere kleding betreft. Maar ook een wat langer T-shirt, alleen gebruikt voor kooruitvoeringen, dus niet vaak van de hanger gehaald, heb ik aan de bovenkant dun zien worden en lelijk uitgerekt. Het was zo’n shirt met veel extra’s, dus opvouwen lijkt dan niet de eerste optie.
  Ik ben groot en redelijk zwaar. Dat brengt met zich mee dat je kleding automatisch ook zwaarder is. Soms is er dan de noodzaak voor het gebruik van grotere bredere hangers. Ik weet wel dat die meer ruimte in beslag nemen, maar af en toe moet je kiezen tussen optimaal ruimte gebruik en de kwaliteit van je kleding. En zeker als je in de grotere maten valt: dan kan gewoon leuke kleding erg veel geld kosten. Je wilt er dus lang mee doen. ….eh, ik tenminste wel.

 3. 🐐 Ellen

  Kleding oprollen…?

 4. 🐐 Cathelijne

  Ik mis eigenlijk het concept van de capsule wardrobe. Hiermee heb je echt veel meer ruimte in je kast!

 5. 🐐 animous

  ik hang mijn (spijker)broeken aan een haak. Scheelt ruimte en ik kan er beter bij

 6. 🐐 Dini

  ik heb alleen aan kleding wat ik nodig heb, dus geen 10 broeken of rokken.Als de zomerkleding aan de beurt is gaat de winterkleding achteraan op de stok, met de zomerkleding doe ik hetzelfde. Dus nooit zomer en winterkleding door elkaar. Wat shirts en blouses betreft, ook daar gaat zomer bij zomer en winter bij winterkleding.Hoef dus nooit te zoeken.

 7. 🐐 Linda

  Super-tip van die zak in je kast met vakken. Online even flink gezocht maar goedkoop gevonden bij Blokker. (10,00) Wat een verademing hier was ik nooit opgekomen. Ik heb een hele hoge kast dus het past perfect.Ik zit nog te twijfelen voor een paar bakken onderin voor m’n tassen. Dat oprollen begin ik niet aan, ik strijk niet voor niks !!!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate