Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zo ziet mijn minimalistische kledingkast er uit (+ onze schuine wand kast oplossing)

Sinds kort is de ruimte voor de schuine wand in de slaapkamer eindelijk omgetoverd tot een kledingkast. Alle kleding ligt netjes - à la Marie Kondo - opgevouwen in de kast. Hieronder deel ik foto's van het geheel én van onze minimalistische kledingkast.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Voor de schuine wand een kledingkast maken

Weet je nog – een paar weken geleden deelde ik een lijst van mijn uitgestelde klussen in huis. Eén van de oplossingen was om een kledingkast te maken voor een schuine wand. Alleen de vraag was hoe?

Zelf iets op maat maken, een timmerman/-vrouw/-persoon inhuren om een kast op maat te maken of toch iets kant-en-klaars vinden? Naar aanleiding van het artikel heb ik de nodige reacties ontvangen van bezoekers hoe zij dit zelf hebben aangepakt (super handig en fijn om te zien, dankjewel!).

Uren heb ik Pinterest afgestruind om dé perfecte situatie te vinden, maar alle voorbeelden waren het net niet. Uiteindelijk liet ik het allemaal even rusten, om vervolgens een paar weken later de perfecte oplossing te vinden om een kledingkast te maken voor de schuine wand in de slaapkamer. Het idee lag gelukkig dichterbij dan ik dacht.

Tijdens een opruimsessie in het kantoor stuitte ik tegen een IKEA Besta kast die we daar al jaren hebben staan. Tot twee jaar geleden werd deze kast intensief gebruikt om onze administratie in op te bergen – bakjes voor alle inkomende en uitgaande bonnen, facturen en overige papieren. Tegenwoordig wordt alles digitaal doorgestuurd naar de boekhouder en is deze kast – op voornamelijk wat frutsels na – overbodig geworden.

Voor een schuine wand een kledingkast maken
Voor de schuine wand een kledingkast maken met een deel van onze oude kast waar we de administratie in bewaarden.

De breedte en diepte van deze kast bleek verrassend goed overeen te komen met de ruimte onder de schuine wand in de slaapkamer (zie hierboven onze oude administratiekast). Gelukkig verkoopt IKEA nog de juiste kasten van deze serie en kochten we er twee basiskasten bij van 60 centimeter breed, verruilden we de deuren voor lades en nieuwe frontjes.

Druk bezig de nieuwe kledingkast in elkaar aan het zetten.
Hier ben ik nog druk in de weer om de nieuwe kledingkast in elkaar te zetten.

Het resultaat – onze minimalistische kledingkast

Gezien de vrij beperkte ruimte in de kledingkast vond ik het hoog tijd worden om nog eens een keer mijn kleding goed uit te zoeken (meer over je huis ontspullen✅) en alleen de items te bewaren waar ik blij van word. Vervolgens heb ik de methode aangeleerd om alles op te vouwen in Marie Kondo style (met de nodige hulp van Youtube). Ik ben heel blij met het resultaat – onze minimalistische kledingkast én nieuwe opvouwtechniek zorgt echt voor meer rust en overzicht in de kledingkast.

En voilà – hieronder zie je foto’s van onze nieuwe kledingkast. Een simpele oplossing en alles opgevouwen op een manier waarop je in één oogopslag ziet welke kleding er nog in de kast ligt.

Alle shirts, longsleeves, truien, lange & korte broeken liggen in de nieuwe kledingkast. In het mandje bovenop de kast liggen de sokken. In de trapkast komen de paar overhemden en het tweedelige pak te hangen. Dat is een project voor binnenkort (lees: de trapkast is nu nog een flinke chaos). 😛

voor schuine wand kledingkast maken
Onze nieuwe kledingkast voor de schuine wand in de slaapkamer. Met een mooi patisserie boek erboven voor de sier. 😉

Heel fijn dat er weer een taak is afgerond van onze lijst met uitgestelde klussen. Onze minimalistische kledingkast heeft weinig geld gekost – we konden gelukkig de nodige kasten hergebruiken – en ik word heel blij van de manier waarop alle kleding er nu zo netjes bij ligt. 🙆‍♂️

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Sandra

    Nu wil ik ook een kledingkast met lades. Wat handig!
    Ik snap eindelijk waarom het zo’n enorme – chronische – chaos is in onze enorme kast 😅

  2. 🐐 Jo Brückmann

    Ik zou dit voor kunnen stellen voor de kleding van mijn man. Ik heb meer jurken, rokken en blouses die ik uit wil hangen.
    Ik moet wel nodig de bezem erdoor halen: alles weg wat ik met plezier gekocht of gemaakt heb maar waar blijkbaar ‘iets mee is’ waardoor ik het niet pak.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate